Цветни парфюми за Цветница - част 1

Пролетта дойде, а с нея на прага ни е и най-цветният празник - Цветница. Той се пада една седмица преди големия християнски празник Великден и е посветен на тържественото посрещане с лаврови и маслинови клонки на Иисус Христос в Йерусалим. Заради това характерно за този ден е всички християни да отидат на празнична църковна литургия с въбови клонки, здравец и други пролетни цветя, които да бъдат осветени от свещеника. След това те се носят вкъщи и се поставят на входа и пред иконата за здраве. В миналото с тях жените също и са баели против болести и уроки, а понякой път, като завали дъжд са излизали навън, гледали са през тях облака и са изричали магичеси заклинания, за да се разнесе той надалеч.

Цветята в парфюмерията

По повод Цветница сме подготвили кратка класация на едни от най-популярните и обичани цветни дамски парфюми. Много голям процент от ароматите, които могат да се срещнат днес на пазара, попадат в тази уханна група. Сред мнозинството цветя, заложени в композициите на цветните аромати, са роза, момина сълза, жасмин, лилия, магнолия, люляк, зюмбюл, маргаритка, виолетка, гардения, Иланг-Иланг и др. А най-големите ценители на парфюмното изкуство знаят, че най-голямата част от дамските парфюми въобще имат в основата си роза и жасмин. Техните акорди се комбинират прекрасно с плодови или други цветни нотки и така формират прекрасния характер на аромата.

Харакетното за цветните парфюми е, че те освен женствени, са и чувствителни, изисани и стилни, а най-хубавото е, че са подходящи както в ежедневието, така и вечер. А огромното им разнообразие гарантира, че всеки има възможност да открие това, което търси. Групата с флоралното сърце е сред най-широките именно заради голямото разнообразие от съставки - изобилстват както цветята, така и варинатите на изобразяване на цвета вътре в композицията - изсушен, пресен, напудрен, на зелена основа, на алфехидна основа, на зелена основа или в комбинация с плодове.

Специално за Цветница сме подбрали едни от най-обичаните по света както от жени, така и от мъже дамски парфюми. Можете да се възползвате от нашия списък съобразно своите нужди - дали за да си изберете ново ухание за празника, дали за подарък за някоя любима жена с име на цвете...

Цветни парфюми

Chanel Coco Mademoiselle

Chanel Coco Mademoiselle е един от абсолютните шедьоври на марката. Можем да го опишем като флорално ухание, което излучва изключителна женственост, изискан сексапил и подчертан стил. Обгърнати от неговия невидим воал, през цялото време имате чувството, че сте в компанията на луксозен аромат. Веднъж щом сте го усетили, винаги ще усещате, че имате нужда от него. В състава му влизат бергамот, портокал, роза, жасмин, ветивер пачули, ванилия и мускус.

Christian Dior Jadore

J'adore е един от най-пищните, бляскави и модерни парфюми на Dior. Може би това е едно от уханията, за които може да се каже, че в най-пълна сила символизира женствеността и женския характер, стил и елегантност. Дори и самият флакон, оформен като гръцка анфора, показва концепцията на марката за женственост. Магичната комбинация се открива от свежи нотки на магнолия, прасова, мандарина, круша, бергамот и пъпеш, прелива в цветен букет от тубероза, роза, виолетови цветчета, орхидея, жасмин, фрезия и момениа сълза и завършва с топла капина, сладка ванилия, кедър и мускус.

Следва продължение...  

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Серията Miss Dior на Dior

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Juliette Has A Gun е ароматът на съвременната Жулиета

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Първите дамски парфюми за 2018 г. – част 1

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив