Топ 10 на най-продаваните дамски парфюми на Givenchy

Френска елегантност от Givenchy

Изборът е много, много труден, когато говорим за Givenchy – аристократични аромати, съчетани по перфектен начин със съвременните ухания, подходящи за дамите, които знаят какво искат и как да го постигнат. Това не са просто парфюми, а магически ухания, които олицетворяват женската същност, грацията и изтънчеността на стилните дами. Парфюм на Givenchy не може да бъде описан – трябва да се усети, да се почувства, да се превърне в спомен, който трае вечно. За вас подбрахме 10-те най-харесвани дамски парфюма на марката като се надяваме да ви улесним максимално, ако сте се спрели именно на нея:

10. Jardin Precieux

Новото ухание на модния титан Givenchy бе лансиран през пролетта на 2015 година и се предлага в невероятно красив флакон от прозрачно стъкло в елипсовидна форма. Ароматната течност е в нежен розов цвят и ясно подчертава романтичната флорална композиция, която е изградена само от две нотки – на букет от пролетни цветя и на зелен чай. Уханието е насочено към улегналите млади дами, които желаят да задоволят нуждата от вълшебно цветно присъствие през деня.

 9. Dahlia Divin

Парфюмът е продължението на Dahlia Noir от 2011 година. Новото ухание бе представено през 2015-та, а ароматната му композиция е съсредоточена върху женствения и съблазнителен жасмин. Парфюмерист на изданието е Франсоа Деманши. Връхните нотки започват с медена праскова и свежестта на червен портокал, които плавно преминават към сърцевината на уханието – опияняващ жасмин и фина роза. Завършек на композицията е базата от изискана ванилия, сандалово дърво и мускус. Ароматът е толкова съвършен, че напомня за ефирна вечерна и много луксозна рокля от благородна естествена коприна – нежен, прохладен, създаващ усещане за нежно докосване.

8. Dahlia Divin EDP

Лансиран през 2014 година и дело на Франсоа Деманши, парфюмът е също продължение на Dahlia Noir, но в концентрация EDP. Уханието разцъфва с началните нотки на синя слива, преминавайки към нежната сърцевина, изградена от бели цветни нотки и жасмин. Топлата и нежна база на парфюма е съчетание от ветивер, пачули и сандалово дърво. Флаконът спазва линията, запазена от предшествениците му като тук капачката е златиста. Алиша Кийс е рекламно лице на кампанията на Givenchy Dahlia Divin. Парфюмът определено носи усещане за стил и лукс, а коя жена не обича да е в центъра на вниманието?!

7. Ange Ou Demon Le Secret EDT

Дамското изкушение с марка Givenchy бе лансирано през 2013 година и е фланкер на едноименният парфюм от 2009 година, който постигна небивал успех в целия свят. Ароматът е вълнуващ и изкушаващ. Началните акорди звучат под нотките на захаросана червена ябълка, а сърцевината изпъква с неустоимо цветно ухание на чай от жасмин и роза. Чувствената и елегантна база е съставена от пачули и мускус. Флаконът е запазил формата на оригинала, а течността е в блед жълт цвят. Парфюмът доставя истинско удоволствие на сетивата, носи усещане за романтика и силно изразена женственост.

6. Organza EDP

През 2011-та, близо 15 години след представянето на Organza, на пазара се появи новата му по-лека и по-модерна версия. Ароматът е ориенталски и флорален. Връхните нотки са комбинация от орлови нотки и уханна гардения, които деликатно са подправени от индийско орехче и допълнени от мека ванилия и топъл кехлибар. Флаконът е същият като този на оригиналния парфюм. Изключително женствен и опияняващ аромат, който не може да ви остави безразлични!

5. Very Irresistible Sensual

Вълшебният дамски аромат от Givenchy е създаден за женствената и изтънчена млада дама и съчетава в себе си съвременната романтика с класическото благородство. Автор на това издание е парфюмеристът Доминик Ропион, а ароматът е лансиран през 2005 година. Уханието на рози преобладава в този парфюм, но не какви да е, а елегантни и изключително изящни. Композицията му съдържа и нов вид рози, наречен Liv, кръстен на Лив Тейлър. Връхните нотки на уханието са пачули и божур, а сърдечните – роза и ароматна ванилия. В базата са залегнали нотки на звездовиден анасон. Парфюмът е подходящ за ежедневна употреба, както и за романтичните вечери. Флаконът наподобява този на оригиналът – Very Irresistible by Givenchy.

4. Eaudemoiselle de Givenchy EDT

Този парфюм успява да съчетае модерния дух и емблематичните за Givenchy аристократични стойности. Дизайнът на флакона е минималистичен, с дискретни криви, а на върха стои „короната” – цилиндрична златна капачка. Създател на това женствено и излъчващо усещане за класа ухание е Франсоа Демаши, който описва парфюма като „имагинерна роза сред утринната роса”. Нотките, от които е изграден магическият аромат са зимен италиански лимон, мандарина, японски босилек, наречен „шиос”, иланг-иланг, роза, семена от амбра, тонка и мускус.

3. Play For Her EDP

Невинен, закачлив, игрив аромат – това е Givenchy Play For Her. Парфюмът е създаден от Емили Бивиер Коперман и е насочен към дамите, които се стремят към уникалност и умеят да се наслаждават на живота. Ароматът е съблазнителен и романтичен, а специфична особеност му е, че може да накара всяка жена да се чувства специална. Лансиран е през 2010 година. Композицията му започва с акорди на цвят от портокал, сладък грах, розов пипер, бергамот и нежна праскова, които преминават в цветна и чувствена сърцевина, изградена от вълшебна орхидея, тиара, амирис и романтична магнолия. Основните тонове на парфюма са тонка, бензоин, пачули, сандалово дърво и мускус. Уханието пулсира, изпълва съзнанието и провокира сетивата.

2. Аmarige EDT

Този парфюм е олицетворение на любовта от пръв поглед и неописуемото вълнение, което поражда тя. Негов създател е парфюмеристът Доменик Ропион, а уханието е представено през 1991 година.  Ароматът е толкова пищен, че създава усещането, че цветята от цял свят са събрани в нежната му композиция. Парфюмът е посветен на грациозните жени, които се отличават с чар, спонтанност и увереност – накратко, описва типичната влюбена французойка, която излъчва радост и заразява околните със своята невероятно красива усмивка. Началните акорди на ароматната композиция започват с нотки на свежест – бразилско палисандрово дърво, срамежлива теменужка, нероли, сладка праскова, мандарина, слива и портокалови цветове. Връхните нотки са обгърнати от богатия цветен букет, от който е съставена сърцевината – тубероза, мимоза, черен лотус, касис, роза, иланг-иланг, жасмин, орхидея, гардения, акация, карамфил и червени плодове. Основата е дървесна и топла. Тя е съставена от кедър, тонка, нежни дървесни нотки, ванилия, мускус, кехлибар и сандалово дърво. Едно толкова малко шишенце крие в себе си огромно богатство от аромати – стилни, цветни, топли, магически.

1.Dahlia Noir EDP

Поставяме Dahlia Noir на върха на класацията ни като един от най-харесваните парфюми на Givenchy, но останалите аромати в никакъв случай не могат да бъдат пренебрегнати. Уханието бе лансирано през 2011 година и се превърна в истинска сензация. Той е олицетворение и на стила и модните тенденции, които марката обожава. Насочен е към фаталната жена – мистериозна и изключително очарователна. Ароматът е флорален и дава възможност на въображението да се развихри. Композицията на парфюма започва с мимоза, розов пипер и сочна мандарина. Сърцевината е изградена от интензивното ухание на ирис, пачули и уханна роза, поставени върху база, съчетаваща нотки на тонка, сладка ванилия и сандалово дърво. Флаконът е с класически минималистичен дизайн, а върху изящна сребърна плочка е гравирано името на уханието – Dahlia Noir by Givenchy. Концентрацията на парфюма е EDP, което гарантира неговото дълготрайно присъствие. Ароматът подчертава женствеността, изящността и грацията на съвременната дама – работещата жена, която преследва целите си и никога не пренебрегва външния си вид, заразява с чар и респектира със стил.

 Стил и елегантност от Parfium.bg

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Петте най-популярни парфюма на всички времена

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Алдехиди - или как парфюмите се адаптират към аромата на кожата

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

4 парфюмни марки, които са първенци през есента

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив