Серията Miss Dior на Dior

Серията Miss Dior на Dior

Miss Dior е една от най-популярните колекции в света на женските парфюми. Както всички продукти на модната къща Christian Dior, тя вече е станала класика. Въпреки факта, че уханието е създадено преди 70 години, то все още има милиони фенове. Затова и не е случайно, че XXI век „роди“ още дузина последователи на легендарния Miss Dior, които дадоха нов живот на класическия аромат.

История на създаването на серията Miss Dior

Всичко започна през 1947 година, когато младият дизайнер Кристиан Диор представи на подиума своята модна колекция New Look за жени, която обърна представите за модата през тези години. А  един нов стил в облеклото просто не може да бъде придружен от нов такъв и в парфюмерията.

За премиерата е създадена интересна флорално-шипрова композиция. Любопитното е, че по онова време такъв тип ухания са били произвеждани само в мъжки варианти. Но на влизане в залата, в която се провежда модното шоу, гостите били насилствено напръскани с парфюма и много скоро той става изключително популярен.

Името "Miss Dior" oбаче не се появява веднага. Дълго време ароматът остава без име, тъй като Кристиан не харесва предложените варианти. Но един ден, докато работи, по-младата му сестра влиза в стаята. Той я посреща с думите: „О, госпожица Диор дойде“.  И в този момент разбира, че току-що е дал име на новия си шедьовър.

В продължение на 45 години парфюмът не губи своята популярност и започва да се счита за класически. През десетилетията се промяна само формата на шишенцето. Първоначално е било под формата на амфора. Но след няколко години е променено на правоъгълник с модел на клетка за гъска. Според Christian Dior такова шишенце е по-подходящо за тази новаторска идея.

Едва през 1992 г. модната къща решава, че е време съставът на парфюма да бъде леко изменен и осъвременен. И така след почти 50 години класическият „Miss Dior“ започва да оживява в нови аромати.

Парфюми

Christian Dior Miss Dior Originale

Christian Dior Miss Dior е класически и елегантен парфюм за жени с чипрово-цветен аромат. Уханието му е подходящо за зрелите дами, които обичат силните и изискани парфюми. Ароматната композиция започва с галбан, последван от сърдечните акорди на жасмин самбак и завършва с мириса на пачули. Toва е версията, която е представена на пазара през 1947 година.

Christian Dior Miss Dior Originale Парфюм за жени EDT

Christian Dior Miss Dior 2013

Christian Dior Miss Dior се присъедини към ароматната колекция през 2013г. Създател на тази романтична и модерна колекция е парфюмериста Francois Demanchy. Рекламно лице е отново прекрасната Натали Портман. Чист, свеж, нежен и женствен, той се различава от парфюмната версия с по-ефирното си присъствие. Дамите които го ползват, са впечатлени от изключителната трайност и характерност. Типичен прдставител на класическите дамски аромати, неподвластен на модните течения. Носител е на високите критерии на модния лейбъл.

Christian Dior Miss Dior парфюм за жени без опаковка EDT

Christian Dior Miss Dior Absolutely Blooming

Това ароматно издание е представено на пазара през август 2016 година. Парфюмът е създаден за жените, които обичат живота, усмивките и хубавото настроение.Christian Dior Miss Dior Absolutely Blooming се открива с ярки плодови ухания, следвани от нежни цветя и бял мускус. Ароматът гарантирано ще Ви накара да се чувствате прекрасно през целия ден. Парфюмът отново е създаден от Francois Demachy.

Christian Dior Miss Dior Absolutely Blooming парфюм за жени EDP

Christian Dior Miss Dior 2017

Christian Dior Miss Dior 2017 е създаден за романтичните и модерни жени, които са готови на всичко в името на любовта! Новото издание получава официалното си представя през месец септември 2017 година и е дело на парфюмериста на марката - уникалния Francois Demachy. Съставът, който той разработва, се определя като цветен и елегантен, с доминиращи акорди на роза Дамасцена и роза от Грас. Нежното флорално докосване е подчертано с божествени плодови нюанси и дървесни нотки. За много кратко време, новият парфюм се превръща в тотален хит, а всяка почитателка на колекцията определено оценява високо новата прелестна версия. Рекламно лице на кампанията Christian Dior Miss Dior 2017 отново е известната и обожавана актриса Натали Портман.

Christian Dior Miss Dior 2017 Парфюм за жени EDP
Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Juliette Has A Gun е ароматът на съвременната Жулиета

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Кои са парфюмите, които ще се използват и след 100 години

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Дамските парфюми на изминалата година, които останаха в сърцата ни

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив