Топ 5 на най-продаваните мъжки парфюми на Christian Dior

Хармония и контрасти в мъжките ароматите на парфюмерийна къща Dior

Френският моден дизайнер Кристиан Диор става известен с отдалечаването си от икономичния и прост стил от времето на Втората световна война. Парфюмите, създадени от марката, пасват перфектно на новата мода и така се стига до основаването на парфюмерийната компания  Parfums Dior, която представя своя първи парфюм през 1947 година. В парфюмната колекция на марката присъстват 163 парфюма, създадени от едни от най-добрите парфюмеристи в света. Ето кои са 5-те най-продавани и обичани мъжки аромата от Dior:

5. Sauvage EDT

Парфюмът е новата версия на оригинала от 1966 година и символизира дивата природа и свободния дух на мъжа. Лансиран е през 2015 година и е създаден от парфюмериста Франсоа Деманши. Рекламно лице на кампанията е известният холивудски актьор Джони Деп. Ароматната композиция започва с началните нотки на бергамот, преплитащи се в сърцевината с амброксан. Базата на уханието е изградена от натурални аромати, лек пикантен сечуански пипер и свежи дървесни оттенъци. Това безспорно е един изключително мъжествен парфюм, който ще завладее сърцата ви.

4. Higher EDT

Това е дървесен аромат за мъже, създаден през 2001 година от Оливиер Гилотин и Оливиер Пеше. Парфюмът придава хладна увереност и подтиква да бъде разкрита мъжката жажда за приключения. Началните акорди на композицията са нотки на босилек, лимон, круша и сладка праскова. Пикантната сърцевина е съставена от подправки, кипарис и розмарин. Основата е изградена от дървесни нотки на крушово дърво и мускус. Комбинацията от ароматни нотки наистина води до пристрастяване и оставя трайна следа в съзнанието на дамите.

3. Dior Homme Sport EDT

Парфюмът е създаден от Франсоа Деманши и е лансиран първоначално през 2008 година. Уханието излъчва спортен дух с акордите на пикантен, но свеж джинджифил. Ароматът е насочен към смелите млади мъже, които живеят активно и свободно, обичащи вълнуващите, дръзки и екстремни спортни изживявания. Джъд Лоу е рекламно лице на кампанията. Dior Homme Sport EDT е експлозия от жизненост и енергия. Връхните му нотки са розмарин, бергамот, грейпфрут и амалфи лимон. Сърдечните нотки са джинджифил, елеми смола и лавандула. Базовите нотки са вирджински кедър, ветивер и сандалово дърво. През 2012 година ароматната формула е преработена, а парфюмът се превръща в по-богат и по-елегантен, с добавени нотки на ирис.

2. Fahrenheit  Le Parfum EDP

Парфюмът бе лансиран през 2014 година след летните версии на Fahrenheit Absolute и Aqua Fahrenheit. Създател на аромата е Франсоа Демаши. Акцентът пада върху ориенталската страна на парфюма и нетипичния му характер, изграден от хармония от контрасти. Чувственото ухание е съставено от подбрани много редки, естествени съставки. Aроматната композиция започва с нотки на сицилианска мандарина, сладък корен и велур. Сърцевината е изградена от ром, кимион, кориандър и екстракт от листа от теменужка. Основата е съставена от бърбън ванилия, подчертаващ красотата на всички нотки в парфюма и осигуряващ топлина и стабилност на аромата.

1.Dior Homme Parfum EDP

Този мъжествен аромат е представен през 2014 година и е ново попълнение в богатата парфюмна колекция “Dior Homme”. Той е въздействащ, изискан и носи в себе си непоколебима страст. Негов създател е Франсоа Демаши. Композицията се доближава максимално до съвършенството. Връхните нотки на уханието са на свеж портокал. Сърдечните нотки са ирис от Тоскана и деликатна роза. Завладяващата и чувствена основа е изградена от магнетичен акорд на кожа, мускусна слез, кедър и сандалово дърво от Шри Ланка. Парфюмът е достоен представител на невероятната линия и би накарал всеки да се влюби в него.

Не пропускайте възможността да разгледате и другите ни предложения с марка Dior както за мъже, така и за жени. В нашият онлайн магазин Parfium.bg може да откриете качествени парфюми на достъпни цени, които да отговорят и на най-претенциозния вкус.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Нови тенденции: Хитови мъжки парфюми от YSL, Paco Rаbanne Ferragamo

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Топ 10 на най-предпочитаните летни парфюми за мъже

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюми, подходящи за подарък за Св. Валентин за мъже

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив