Великите актриси на 20 век и техните парфюми

Съществуват аромати, които са създадени просто, за да бъдат легендарни. И не случайно тъкмо те са предпочитани от едни от най-известните жени на модерното време, без които XX век нямаше да бъде това, което е.

Одри Хепбърн печели четири престижни награди, ухаеща на Acqua di Parma Colonia

Одри Хепбърн е една от най-известните английски театрални и филмови актриси. Тя е една от малкото, на които са присъждани четирите най-престижни награди - "Еми" (за телевизия), "Тони" (за театър), "Оскар" (за кино") и "Грами" (за музика). А нейна звезда блести в алеята на славата в Холивуд от 1960 г. До края на живота си тя е и един от най-известните посланици на добра воля на УНИЦЕФ.

Освен с наградите си и своята обществена дейност, Одри Хепбърн се слави още и с изтънчения си нос и огромната си колекция от парфюми. Звездата от "Закуска в Тифани" и "Моята прекрасна лейди" обаче е имала един любимец - "чаротният италианец" Acqua di Parma Colonia. Той представлява композиция от мускус, амбър, българска роза, розмарин, жасмин, лавандула и сицилиански цитрус.

Дороти Дендридж и нейната Dana Tabu са победени от расизма

Историята на Дороти Дендридж е истински пример за силата на расовата дискриминация през 20 в. Тя е първата афроамериканка, която получава номинация "Оскар" през 1945 г. в категорията за най-добра добра актриса. Дороти обаче не печели статуетката само по една причина - заради цвета на кожата си. След това я унижават и всячески се опитват да я смачкат, като й отказват достъп до всички луксозни и модерни хотели за бели хора в страната.

Може би и за това не е никак странен избора й на парфюм - провокативния и чувствен Tabu, който е дебюта на парфюмерийната къща Dana. Любопитен факт е, че неговият създател получава поръчка да създаде ухание за проститутка. Композицията му се състои от цял нарцис, жасмин, иланг-иланг, роза, пачули, сандалово дърво, кехлибар и смола. Както се досещате - аромат, който е труден за носене. Идеален обаче за една от десетте най-красиви жени на 20 в. - Дороти Дендридж.

Рита Хейуърт - богинята на любовта, е влюбена в Guerlain Shalimar

Ако може да се говори за истински секссимвол през 20 в., то това е именно американската актриса Рита Хейуърт. Във филмографията й присъстват цели 61 филма, сред които класиките "Джилда",  "Само ангелите имат крила" и "Кръв и пясък", откъдето идва й прякорът й - Богинята на любовта. Така Рита става част и от списъка на Американския филмов институт за най-големите звезди на всички времена. През живота си тя е имала цели пет брака, като един от тях е с великия режисьор Орсън Уелс.

През живота си Рита Хейуърт е ухаела по един начин и той се нарича Guerlain Shalimar. Уханието представлява перфектно съчетание от ирис, тонка, ванилия, роза, жасмин, опопонакс, лимон и бергамот. Можем да говорим за Shalimar като за вечер аромат, тъй като той е фаворит на голяма част от дамите и днес.

Мерилин Монро + Chanel N5

Вечната класика Chanel N5 и вечната класика Мерилин Монро. Едва ли е нужно да казваме повече, това изречение говори достатъчно за себе си.

Актрисата споделя в едно свое интервю през 1954 г., че вечер си ляга в леглото, "облечена" само в няколко капки Chanel N5. И ако до този момент парфюмът е бил сред най-известните на планетата, то след тези думи популярността му започва да превзема галактики.

Chanel N5 е смесица от иланг-иланг, ирис, жасмин, момина сълза, ветивер, пачули, кехлибар, ванилия, сандалово дърво, като това е парфюмът, който за първи път включва в състава си и синтетична съставка - тя представлява алдехид, който има въздушен и свеж аромат, като на току-що свалени от простора дрехи от лен.

Ако статията ви е харесала - споделете я, за да я прочетат и вашите приятели. В Parfium.bg можете да откриете както тези аромати на звездите, така и много маркови парфюми на ниски цени в Акция

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Топ 5 на най-продаваните дамски парфюми на Bvlgari

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

JLove – парфюм от линията на Дженифър Лопес

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

“Доброто момиче“ на Carolina Herrera, което покори света

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив