Гурме аромати за студените месеци

Гурме аромати за студените месеци

През есента и зимата имаме нужда, както от топли и комфортни дрехи, така и от богати и наситени парфюми, които ни създават усещане за уют. От значение е както уханието, така и концентрацията - за предпочитане е да избираме парфюми и парфюмни води, чието съдържание е по-наситено с уханна есенция. По отношение на ароматните семейства, експерти съветват през студените месеци да се насочим към дървесни, пикантни, гурме или ориенталски парфюми. Причината е, че техните по-силни базови нотки ще направят аромата по-дълготраен.

Защо много хора предпочитат гурме аромати през зимата

Добрият гурме парфюм има силата да ни принесе към скъпи за нас спомени и съкровени мигове, включително и в детството, колкото и безвъзвратно отминало да ни изглежда. Гурме уханията предизвикват асоциации за домашно приготвени сладкиши и задушевни семейни събирания. Макар да изглеждат носталгични, те са толкова популярни през есента и зимата.

Гурме парфюмите са топли, вкусни, уютни и успокояващи. Изглеждат толкова познати и ни карат да се чувстваме комфортно. В гурме парфюмите най-често са използвани “вкусни” уханни нотки като ванилия, карамел, мед, шоколад, захарен памук, бадеми, кафе, различни печива и сочни плодове. Често в тях се включват и акценти като сметана, ром или уиски, както и подправки като кардамон, шафран, черен пипер, звездовиден анасон, канела, джинджифил и др.

Със сигурност ще получите комплименти за “вкусното” ухание, което сте избрали

Изборът на гурме парфюм през студените дни и дългите и мразовити зимни вечери, е отличен начин да бъдете забелязани заради добрия си стил и класа. Спирайки се на “вкусно” ухание ще направите впечатление на позитивен човек, който обича да се наслаждава на живота и не се лишава от малките удоволствия.

Ето нашата селекция от гурме аромати, които ще предизвикат усмивки и красиви спомени!

Montale Intense Cafe

Кехлибареното гурме ухание за мъже и жени Montale Intense Cafe е представено през 2013 година. Уханието е проектирано от създателя на бранда - Pierre Montale. Ароматът се открива с флорални нотки, последвани от роза и кафе, а базовият акорд е съчетал ванилия, бял мускус и кехлибар. Парфюмът се отличава със значителна дълготрайност. Най-подходящ е за есента и зимата, както през деня, така и вечер. Нотките на ванилия и кафе в Montale Intense Cafe са истински магнит за любителите на гурме ухания. Ароматът напомня за магнетичната атмосфера на кокетните кафенета във Франция.

Mugler Angel

Емблематичният за Mugler дамски парфюм Angel излиза на пазара през далечната 1992 г., но запазва популярността си до днес. Определят го като първия гурме парфюм. Кехлибарено-ваниловата ароматна композиция е проектирана от Оливие Кресп и Ив дьо Кирин. Уханието се открива с вкусни нотки захарен памук, кокос, касис, пъпеш, ананас и мандарина, съчетани с жасмин и бергамот. В сърцевината са преплетени акценти мед, червени горски плодове, къпина, слива, кайсия, жасмин, праскова, орхидея, индийско орехче, кимион, роза и лилия. Базовият акорд е съставен от пачули, шоколад, карамел, ванилия, боб Тонка, кехлибар, мускус и сандалово дърво. Mugler Angel е носител на наградата FiFi Award Hall Of Fame за 2007 г.

Подходящ е за есента и зимата, предимно вечерен парфюм. Той е характерен и дълготраен аромат, много дами се припознават в уханието и избират Angel за свой емблематичен парфюм.

Maison Margiela Replica Matcha Meditation

Свежото и зелено ухание за мъже и жени Matcha Meditation by Maison Martin Margiela излиза на пазара през 2021 година. Ароматната композиция на Matcha Meditation е разработена от Морис Русел и Александра Карлин. Начално впечатление за уханието създават жизнерадостните нотки зелен чай, бергамот и мандарина. В сърцевината се долавя дъхав жасмин, чиято уханна магия е подчертана от комбинацията с мате, портокалов цвят и чай Матча. Чувственият базов акорд е формиран от бял шоколад, мъх и кедър. Maison Margiela Replica Matcha Meditation е подходящ за всички сезони, предимно дневен парфюм. Балансираното и ненатрапчиво ухание е чудесно за ежедневието.

Jimmy Choo I Want Choo Forever

Парфюмът I Want Choo Forever е сред най-новите в ароматния каталог на Jimmy Choo. Лансиран е през 2022 година. Шипровата уханна композиция на I Want Choo Forever е с подчертан флорално-плодов и гурме акцент. Проектирана е от Соня Констант и Луиз Търнър. В аромата са съчетани горчив бадем и роза, черна череша, ветивер и жасмин, ванилия, боб Тонка, земен мъх и кехлибар. Уханието на Jimmy Choo I Want Choo Forever е дълготрайно и пленително. Харесва се на самоуверени дами, които обичат вниманието. Вкусният, топъл и наситен аромат е чудесен за есенно-зимния период. Подходящ е, както за ежедневието, така и за специални вечерни поводи.

Вкусните гурме парфюми ще направят зимните месеци по-ароматни и уютни

Парфюмите, базирани на вкусни съставки, които предизвикват спомени, имат силата да владеят всички сетива. Сладки, пикантни, горчиви, тръпчиви или свежи, те правят живота през есента и зимата по-забавен и предизвикателен. Открийте гурме аромата, на чията омайна магия да се отдадете без угризения и изградете нови уханни спомени за приятни моменти със семейството и близките ви хора, към които любимият гурме парфюм ще ви връща отново и отново.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ром - плътност, дълбочина и сладост от Карибите

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Жасмин - олицетворение на изкушение и страст

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмите с кафе носят бодрост и жизнерадост

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив