Топ 8 на цветно-плодовите парфюми

Цветно-плодовите аромати са може би най-голямата олфактивна група, в която влизат над 1 500 парфюмни заглавия. Тези ухания започват да наводняват пазара през вече далечната 1990 г., когато правят истинско разчупване на стереотипите, загнездили се до този момент в парфюмерийната индустрия. Основната тема на тези парфюми е симбиозата между плодове и цветя. А по дух и присъствие са ефирни, въздушно леки и прозрачни. Интересно е, че за повечето хора, които са по-придирчиви, цветно-плодовите аромати често ги дразнят със своето фруктово и определяно като нелуксозно присъствие. Затова в тази статия сме подбрали топ 8 на най-нежните и особено красиви ухания, в които плодовете не са буквално и посредствено пресъздадени, а се усещат чувство и интрига.

Hugo Boss Femme парфюм за жени EDP

Женствен, весел и романтичен, Femme e oда за съвременната жена. Прекрасната композиция се отваря с нотки на нежна фрезия, мандарина и касис, които в сърцевината преливат в бели цветя, българска роза, лилия и мадагаскарски жасмин. Базата е съставена от дълготраен мускус, който влиза в хармония с кожа, лимоново дърво и кайсия.

Ralph Lauren Romance парфюм за жени без опаковка EDP

Romance е аромат, който вълнува като дългоочаквана целувка! Ароматната композиция съдържа нотки на джинджифил, фрезия, свеж лимон, червена роза, лайка, виолетки, лотос, карамфил, лилия, мускус, дървесни нотки, пачули и дъбов мъх.

Lancome Tresor In Love парфюм за жени EDP

Парфюм, който те кара да бъдеш себе си и да искаш да изпитваш нови и нови емоции. Връхните нотки са на нектарини, круши, бергамот и праскови. Сърцевината е изпълнена с турска роза и жасмин. А в основата се крие Вирджиния кедър.

Hermes Un Jardin Sur Le Nil унисекс парфюм без опаковка EDT

Всички прелести на континента Африка вече са събрани в едно шишенце. Ароматната течност представлява цветно-плодова колаборация от нотки на грейпфрут, зелено манго, морков, домат, божур, мандарина, лотос, папур, ирис, мускус, тамян, канела и лабданум.

Etro Via Verri Унисекс парфюм EDT

Изискан, нежен и ненатрапчив аромат, който обгръща сетивата ненатрапчиво и нежно. Etro Via Verri умее по уникален начин да подчертава неподправената индивидуалност на своя притежател. Ароматната комбинация е съставена от нотки на жасмин, мандарина, кардамон, кипарис, индийско орехче, кехлибар и мускус.

Laura Biagiotti Venezia парфюм за жени EDP

Laura Biagiotti Venezia e един от най-разпознаваемите дамски парфюми, известенсъс своята изключително богата ароматна композиция. Тя съдържа нотки на праскова, касис, манго, бергамот, здравец, слива, зелени акорди, смантус, кехлибар, канела, жасмин, ирис, карамфил, ималнг-иланг, роза, тонка, ванилия, бензоин, цибетка и сандалово дърво.

Elie Saab Le Parfum Intense парфюм за жени EDP

Прекрасен аромат, който оставя след себе си за дълго време пленителното женско присъствие. Неповторимата комбинация от ухания в състава на парфюма е създадена от нотки на свежи портокалови цветчета, иланг-иланг, роза, мед, пачули и кехлибар.

Chanel Coco Noir парфюм за жени EDP

Изключително луксозен, пищен и секси аромат, който отива на всяка истинска жена. Уловила духа на Ориента, парфюмната композиция съдържа нотки на цитруси, грейпфрут, калабрийски бергамот, роза, жасмин, нарцис, тонка, сладка ванилия, сандалово дърво, олибан, пачули и бял мускус.

А ако и вие имате свои любим плодово-цветен аромат, който не присъства в нашия списък, можете да го споделите с нас във формата за коментари :)

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

4 парфюмни марки, които са първенци през есента

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Нови летни парфюми за жени - част 5 (Elie Saab, Kenzo, L'Occitane,...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ето с кои дамски парфюми да посрещнем идващата есен

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив