Любими парфюмни съставки за август

Любими съставки в парфюмите

Август месец е и няма да е изненада за никого да кажем, че безспорно сме завладени от много лятно настроение. Морето, планината, лятната почивка ни зоват все повече – как ли бихме могли да им устоим?

Точно както всеки горещ сезон спазваме традициите си, свързани с поне едноседмичен отпуск на някое красиво и релаксиращо местенце, така и оставаме верни на себе си при представянето на любимите ни парфюмни съставки за месеца. Надсловът, който ни вдъхнови този път, категорично е „приключение“ – вероятно това е най-точната асоциация, която съотнасяме към летния сезон. Приканваме ви да се присъедините към нас в изследването на онези парфюмни компоненти, които превръщат всеки аромат в неустоимо благоуханно произведение на изкуството.


Ето на кои парфюмни съставки се спряхме през август


Както споменахме, водещото настроение за месеца определено е приключенското. Бе съвсем естествено изборът ни да гравитира около сладките, пикантни и свежи съставки, тъй като именно тях свързваме с изследване на непознати хоризонти и впускане в нови активности. Откриваме всеки един от компонентите в прекрасни аромати, към които сме убедени, че не бихте останали безразлични.


Лятото, побрано в сладостта на ананаса


Представяме си следната гледка – плаж, море, слънце, носещо прекрасно настроение и свежи сладки плодове. Мечтите ни отвеждат към сладостта на ананаса и сме особено вдъхновени да ви представим She на Emporio Armani, залагащ именно на този плод в състава на своите връхни нотки. Още с първите впръсквания ни облива сладостта от аромата на този плод, а за построяването на цялостната композиция на парфюма от Армани залагат още на:

  • нар, круша и тубероза;
  • момина сълза и жасмин;
  • ванилия, мускус, кедър, кехлибар и сандалово дърво.

Подчертаният плодово-флорален характер на парфюма го прави особено подходящ за летния сезон, когато доброто настроение е преобладаващото и ни се иска само да се наслаждаваме на множеството положителни емоции и моменти, които ни предоставя най-топлият сезон от годината. Определено смятаме, че този дамски парфюм ще се превърне в любимец на дамите. Плътността, постигната чрез подбора на базовите нотки пък, го прави и особено подходящ за есента – в никакъв случай няма да сгрешите, ако решите да добавите аромата към парфюмната си колекция дори и към края на лятото.


Свежестта на бор ни пренася в планината


Знаем, че сред вас има много привърженици на планината и балканския туризъм – спокойствието и качествената почивка, които ни осигурява планинската обстановка, са несравними с нищо друго. Винаги, замисляйки се за такова място, в съзнанието ни изникват образа и уханието на бор – ето защо за нас бе истинско удоволствие да открием аромат, който залага именно на такава съставка в съдържанието си. Говорим за Extreme от Bottega Veneta – мъжки парфюм, подчиняващ природните сили, побирайки ги в едно благоуханно съвършенство. На бора помагат съставки като:

  • бергамот и плодове хвойна;
  • ела, бахар и индийско орехче;
  • кожа, лабданум и пачули.

Вярваме, че ароматът е особено подходящ за онези господа, които устремено целенасочват енергията си към постигането на целите си и бележенето на все повече успехи. Убедете се сами в свежестта, идваща от гърлото на бутилката на този парфюм – именно това е уханието, от което имате нужда, за да се вдъхновите.

Парфюмни съставки в Armani Emporio She, Bvlgari The Blanc и Cartier Carat


Кориандър за доза пиперливост през лятото


Споменахме, че асоциираме лятото с пикантност и пиперливост, което прави следващия ни избор особено очакван – наличието на растението кориандър, често използвано като подправка, в The Blanc от Bvlgari категорично спечели сърцата ни. Този унисекс парфюм е сред знаковите на марката и мнозина са истински впечатлени от невероятното му ухание. Освен пиперливостта, която долавяме от кориандъра, в благоуханието още усещаме и:

  • чай, пелин, бергамот, горчив портокал и нероли;
  • черен пипер и кардамон;
  • мускус, роза, жасмин и дървесни акорди.

Кориндърът и черният пипер умело си пригласят, задаващи пикантния тон на композицията, след което биват овладени и подсладени от сладострастния аромат, идващ от розата и жасмина. Определено това унисекс благоухание е особено подходящо за лятото и ние сме сигурни, че бързо ще се превърне в категоричен любимец на всеки, който заложи на него през горещите летни дни и нощи.


Зелени акорди за допълнителни енергия и добро настроение


Онова, което ни привлече в Carat на Cartier е наличието на зелени акорди в парфюмните композиции на предложения от тях аромат. Точно от това имаме нужда за лятото – свежест, енергия и максимален досег с природата. Този женски парфюм очарова с върхово настроение и безкомпромисно качество при избора на съставки. А те, освен зелените съставки, са:

  • круша и бергамот, подчертаващи сладостта на парфюма;
  • зюмбюл, лилия, виолетови листа, иланг-иланг, орлови нотки, нарцис и лале;
  • бял мускус и мимоза.

Сами усещате нежността, която витае, докато говорим за този аромат – безспорно ще се нареди сред любимата козметика на дамите, които дръзнат да се докоснат до неговото изящество.

Макар и лятото да се ориентира към своя край, ние категорично се надяваме положителните емоции и доброто настроение да не секват никога. Смятаме, че наличието на тези аромати в парфюмната ви колекция ще спомогне за това винаги да се чувствате красиви и неустоими.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Канела – божествен аромат и изискан вкус

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Вкусни ухания с ягоди и малини ще ви заредят с позитивна енергия

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Малина – уханието на младите секси прелъстителки

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив