2017 г. - годината на марката Serge Lutens

Първият месец от новата година все още сме под влияние на равносметки. Все още тайничко поглеждаме към старата, благодарим ѝ за всичко и събираме сили да се отдадем на едно ново и неизвестно пътешествие. А ако погледнем назад към 2017 г. от призмата на парфюмерията, то бихме казали, че това беше годината на марката Serge Lutens.

История

Точно преди 17 години френският стилист, фотограф, кинематограф, моден дизайнер и парфюмерист създаде своя собствена марка! От 2000 г. той премести вниманието си от шедьоврите, създадени за Диор и Шисидо, и започна да пише историята на собствената си компания, която днес не е просто популярна, но задава тон в много красиви посоки.  

И в чест на годишнината на марката решихме в тази статия да ви запознаем с един нов и доста любопитен парфюм на Serge Lutens, който ни кара да отидем в миналото и да си спомним нашия "първи млечен зъб" - Dent de lait!  

"Детство ... Как да върнем спомените си за него? С какво е свързано? С нещо невинно, разбира се, дори млечно! Веднага в съзнанието изникват нежността, наивността и безгрижието в  очите на едно дете в красив летен ден. Какво друго? Лакомоства и торби с плодове, които се продават в градските паркове. Всеки нов ден в очите на детето е свеж и ярък, дълбок и интересен, носещ неизвестните подправки на детството. Детството е времето, в което започват формирането на личността, узряването и моментите, когато невинноста постепенно отстъпва място на изкушението, мекотата отстъпва на твърдостта и удоволствията стават все по-сложни. За това създадох аромат, в който оттенъка на млечен бадем, плодове и пикантни нотки се заменят с изискани и анималистични ухания. Невинноста постепенно се заменя с играта на страсти." Serge Lutens  

Така създателят на парфюма описва новия си аромат - източник на вдъхновение, който е детството на Маестрото. Подобно на всички творби на Серж Лутан, не е възможно да си я представим, без да ни разкаже личната си история. От нея става ясно, че  детството му не е било най-простото време за него. Детските години на Серж не могат да се определят като лесни, тъй като са били наситени с елементи на насилие, изпълнени със спомени за "токсични", отровни отношения с майката и сериозни фрактури в съдбата. Ето защо, в 17-тата година от съществуването на парфюмната си империя, той решава чрез новия си парфюм символично да приключи този тежък период от живота си... периодът на седем-годишно момче.  

Според Серж Лутан тази възраст е най-важната. Защо? В този период от живота ни се формира всичко: личност, характер, какви ще бъдем в бъдеще. Освен това се създава и нашето отношение към ароматире - това, което научаваме преди 7-годишна възраст, емоциите, с които са наситени – всички тези фактори определят това, кои ухания ще харесваме в бъдеще.  

Dent De Lait е един от най-интересните случаи, в които Маестрото решава да придаде на спомените си изключително необичайна форма. Това е първият аромат на кръвта, която човек е усетил в живота си. Затова се комбинира с мекотата на майчиното мляко, след това - с кокосово мляко, а след това с бели цветя... И тогава в тази идилия Серж Лутан добавя силен метален акорд, който трябва да прилича на кръв.  

"Днес, много години по-късно, си спомням себе си - млад вълк, пълен с майчино мляко и внезапно жаден за кръв. Юношата, първата невинност, живее в уюта на първите години и отново се събужда вътре в мен." Serge Lutens  

Както и сами вече разбрахте, в новия аромат на Серж можете да срещнете две противоположности - бяла и черна, а дори и да говорим за детство, тук сладостта на млечните нюанси придобива алено оцветяване - оцветяването на кръв. По този начин грандиозният парфюм ви дава възможност не само да се наслаждаване на аромата, но и да изберете това, което искате да бъдете - човекът от миналото или подобрена версия на самия себе си...  

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Маски за лице и ексфолиране – как правилно да се грижим за кожата...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

През юли това са нашите парфюми любимци

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Козметика през зимата – задължителната грижа

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив