Филтрирай по
Категории
Цена
лв. лв.
Филтър

Списък с продукти от Bottega Veneta

Покажи:
40
20 40 60
Показани са 1-1 от общо 1 артикул(а)
-23% Bottega Veneta Illusione...
149,99 лв. 114,99 лв.
  • -35,00 лв.

Балансиран шик от Bottega Veneta

 

Парфюмерията Bottega Veneta  е също толкова засукана, провинциална, с преплетени до съвършенство аромати, каквито са и кожените изделия на марката. Ароматите звучат интригуващо и изискано. Те са деликатни и дръзки - истински перфектно балансиран шик. Креативният директор на компанията Томас Майер казва, че когато  се появила идеята за линия парфюми Bottega Veneta, той си представял стара къща с големи стаи, дървен под, огромна библиотека и широко отворени прозорци, през които влиза аромата на окосена трева, сено, мъх и цветя.

 

Аромати

 

Bottega Veneta Pour Homme Extreme – разкошен дървесно-подправков мъжки аромат, украсен със стилните ноти на скъпа кожа. Ароматът е затворен във флакон, изработен в най-добрите традиции на венецианското стъкло и подчертан със сребриста патина. Автори на композицията са Antoine Maisindieu и Daniela Andrier. Мек аромат, като от дим на смола, ободрен от подправковото звучене на пипер. Богат, мощен акорд на плодове на хвойна в сърцевината на парфюма. Композицията завършва с мек, почти маслен акорд на дървесни ноти и изтънчено ухание на добре обработена кожа.

Bottega Veneta Essence Aromatique  е парфюм за мъже и жени и принадлежи към  цветните аромати с дървесни акорди. Класически одеколон за ежедневна употреба. Покорява със свежест и запомнящ се букет.

Bottega Veneta  е дебютния аромат на модната къща. Вдъхновен е от атмосферата на провинцията с опияняващите  уханията на окосена трева  и цветя. Към тези аромати е добавен изящния оттенък на кожа. Композиция от италиански бергамот, бразилски розов пипер, индийски жасмин самбак, дъбов мъх и индийско пачули.

Bottega Veneta Eau Legere Bottega Veneta – парфюм за жени, принадлежащ към групата на цветните аромати. Парфюмер: Michel Almairac. Връхни ноти от розов пипер и бергамот. Ноти на сърцето – жасмин и гардения. База от дъбов мъх и мускус.

 

 

 

История

 

Марката Bottega Veneta  е основана през 1966г. от Мишел Тадей и Ренцо Зенгиаро в гр. Виченца, Италия. В превод от италиански името означава „Работилница във Венето“. В самото начало на съществуването си, фирмата изработвала изделия от качествена кожа, като работниците изобретили специален начин на преплитане на кожените ленти, известен като „intrecciato”, който и до днес  е фирмен знак на марката и отличителна черта на продукцията. Благодарение на качеството и неповторимия дизайн, марката придобивала все по-голям успех сред клиентите. Най-голяма известност на компанията донесла плетената чанта-кошница Cabat. За изработката на една бройка от нея отивали 2 дни, като по желание на клиента я изплитали от кожата на крокодил или питон. В края на 70-те години, единият от основателите Ренцо Зенгиаро напуснал компанията. Няколко години по-късно това направил и другият основател Мишел Тадей. Начело на Bottega Veneta застанали бившата жена на Тадей Лаура и новият ѝ съпруг Виторио Молтедо. Успехът на компанията спаднал и през 1990г. било взето решение да се разшири асортимента и да се излезе на по-широк моден пазар. Най-важната глава от съвременната история на Bottega Veneta е фактът, че от 2001г. компанията става притежание на Gucci Group, а на поста креативен директор застава дизайнерът Томас Майер. Благодарение на него,към колекциите от обувки, чанти, куфари и други изделия от кожа, били добавени бижута, очила, парфюмерия и мебели. Първата колекция дамски дрехи от  Bottega Veneta е представена през февруари 2005г. Няколко месеца по-късно е показана и линия мъжки облекла. Днес представянето на колекциите от облекла и на мебели става в офиса на компанията в Милано. През 2006г. в знак на добра воля и в подкрепа на занаятчийството в Италия, Bottega Veneta  открива школа  Scuola della Pelletteria  за бъдещите майстори-кожари. Към момента Bottega Veneta  разполага със 140 бутика в Европа, Азия, Южна и Северна Америка.