Парфюмите за събуждане, с които ще започнете с настроение всеки ваш ден

С настъпването на есента и нейните мъгливи и мрачни сутрини, ставането от леглото става все по-трудна задача. Изборът на подходящ аромат за събуждане ще ви помогне да започнете деня си заредени с енергия и добро настроение. Най-подходящи са жизнерадостните цитрусови или прохладните билкови ухания, както и тонизиращите аромати с пикантни нотки и ободряващ акцент на кафе. С избрания от вас парфюм за събуждане ще започнете деня си по най-добрия начин и ще се чувствате готови за предизвикателствата, които ви очакват.

Парфюмите с нотка кафе ще заредят с енергия сетивата ви

Кафето е една от най-популярните напитки в света, известна със свойството си да ни ободрява и да ни прави по-жизнени и енергични. Благодарение на своя аромат и вкус, то стимулира дейността на мозъка и подобрява концентрацията. Уханната нотка кафе се използва при проектирането, както на мъжки, така и на дамски парфюми. Сред най-популярните аромати с кафе са YSL Black Opium за жени, Jesus Del Pozo Halloween Man X за мъже, Lancome Tresor La Nuit за жени, както и унисекс уханията на Montale - Intense Cafe, Chocolate Greedy и др. Парфюмите с кафе са интензивни и енергични, идеални за ранните часове. Подарете си чудесно обонятелно събуждане, което да съчетаете с традиционната си чаша сутрешно кафе.

Ментовите парфюми са ободряващи като свеж сутрешен чай

Много хора започват сутрините си с освежаващ ментов чай. Какво по-хубаво от двойна доза живителна свежест, която може да си подарите ако изберете парфюм с нотки мента в композицията си. Тези ободряващи еликсири са всичко от което се нуждаете в ранните сутрини. Парфюмите с мента ще ви донесат нужната енергия да се справите с всичко, което ви предстои.

Жизнерадостните цитрусовите парфюми носят позитивния заряд, от който се нуждаете рано сутрин

Свежото и сочно ухание на цитрусови плодове е незаменимо рано сутрин. То има енергизиращо и тонизиращо въздействие, като гарантирано повишава настроението. Ароматът на портокали, мандарини, лимони, бергамот, лайм или грейпфрут обгръща сетивата с топлата прегръдка на слънчеви лъчи и ефирния полъх на морски бриз. С парфюми с цитрусови нотки ще започнете деня си с усмивка и готови за подвизи.

С пикантен парфюм ще започнете деня си тонизирани

Уханията на пикантни подправки доказано събуждат и активизират сетивата. Сред най-ободряващите ухания е ароматът на розов пипер. Живителната сила на парфюмите с пикантни подправки е безценна рано сутрин, когато имате нужда от спешна доза енергия, за да започнете деня си.

Нашата селекция от парфюми за събуждане

Подберете аромати, които ще ви накарат да се чувствате добре сутрин и да започнете деня си с усмивка. Заложете на разнообразни ухания, за да сте сигурни, че винаги имате под ръка най-подходящото, спрямо настроението ви и ангажиментите, които ви предстоят. Ето няколко идеи за парфюми за събуждане, чиито ухания ще ви заредят с енергия и добро настроение.

Versace Eros

Свежият фужерен аромат за мъже Versace Eros EDT е представен през 2012 година. Уханната композиция е проектирана от Орелиен Гишар. Първоначално впечатление за парфюма създават нотките мента, зелена ябълка и лимон, последвани от боб Тонка, амброксан и здравец в сърцевината. Базовият акорд е формиран от мадагаскарска ванилия, вирджински кедър, атласки кедър, ветивер и дъбов мъх. Мъжкият парфюм Versace Eros EDT е вдъхновен от гръцката митология. Ароматът, който носи името на гръцкия бог на любовта и син на богинята Афродита - Ерос, създава внушение за свобода и необуздана страст.

Флаконът носи типичния знак на Versace - горгона Медуза. Решен е в тюркоазено синьо, което разкрива свежия, Средиземноморски характер на уханието, което съдържа. Ароматът е насочен към самоуверени мъже, които не се притесняват да ръководят изцяло съдбата си. Мъжът Versace Eros отстоява своите идеи и цели с цената на всичко.

Valentino Donna Born In Roma Yellow Dream

Изисканият флорално-мускусен парфюм за жени Donna Born In Roma Yellow Dream е представен от Valentino през 2021 година. Уханието е по-нова версия на ароматите Donna Born in Roma от 2019 година и Valentino Donna от 2015 година. Характерният стилен правоъгълен флакон е решен в жизнерадостно жълто, което кореспондира със свежия цитрусов характер на парфюма. Уханната композиция на Valentino Donna Born In Roma Yellow Dream се открива с нотка лимон, последвана от роза в сърцевината. Базата от бял мускус придава завършеност на аромата. Valentino Donna Born In Roma Yellow Dream е подходящ за ежедневието през пролетта и лятото. Приятен, универсален и лесен за носене аромат, много лек и свеж. Привлекателното и непринудено ухание се отличава с добра дълготрайност и елегантност.

Burberry Brit

Флорално-плодовото ухание за жени Burberry Brit е лансирано през 2003 година. Ароматът умело съчетава класическо традиционно звучене с модерния полъх на новия век. Уханната композиция е дело на Натали Грасия - Четто. Ароматният коктейл се открива със свежи нотки лайм, круша и бял бадем. Сърцевината е сладка, съчетала божур, захарни нотки и захаросан бадем. Запомнящият се финал е гарантиран от базовия акорд ванилия, амбра, махагон и боб Тонка. Уханието е подходящо за есенно-зимния период, както през деня, така и за вечерни поводи. Приятен аромат, в чиято уханна композиция нотките са съчетани хармонично, за да се получи изтънчен и стилен парфюм за жени, в духа на британските традиции.

Elizabeth Arden Green Tea

Свежият цитрусов аромат за жени Elizabeth Arden Green Tea е представен на пазара през 1999 година. Уханната композиция е дело на един от най-популярните млади парфюмеристи -  Франсис Куркджиян. Green Tea е сред най-търсените и харесвани дамски парфюми, който запазва позициите си вече над 20 години. Причината да е толкова предпочитан от жени по целия свят е чувството за чистота, свежест и хармония с природата, което носи. Парфюмната комбинация се открива с нотки ревен, мента, портокалова кора, бергамот и лимон.

В сърцевината са преплетени ароматни акценти карамфил, бял мускус, жасмин, дъбов мъх, бял кехлибар и копър. Базовият акорд е съчетал кимион, бял кехлибар, мускус, зелен чай, жасмин и сушен карамфил.  Elizabeth Arden Green Tea е аромат, подходящ за пролетта и лятото заради освежаващото си въздействие. Макар, че е мек и фин, той е забележително дълготраен. Уханието на Elizabeth Arden Green Tea напомня за свежестта след ободряващ и живителен пролетен дъжд.

Изберете парфюми, които ви карат да се чувствате жизнени и енергични

Независимо дали ще заложите на свежо цитрусово, прохладно билково, пикантно ухание или парфюм с енергизираща нотка кафе, важно е това да е аромат, който въздейства по най-добрия начин на сетивата ви и ви ободрява и тонизира. Благодарение на любимото ухание, с което започвате деня си, ще бъдете самоуверени и ще очаквате с нетърпение всичко, което ви предстои.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Няколко чести грешки при избора на парфюм

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

На осми март празнуваме женствеността - ето и най-добрите идеи за...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматите SoOud съчетават буйната страст на Ориента и фината...

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив