4 парфюмни марки, които са първенци през есента

Парфюмни марки първенци през есента

Нямаме търпение и днес да си поговорим за парфюми – настъпването на всеки нов сезон ни кара да пожелаем добавянето на поне един нов аромат. Дали ще заложим на сигурното и ще се обзаведем с добре познат и любим аромат, или ще се впуснем в непознати води и ще подберем съвсем ново благоухание – и в двата случая си заслужава да поговорим за предложенията от онези парфюмни марки, които грабнаха вниманието ни през този сезон.

През есента парфюмите, които носим, доста се различават от летните еквиваленти. Септември, октомври и ноември предполагат доста по-различна уханна картинка. През сезона се обръщаме към аромати, които са:

  • По-силни – ако топлото време предполага по-свежи и леки есенции, то есента е времето, в което да заложим на по-силни и усещащи се парфюми;
  • С акцент върху земните, дървесни и пикантни акорди – сякаш времето навън оправдава отдалечаването от цитрусовите, флорални и плодови аромати и насочва вниманието ни върху по-дълбоките и чувствени съставки;
  • Нишови в същността си, тъй като този тип парфюмерия също залага на по-дръзки и необичайни съставки, които в повечето случаи се съотнасят към силните ухания;

Нека обърнем поглед към онези парфюмни марки, които завладяха сърцата ни за този сезон. Сигурни сме, че всеки с лекота ще открие следващия си любим оригинален парфюм. Ароматната козметична колекция на всеки заслужава ново допълнение. Ето някои предложения.


Elizabeth Arden и „Петото авеню“


Марката, вдъхновена от динамичните и оживени улици на Ню Йорк, ни очарова с невероятното си предложение, носещо името 5th Avenue – аромат, отразяващ изцяло живота, еклектиката, ритъма и приключенията на огромния мегаполис. Дамската есенция е предназначена за стилната, дръзка и смела дама, която няма страх от това да изрази себе си по най-открития и искрен начин. Съдържанието на парфюма постига тези усещания чрез съставки като:

  • Люляк, липов цвят, магнолия и мандарина във връхните нотки;
  • Иланг-иланг, тубероза, жасмин, праскова в сърцевината;
  • Ирис, ванилия, сандалово дърво, мускус в основата;

Определено го класифицираме като един от прекрасните варианти за есента – дами, категорично смятаме, че предложението от Elizabeth Arden ще се впише в ароматната ви колекция по най-добрия начин.


Истинска изтънченост от  Calvin Klein


Брандът винаги се е нареждал сред любимите както на по-младите, така и на по-зрелите сред нас. Модерен, изтънчен, завладяващ – така го описваме и именно тези усещания навяват и парфюмните предложения, излизащи изпод марката. За есента спряхме избора си на Calvin Klein Truth – елегантен и изискан дамски парфюм, който чудесно се вписва в представите ни за аромат, който идеално да пасва на ексцентричната, модерната и държаща на себе си дама. Надниквайки в съдържанието, ние продължаваме да се впечатляваме:

  • Бамбук, ветивер, пачули и цитруси отварят цялостната композиция;
  • Сандалово дърво, лилия, божур откриваме в сърцевината;
  • Кехлибар, ванилия, сандалово дърво в основата спомагат за постигането на трайност и дълбочина на аромата;

Именно основата на парфюма асоциираме с есента – топлите акорди, идващи от аромата на кехлибар, ванилия и сандалово дърво навяват усещания за уют и комфорт, така прилягащи на текущия сезон.

дамски парфюми


Boucheron и парфюмите им, излъчващи луксозност


Ако има бранд, който съвсем идеално да пасва на концепциите, свързани с лукс, елегантност и есенен аристократизъм, то това е Boucheron. Марката се асоциира с всичко изтънчено и модерно – залага на екзотиката, ориенталския привкус и авантюризма.

В днешните ни предложения Boucheron присъства с два парфюма – те са едни от най-любимите ни и сме сигурни, че и вас ще завладеят по същия начин. Визираме Boucheron Quatre Absolu De Nuit и Boucheron Quatre – може би едни от най-добрите и търсени предложения от парфюмния бранд. Харесват ни, защото са експресивни – представляват плеяда от изтънчени съставки, които отвеждат марката на едно съвсем различно ниво.

В Quatre Absolu De Nuit се наслаждаваме на:

  • Розов пипер, горчив бадем и бергамот във връхните нотки;
  • Жасмин, тонка и круша в сърцевината;
  • Сандалово дърво, ванилия, кехлибар в базата;

В Quatre Boucheron пък сме изненадани от прекрасното присъствие на:

  • Грейпфрут, мандарина и лимон за категорична цитрусова свежест;
  • Зелена ябълка, жасмин, праскова в сърцето;
  • Карамел, кашмир и ванилия в базата;

Есенни, плътни, трайни и изтънчени – и двете парфюмни предложения идеално се вписват в тези концепции и сме сигурни, че нямате търпение да ги изпробвате съвсем скоро.


Няма как да не асоциираме есента с марката Chanel


Говорейки за Шанел, вероятно всеки си представа изтънчена и висша мода – палта, сака, стилни шапки и цялостна луксозна визия. Какъв по-добър завършек на подобна стилистика от добавянето и на парфюм на същия бранд? Chanel 5 е със статут на класика – от години е един от любимите дамски аромати на милиони жени по света. Няма как и да е иначе, след като в състава му се натъкваме на:

  • Лимон, мандарина, портокал и нероли в началните акорди;
  • Майска роза, жасмин и иланг-иланг в сърцето;
  • Кедър, бял мускус и ванилия в базата;

Отново основата ни навява усещане за есен и нямаме търпение да обгърнем душата и съзнанието си с този превъзходен аромат.

Споделете с нас кой от тези парфюмни шедьоври нямате търпение да включите и към своята ароматна колекция тази есен.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Топ 8 на най-обичаните цветни дамски аромати

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Кои парфюми избраха дамите за тази пролет

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Подходящите дамски парфюми през лятото – аромат на свежест и...

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив