Как се съхранява парфюм?

 

 

Покупката на желан и харесван парфюм е малък празник за всеки един от нас. За да можем да  се радваме възможно най-дълго на любимото ухание, е нужно да спазваме няколко прости правила. Парфюмите нямат срок на годност и правилното съхранение ги прави много устойчиви и трайни.

 

 

ПЪРВО правило е да държим парфюмите далеч от директна светлина (особено слънчева). Парфюмните флакони са създадени, за да радват окото на потребителя, но не се изкушавайте да ги държите на открито, защото пряката светлина влошава техните качества. Най-добре е да ги съхранявате в козметичния си шкаф или чекмедже.

 

ВТОРО важно условие е оригиналният парфюм да се съхранява при постоянна температура. Високата, а съответно и ниската температура, влошават химическия състав на аромата. Основното правило е да съхранявате любимите си ухания на стайна температура.

 

ТРЕТО важно условие е да пазим парфюмите си от влага – това означава, че банята не е добро място за съхранение. Най – доброто място си остава спалнята.

 

ЧЕТВЪРТО правило е, че не бива да разклащаме ароматния флакон преди употреба. Марковите парфюми са изключително чувствителни към кислорода, който влиза в бутилката след първото нанасяне. Това променя ароматната конфигурация, а съответно и ароматната аура . Ето защо нашият съвет е да имате малък флакон със себе си в дамската си чанта, големите разфасовки дръжте вкъщи на защитено място.

 

 

Ако не се грижим правилно за парфюмите си, те могат да се развалят, което съответно се отразява на аромата, защото се променя химичния баланс на съставките. Възможно е използването на развален продукт да предизвика и алергични реакции. Промяната на цвета на течността във флакона е гаранция, че парфюмът ви вече не е годен за употреба. Друг признак е промяната на уханието, като трайност и като ароматна аура.

 

Много е лесно да спазваме тези няколко лесни и простички правила, за да можем дълго да се радваме на любимите си ухания.

Клиентите за нас

4.8 от 5
от над 2800 отзива
4.7 от 5
от над 450 отзива
4.4 от 5
от над 100 отзива

Абонирайте се за нашия бюлетин

Научавайте първи за нашите топ оферти

Продължавайки да използвате този уебсайт, Вие се съгласявате с Политиката за употреба на „бисквитки“. Научи повече тук. Затвори