Дамски ориенталски аромати, предвестници на лятото

Дамски ориенталски парфюми

Какво си представяме, когато чуем за Ориента? В съзнанието ни изниква чудна картинка от Близкия изток и се потапяме в свят на приказки, приключения, топлина и щипка загадъчност и пикантност. Именно такива са и всички дамски парфюми, причислявани към групата на ориенталските аромати.


Най-добрите ориенталски оригинални парфюми за любимите дами


Бихме могли дълго да говорим за очарованието, което ни облива при отварянето на всяко шишенце, съдържащо в себе си част от магията на Близкия изток. Ориента свързваме с темперамент, нюх към живота и нотка пикантност, която остава трайно в съзнанието ни. Именно такива са и дамите, които са почитателки на ориенталските парфюми. Те са духовити, ярки личности, с подчертан афинитет към красотата в живота и любовта.

Ориенталските парфюми обуславят цяла група аромати, характеризиращи се с:

  • дълготрайност и сила на благоуханието;
  • подчертано сладки и пикантни нотки;
  • наличие на съставки като ванилия, амбър, кехлибар, мускус, дървесни нотки.

Ако сте почитатели на гореизброените отличителни черти, то продължете да четете, за да откриете кои именно аромати подбрахме за вас, за да заблестите още сега.


Любимите ни дамски ориенталски парфюми са тук


Възможно ли е комбинацията от орхидея и ванилия да е нещо друго, освен изключително сполучлива? Доказателство за това е ароматът Orchidee Vanille от Van Cleef & Arpels, които създават този божествен парфюм и дават на дамите по света възможността да се впуснат в една истинска ориенталска приказка. В изящната бутилка откриваме съставки като

  • ванилия
  • черен шоколад
  • бадеми
  • тонка
  • цветя

и се опияняваме от сладостта на аромата. Радваме се на благоуханието от 2009г. насам и с негова помощ ежедневно се отправяме на пътешествие през Индийския океан и Азия.

Убедени сме, че сте страстни привърженици на нишовите аромати, ето защо бързаме да ви представим и следващото си любимо предложение. Прекрасната ванилия се разгръща по неповторим начин в аромата на Montale Vanilla Extazy - провокативен и отличителен, този парфюм доказано ще открие своето местенце в благоуханната ви колекция. Компания на ванилията в това съблазнително творение правят и

  • кайсията
  • жасминът
  • сандаловото дърво
  • и махагонът

за да удостоят парфюма с дълготрайност и незабравимо ухание. Подарете на сетивата си едно дръзко приключение, избирайки за себе си или за своя близка този неподражаем нишов парфюм.

ориенталски парфюми

Ако има аромат, който категорично да се настанява в сърцето ни и да не го напуска никога, то това е Alien


2005г. е паметна за парфюмната индустрия. От бранда Thierry Mugler представят на света своя Alien - извънземният аромат, превърнал се в любим на милиони мечтателки, авантюристки, обичащи различното жени. Всеки един от ароматите на френската марка блести със загадъчност и мистичност, но сякаш изворът се крие именно в тъмнолилавата бутилка на Alien.

В аромата откриваме

  • индийски жасмин при първото впръскване;
  • дървесни акорди в сърцето на парфюма;
  • бял кехлибар в основата за разкош.

Ако си представим един парфюм като течно злато, то, съвсем естествено, неговото шишенце ще служи като трезор, съхраняващ тази скъпоценност. Именно това е и концепцията, вплетена в дизайна на Tresor La Nuit от Lancome - парфюмеристите зад него си задават целта да създадат парфюм, действащ като своеобразен афродизиак. За това способстват компонентите:

  • тъмна роза, ванилия от Таити и орхидея;
  • тамян, папирус, пачули;
  • личи и пралина.

Никоя дама не би останала равнодушна пред изяществото на този парфюм. Убедете се сами.

И за финал, но и никак на последно място, ви представяме аромата на Boucheron Quatre Boucheron. Този изтънчен аромат извънредно много навява за усещания на съблазън, мечтателност и онази покоряваща женска енергия, която стапя мъжките сърца. Изключително популярен сред дамите, този парфюм впечатлява със съставките

  • грейпфрут, лимон, портокал, мандарина;
  • зелена ябълка, жасмин, праскова, роза, ягода;
  • карамел, кашмир, бял мускус, ванилия и кедър.

Всяка една от тях прекрасно приглася на останалите и, заедно в унисон, сформират една енигматична феерия от аромати, които нежно прилепват по кожата и ви съпътстват в най-красивите моменти от деня.

Ориенталските парфюми са безпрецедентно темпераментни и привличащи. Всяко едно от гореизброените предложения ще ви накара да мечтаете и да отправите взор към хоризонта - там, където Индийският океан целува Азия и се сливат в едно.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-изисканите дамски парфюми

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Топ 5 на най-продаваните дамски парфюми на Christian Dior

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

4 от най-добрите дамски парфюми за 2015 и 2016г.

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив