Топ 5 на най-продаваните дамски парфюми на Dolce & Gabbana

Популярни дамски парфюми от италианската модна къща

Основатели на луксозната италианска  марка Dolce & Gabbana са Доменико Долче и Стефано Габана. Техният първи парфюм е лансиран през 1992 година и носи името „Dolce & Gabbana Pour Femme”, а световният му успех не закъснява. За Вас подбрахме 5 от най-обичаните и продавани парфюми за жени по цял свят. Ето кои са те:

5. Dolce & Gabbana Light Blue EDT

Парфюмеристът Оливър Кресп създава този нежен и стилен аромат за жени през 2001 година, а уханието олицетворява чувствеността и жаркото слънце на Средиземно море. Началните акорди на парфюма са сицилиански лимон, синчец и свежа зелена ябълка – съставките, които пресъздават усещане за лято в Южна Италия. Сърцевината съдържа нотки на бамбук и вълшебен женствен букет от деликатна бяла роза и нежен жасмин. Основата на ароматната композиция е изградена от чувствен кехлибар, уханен кедър и страстен мускус. Парфюмът е част от най-успешната линия на марката и е способен да накара всяка дама да се влюби в него.

4. The One Desire EDP

Парфюмът е насочен към жените, които искат да усещат себе си чувствени, красиви и уникални. Наследник е на изключително известния The One от 2006 година. Флаконът е елегантен и стилен – черен цвят с позлатени детайли, напомнящи класическите цветове на марката. Името на парфюма е изписано със злато и на ръка в сицилиански бароков стил лично от Стефано Габана. Блясъка и женствеността на уханието са подчертани от връхните нотки, които са именно момина сълза, личи, мандарина и бергамот. Ароматната сърцевина е изградена от съблазнителна тубероза, а базовите нотки са кехлибар, сандалово дърво, ванилия и карамел. Хармоничната ароматна композиция е представена през 2013 година и успя да завладее сърцата на много жени по света.

3. Dolce EDP

Dolce е едно чувствено и емоционално пътешествие през Сицилия, от където са и създателите на модната марка Доменико Долче и Стефано Габана. Ароматът е изключително женствен, нежен и стилен. Парфюмът е лансиран през 2014 година. Началните нотки на уханието са листа от нероли и цвят от свежа папая. Сърцевината е изградена от бели цветя – наситена беладона, бяла водна лилия и бял нарцис. Чувствената и деликатна основа е съставена от кадифен кашмеран и топли мускусни тонове. Парфюмът носи усещане за жена, точно затова и се превърна в любимо ухание на толкова много дами.

2. Dolce & Gabbana Pour Femme EDP

Това е първият парфюм на дизайнерското дуо от 1992 година, но през 2012-та бе последван от неговото обновено продължение, носещо същото име. Новият аромат започва с нотки на мандарина, нероли и малина. Сърцевината му съдържа нотки на портокалов цвят и нежен жасмин. Базата е изградена от сандалово дърво, бяла ружа, ванилия и хелиотроп. Определено обновената версия на D&G Pour Femme е достоен представител на изключително успешната линия парфюми.

1.Dolce & Gabbana The One EDP

Първа позиция в класацията ни заема The One EDP. Той е ориенталски, топъл, цветно-плодов, със силно изразена индивидуалност, чувственост и модерно звучене. Насочен е към жената, която умее да омагьосва света със своя чар и харизма. Парфюмът е изкушаващ, бляскав, модерен, но същевременно с това се докосва и до класицизма. Ароматната композиция отваря с нотки на бергамот, сочна праскова, мандарина и личи. Сърцевината е страстна и по перфектен начин пресъздава чувствената женственост с плодовото ухание на слива и богат букет от цветя – момина сълза, жасмин и лилия. Основата е привличаща и много пищна – ванилия, кехлибар и ветивер. Парфюмът е лансиран през 2006 година. Други парфюми от същата линия са Dolce & Gabbana Rose The One EDP и Dolce & Gabbana The One Gold Limited Edition EDP, които също може да разгледате.

Елате в женския свят на Dolce & Gabbana ! Parfium.bg ще ви  предложат индивидуална консултация, която ще ви улесни при избора на подходящия продукт!

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Toп 10 на най-продаваните дамски парфюми на Valentino

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Дамски парфюми, подходящи за есента - част 2

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюми, подходящи за подарък за майка за 8 март

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив