Топ 5 на най-продаваните дамски парфюми на Bvlgari

Диамантите в света на ароматите

Bvlgari е италианска модна къща за луксозни стоки. Тя е основана от Сотириос Булгарис през 1884 година в Рим. Първият аромат на марката е лансиран през 1992 година. В колекцията от парфюми присъстват повече от 50 аромата. Уханията на Bvlgari са създадени от парфюмеристи като Алберто Морилас, Джак Кавалиер, Беатрис Пике, Аник Менардо, Оливиер Полж, Софи Лабе, Натали Лорсън, Карлос Бенайм, Даниела Андрие и други. Брандът се свързва преди всичко с изисканост, класа и изтънченост. Всички тези думи могат да бъдат усетени в невероятните аромати на Bvlgari. За вас подбрахме 5 от най-продаваните и обичани дамски аромати на марката. Ето кои са те:

5. Bvlgari Aqva Divina EDT

Това е първият дамски аромат от колекцията Aqva на Bvlgari. Парфюмът е лансиран през 2015 година. Създаването му е вдъхновено от известната картина на Ботичели „Раждането на Венера”. Красивият флакон има формата на перла – символът на женствеността. Насочен е към изисканите, нежни и грациозни дами. Ароматната композиция на уханието започва с нотки на джинджифил, солни кристали и бергамот. Сърцевината на парфюма е изградена от нотки на дюля и нежна магнолия. Основата е съставена от нотки на дърво, кехлибар и пчелен восък. Изключително топло, романтично и женствено ухание.

4. Bvlgari Pour Femme EDP

Парфюмът е с класически цветен аромат – вълнуващ и съвършен като всяко бижу, дело на марката. Създаден е от София Гройсман през 1994 година, а през 2006 година е издаден в луксозен дизайн. Връхните нотки на уханието са портокалов цвят, виолетка, малина, кориандър, бергамот, праскова, сечуански пипер и карамфил. Сърдечните нотки на парфюма са египетски жасмин, хелиотроп, българска роза, ирис, мимоза и корен от перуника. Базовите нотки са сандалово дърво, ванилия, бензоин, мускус, зелен чай, кедър и дървесни нотки.

3. Bvlgari Rose Essentielle EDP

Този красив букет от различни видове рози е своеобразно преклонение пред най-престижното цвете, което светът познава. Парфюмът е нежен, женствен, луксозен, романтичен и изключително съблазнителен. Композицията е дело на парфюмериста Беатрис Пике и е розова интерпретация на класическия аромат. Изтънченият и елегантен флакон е в деликатен розов цвят. Парфюмът е лансиран през 2006 година. Началните нотки на уханието са мимоза, Таиф роза и роза. Сърдечните нотки са жасмин самбак, къпина и виолетка. Основата е изградена от нотки на дърво, пачули, сандалово дърво и мускус.

Bvlgari Rose Essentielle

2. Bvlgari Mon Jasmin Noir EDP

Това е новата версия на един от най-луксозните парфюми на марката от 2008 година. Блестящото и съблазнително ароматно бижу с опияняващ цветен аромат е създаден от Оливиер Полж и Софи Лабе. Парфюмът е модерен и изключително чувствен. Насочен е към младите дами. Флаконът е перлен, бял и е украсен със златна капачка. Ароматът е лансиран през 2011 година. Връхните нотки на парфюма са момина сълза и цитрусови акорди. Сърцевината е изградена от жасмин, а базовите нотки са нуга, вирджински кедър, пачули и чувствен мускус.

1.Bvlgari Goldea EDP

Това е Златната богиня и най-новият скъпоценен аромат на бранда. Луксозният аромат е вдъхновен от двата най-древни мистични символа – Серпент и злато. Серпентът означава „змия” или „пълзящо животно” и е символ на мъдростта, изкушението и силата. Златото символизира изначалния избор на живот, божественото и слънцето. Това е и причината Клеопатра – най-силната жена на всички времена, да носи златна корона с кобра. Парфюмът е създаден от виртуоза в парфюмеристиката Алберто Морилас и е лансиран през 2015 година. Началните акорди на уханието са нотки на малина, портокалов цвят, бергамот и мускус. Сърцевината на парфюма е изградена от нотки на жасмин, мускус и иланг-иланг. Базовите нотки са папирус, пачули, кехлибар и отново мускус. Ароматът е наистина прелъстителен, запомнящ се, завладяващ. В цветно-ориенталската композиция осезаемо доминира мускусното ухание, което е безспорен афродизиак.

Bvlgari Goldea

Елате в женския свят на Bvlgari ! Parfium.bg ще ви  предложат индивидуална консултация, която ще ви улесни при избора на подходящия продукт!

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюми, които са най-подходящи за коледен подарък

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Дамските парфюми, които мъжете обожават

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Кои са парфюмите, които ще се използват и след 100 години

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив