Ароматите на Tiziana Terenzi – нотка лукс и величие

Ароматите на Tiziana Terenzi – нотка лукс и величие

Tiziana Terenzi е италианска марка, основана от брат и сестра - Паоло и Тициана Терензи. Въпреки това обаче двамата основатели са трето поколение на фамилията Терензи, които винаги са се занимават със създаването на аромати, както и със занаятчийство. Наследството, оставено от известните през поколенията дядо (Гулиелми Теренци) и баща (Евелино Теренци) от своя страна е невероятен източник на вдъхновение, от който Тициана и Паоло не се страхуват да почерпят докато създават уникални аромати, вдъхновени от силата на огъня и родната им земя.

Талантът на Тициана да създава изкуство е голям. Във всеки един от произведенията на изкуството, които тя изработва – свещи, дифузери и други - са включени златни детайли, висококачествено италианско стъкло, частици от рядка дървесина, намираща се в Италия и други елементи, които придават на всичко едно елегантно докосване, което не може да се срещне никъде другаде.

Паоло от своя страна е невероятен парфюмерист. Неговата философия е да „композира красота“. Новото, което внася в създаваните от него аромати е, че използва различни съставки, които е събирал по време на пътуванията му по света.  В работата си той се фокусира върху 200-300 най-безценни нотки, които бъдейки съчетани създават комплексни, изтънчени и богати композиции.

Ароматите на компанията са унисекс, елегантни и говорещи езика на горящия във всеки огън. Това не са парфюми, които избирате да носите, а парфюми, които избират вас.

А днес решихме да се фокусираме върху някои от най-докосващите и прекрасни аромати на марката. Готови ли сте за тях?

Tiziana Terenzi White Fire Extrait De Parfum

Tiziana Terenzi White Fire Extrait De Parfum Унисекс парфюм EDP

Пуснат през 2012 година, White Fire е нежен и свеж аромат, който е вдъхновен от огъня във всяка емоция и всеки образ. Пътувайки в италианските Алпи, Паоло Терензи създава аромата така, че всеки който го носи да може сам да усети спокойствието, породено от белия сняг и студения въздух, които се срещат само сред високите планински върхове. Парфюмът определено е олицетворение на вълнението, което човек изпитва докато е сред природата. Нотките на зеленина, както и водните акорди, съчетани със сърдечно ухание на жасмин, папрат и кехлибар придават на аромата свежест, а сандаловото дърво и мускуса добавят екзотичност и елегантност. Златисто-черната бутилка добавя финалната нотка лукс, правейки парфюма желан от всеки един, който знае как да оценява истински добрите аромати.

Tiziana Terenzi Arethusa Extrait De Parfum

Tiziana Terenzi Arethusa Extrait De Parfum Унисекс парфюм EDP

Ароматът Arethusa е предимно флорален с добавени към него уютни дървесни акорди. Базиран е на мита за любовта на речния бог Алфей и нереидата Аретуза, а затваряйки очи несъмнено ще можете да усетите свежия полъх на морето. Базовите норки на пачули, ветивер, бял олеандър са приятно смесени с морска вода, морска сол и пясък, а към тях цветното съчетание от роза, жасмин, портокалов цвят и шафран придават неустоим мирис, който ни повежда на приключение към морския бряг. Връхните плодови нотки добавят екзотичност на цялата композиция, а задължителната златисто-черна опаковка добавя точната доза естетика, нужна за аромат от този клас.

Tiziana Terenzi Delox Extrait De Parfum

Tiziana Terenzi Delox Extrait De Parfum Унисекс парфюм EDP

Още един аромат от Златната колекция на марката е Delox. Вдъхновен от митичната красота на Средиземноморието, този парфюм е като топла прегръдка, въплътила в себе си топлината и свежестта на лятото. Хипнотичната сила на бял хиацинт се комбинира с разкоша на кралския ирис и роза, а всичкото това се смесва превъзходно със сладка смирна и мляно кафе. За божествения аромат допринасят и кехлибар и нотки на кипарис и мед. Цялата комбинация е подобрена от силната нотка на ливанско кедрово дърво. Определено аромат, който да ви пренесе в Антична Гърция, където да усетите атмосферата и да се насладите на уникалната архитектура.

Tiziana Terenzi Gold Rose Oudh Extrait De Parfum

Tiziana Terenzi Gold Rose Oudh Extrait De Parfum Унисекс парфюм EDP

Топлите чувствени нотки на нощ в пустошта, успокояващият пикантен аромат, емоционалната сила на розите и наследствената и успокояваща нотка на мед – всичко това е събрано в силата на огъня на аромата, наречен Gold Rose Oudh. Този аромат е специален за нас, защото в него ще усетите и меката прегръдка на българската роза, която добавена в цялостната композиция може да придава успокояваща топлина, но и в същото време да символизира тъмнина. Елегантно събраните на едно място пачули, черен пипер, кехлибар, бергамот и пясък, с основа от сандалово дърво и мускус създават огнена мистерия, от която не можете да избягате веднъж помирисали я.

Tiziana Terenzi Ecstasy Extrait De Parfum

Tiziana Terenzi Ecstasy Extrait De Parfum Унисекс парфюм EDP

Черната серия парфюми на марката е също толкова силна и опияняваща със силата на огъня си. Ecstasy ароматът е мистичен, със силно присъствие. Предназначен за най-докосващите и важни дни в живота на човек, той е като артистичен делириум, вдъхновен от силата на вечността и дори нереалността. Той е като преминаване от детството към зрелия живот. Ароматът е усещане на силата на вечната любов на скъп на нас човек със съчетанието си от дървесни аромати като бор, смърч и сандалово дърво. Средните нотки на тамян, пачули, роза и теменужки прекрасно се комбинират с кехлибар, тонка и цитроза, създавайки усещане за сигурност и топлина.

Tiziana Terenzi Foconero Extrait De Parfum

Tiziana Terenzi Foconero Extrait De Parfum Унисекс парфюм EDP

Вдъхновен от божествената красота на залива Соренто в Италия, ароматът Foconero от традиционната серия на Tiziana Terenzi е вдъхновен от хладните вечери и соленият морски въздух, есенцията на игриво горящия огън, осветяващ тъмната нощ. Събиращ в себе си известните цитрусови плодове на Соренто – лимон, бергамот и лайм, както и мащерка, хвойна и лавандула, и средни нотки на сол, въздух, както и нежните аромати на иланг-иланг и водна лилия, съчетани с хиацинт и кардамом, този аромат ще ви понесе към приключение из изпълнения с невероятни ухания италиански бряг. Основните нотки на дъбов мъх, сандалово дърво, червени пачули и кедър помагат аромата да се усеща мек, сякаш прегръщащ те с топлина и елегантност.

Tiziana Terenzi Andromeda Extrait De Parfum

Tiziana Terenzi Andromeda Extrait De Parfum Унисекс парфюм EDP

Парфюмът Andromeda е с невероятен флорален аромат. Направата му само по себе си е интересна история най-вече заради времето, когато е създаден. Уханията в него са събрани по време на най-прекрасното време от годината – краят на май и началото на юни, когато се случва цъфтежа на цветята в малко познатата планина Сибилини. Самият ритуал по събиране на ароматите се извършва в тишина, а цялостната композиция сякаш превъплъщава лагерните огньове и усещането за свобода, което те събуждат. Заложени в аромата са букет от цитрусови аромати и свежи цветя като иланг-иланг и жасминова вода, но и нежните нотки на роза дамасцена, лилия, нектар от круша, кехлибар и ванилия. Аромат, толкова неустоим, че да не можете да го подминете.

Tiziana Terenzi Vele Extrait De Parfum

Tiziana Terenzi Vele Extrait De Parfum Унисекс парфюм EDP

Vele - аромат е вдъхновен от откриването на съзвездието Корабни платна (Vele на италиански) от братът и сестрата Теренци, намиращи се далече от дома – в екзотичната Бразилия. Изпълнена с аромати, до които двамата не са се докосвали до този момент, те създават уникален аромат, събиращ в себе си усещането за приключение и магически нощи в близост до горящия през нощта огън и насладата от разговорите с близки хора, които не сте виждали от отдавна. Примесените в него аромати на смокиня, зелени листа, манго, маракуя и френско грозде се съчетават прекрасно с хелиотроп, ароматен жасмин, нежен иланг-иланг и божествени роза и хиацинт. Екзотична нотка внасят кехлибарът, папаята, мускуса и ванилията, а цялостната комбинация напомня за преливащите се цветове на звездното небе и радостта от музиката и изкуството. Аромат достоен за мечтатели.

Tiziana Terenzi Kirke Extrait De Parfum

Tiziana Terenzi Kirke Extrait De Parfum Унисекс парфюм EDP

Като за последно ви представяме и черешката на тортата. Вдъхновен от богинята Цирцея, този божествен аромат е чувствен и топъл и пленява като магическия еликсир, с който митичната богиня пленявала мъжете. Свежият аромат Kirke се характеризира с пленителен букет от сладки плодови аромати като маракуя, праскова и круша, съчетани умело с малина и касис. Майсторски са внесени нотки на момина сълза, а базовите нотки на пачули, сандалово дърво, мускус, хелиотроп и ванилия правят аромата загадъчен и пленяващ сетивата. Създайте мистерия около себе си, избирайки да носите точно този аромат.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как да изберем точния парфюм

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как да направим разликата между марков парфюм и менте

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Унисекс парфюмите, които да не пропускаме да закупим през лятото

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив