Историята на легендарния Black Orchid на Tom Ford

Както самият Том Форд каза: "Женската красота - тя се крие в разкриването на вашата ярка и уникална личност. За това, дами, стремете се винаги да подчертавате своята индивидуалност и да показвате на света себе си в най-добрата светлина". А вариантите за разкриване и допълване на личността са много, но един от най-ефективните определено е чрез избора на парфюм. И тъй като вече заговорихме за Том Форд, в тази статия ще ви потопим в едно от най-ярките негови изкушения, които могат да бъдат вашето най-силно "тайно оръжие" в битката за мъжките сърца - Black Orchid.  

Парфюмът Black Orchid излиза на пазара през 2006 г. и всъщност е първият дамски парфюм на популярната марка, която е основана една година по-рано. Той олицетворява вечния лукс и цялото очарование, присъщи на класическите аромати на най-добрите парфюмерийни къщи. Яркият, достъпен и неподвластен на времето аромат с богати дълбоки акорди и съблазнителни нотки на черна орхидея и подправки е въплъщение на неповторимия блясък и вечната елегантност на истинската жена.   

Любопитно е, че за да създаде този шедьовър, Том Форд се свързва с популярен по това време в парфюмерийните среди селекционер ботаник, който пръв въвежда употребата на черната орхидея в парфюмите. И именно той му помага да създаде неподражаемата нотка на черна орхидея, която до този момент няма подобен аналог в света и която може да усетите само в Black Orchid.

 

Богатата гама на ароматната композиция съдържа още и връхни нотки на иланг-иланг, френски жасмин, цитруси и каксис. Сърцевината пък носи чувствени и топли усещания, които се пораждат благодарение на ветивер, гардения, лотус, черна орхидея, подправки и плодови нотки. И всичко това се завършва както подобава на един истински луксозен аромат - с най-добрите наситени ухания: пачули, ванилия, сандалово дърво, кехлибар, тамян, мексикански шоколад, бял мускус и ветивер.  

Вечен, класически, модерен и пищен, "Black Orchid" на Том Форд е едно от най-великите творения в парфюмерийната индустрия изобщо. Отличава се с изключителна трайност и вечна модерност. Ароматът му е изтънчен и вдъхващ сексапил, загадъчност и увереност на всяка жена. С него се придава чувство за висока класа, царствена осанка и изтънчен вкус. И просто не съществува такъв мъж, който да може да остане безразличен!  

Продължението  

През 2014 година – цели осем години по-късно, парфюмна къща Tom Ford пуска на пазара и продължение на своята вечна класика, което нарича Velvet Orchid. То е създадено от парфюмеристите Cаlice Becker, Antoine Maisondieu, Yann Vasnier и Shyamala Maisondieu.

Velvet Orchid представлява ориенталски цветен аромат, който трансформира величието и съблазънта на своя предшественик със своята ултраженствена композиция. Тя се отваря от нотките на мандарина, бергамот и пречистен екстракт от мед и ром. Средата съчетава черна и кадифена орхидея, от което всъщност ида и названието на парфюма. Зарядът от цветове и наслада идва от интензивните акорди на жасмин, масло от турска роза и лилава орхидея, която се среща по дивите земи на бразилските южни брегове. Сърцевината се допълва още и от уханията на нарцис, зюмбюл, портокалов цвят и хелиотроп. И накрая букетът се завършва с базата на смирна, сандалово дърво, сладка ванилия, лабданум и перуански балсам.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Топ 5 на най-продаваните дамски парфюми на Dolce & Gabbana

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Нови летни парфюми за жени - част 1  (Dior, Guerlain, Paco Rabanne)

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Есен 2018: Нови дамски парфюми – CH, Paco Rabanne, Bvlgary и Gucci

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив