Топ 5 на най-продаваните дамски парфюми на Christian Dior

Цветен полъх от френския моден дизайнер

"Парфюмът е ненадминат нюанс на женската идентичност, това е финалният щрих."   

                                                                                                                                              Кристиан Диор

Топ 5 на най-продаваните дамски парфюми на Christian Dior

Френската модна къща Кристиан Диор става известна с отдалечаването си от икономичния и прост стил от времето на Втората световна война. Парфюмите, създадени от марката, пасват перфектно на новата мода и така се стига до основаването на парфюмерийната компания  Parfums Dior, която представя своя първи парфюм през 1947 година. В парфюмната колекция на марката присъстват 163 парфюма, създадени от едни от най-добрите парфюмеристи в света. Ето кои са 5-те най-продавани и обичани дамски аромата от Dior:

5. Dior Addict EDT

Парфюмът е лансиран през 2014 година. Това невероятно дамско ухание е богато, изключително чувствено, ориенталско-цветно. Ароматът е насочен към дамите, които са изпълнени със страст, не спазват никакви ограничения и се водят от своя инстинкт. Създател на това парфюмерийно бижу е Франсоа Демаши, който безспорно е проектирал уханието по начин, който събужда нови усещания и носи чувство за лична свобода. Това е вторият вариант на оригинала, който за първи път бе представен през 2002 година. Връхните нотки са портокалов цвят и мандаринови листа. Сърцевината е изградена от нежен жасмин. Базата е съставена от ароматна ванилия. Парфюмът е много женствен, магнетичен и определено приковава погледите в дамата, която го носи.

4. Dior Dune EDT

Dune by Dior е морско ухание, което по невероятен начин успява да пресъздаде бягството в спокойния свят на мечтите. Пейзажът, който разкрива пред нас показва сливането на слънцето и океана, нежното докосване на слънчевите лъчи върху кожата и вълшебен бриз, носещ цветен полъх. Този чист, енергичен и чувствен аромат е дело на парфюмеристите Жан-Луи Сюзак и Нежля Барбир. Елегантната и иновативна бутилка със заоблени ъгли е създадена от Вероник Монод. Началните акорди на парфюма започват с нотки на божур, алдехиди, палисандрово дърво, мандарина и бергамот. Сърдечните нотки са водна лилия, лишей, иланг-иланг, роза и жасмин. Основата е изградена от нотки на мускус, дъбов мъх, кехлибар, сандалово дърво, тамян, пачули и ванилия. Ароматът е лансиран през далечната 1991 година и все още е един от обичаните дамски парфюми от жените в цял свят.

3. Hypnotic Poison EDP

Този неустоим аромат бе представен през 2014 година и е нова версия на култовия парфюм от 1998 г. Прелъстителен, нежен, впечатляващ с луксозни, цветни и пикантни нотки – това е Hypnotic Poison EDP by Dior. Негов създател е Франсоа Демаши, а композицията му е естествена и дълбока. Началните нотки на парфюма са женско биле и бадем. Сърцевината е съставена от нотки на портокалов цвят и чувствен жасмин. Базовите нотки на уханието са деликатна ванилия и тонка. Съблазнителните, изискани и стилни жени биха оценили подобаващо този вълшебен аромат.

2. J’adore EDP

Това е златното бижу на Dior, дело на парфюмериста Калис Бекър. Парфюмът представя една нова концепция за женствеността. Той обгръща с нежност, магнетичен, бляскав, модерен, сладък, богат и свеж – това е J’adore. Флаконът има класическа и много изискана форма, наподобяваща гръцка амфора с изтънчени детайли, създаващи неповторимо усещане за лукс. Връхните нотки на уханието са мандарина, бергамот, круша, праскова, пъпеш и магнолия. Сърдечните нотки са роза, момина сълза, жасмин, фрезия, орхидея, виолетка, слива и тубероза. Основата е съставена от нотки на амарантово дърво, къпина, кедър, ванилия и мускус. Парфюмът е лансиран през 1999 година, а дамите от всяко кътче на света и до днес са влюбени в неговия съвършен аромат.

1.Miss Dior EDP

Това е новото име на променената вече парфюмна линия “Miss Dior Cherie”. Създател на уханието е Франсоа Демаши. Този парфюм е предназначен за енергичните и елегантни млади дами. Романтичният аромат е вдъхновен от силната любов и е символ на свободата, завладяващия чар, изкушението и жизнеността. Композицията отваря с нотки на мандарина. Сърцевината разцъфтява с нотки на роза и египетски жасмин. Елегантната основа е изградена от нотки на мускус и пачули. Ароматът е представен през 2012 година.

Елате в женския свят на Christian Dior ! Parfium.bg ще ви  предложат индивидуална консултация, която ще ви улесни при избора на подходящия продукт!

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюм на седмицата: Calvin Klein Euphoria

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Дамски парфюми, които са подходящи за подарък за 8 март – част 1

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив