Подходящи ароматни есенции за всяка възраст и кожа

Подходящи ароматни есенции

Нескрита тайна е, че кожата на всеки човек има своята специфична миризма. Често това зависи, не само от мазнините, които тя съдържа, но и от храната, която приемате. Други фактори, могат да бъдат вашето емоционално състояние, както и различни екологични и социални условия на живот. Това, което трябва да знаете е, че по-мазната и по-пикантна храна, би могла да придаде по-силен аромат на вашата кожа. Други причинители на по-остра миризма, често могат да бъдат повлияни от приемането на лекарства, витамини и други фармакологични средства. Ако не знаете какъв тип аромати би могъл да бъде подходящ за вас или вашите близки, на които бихте желали да подарите специален, ароматен подарък, то тази статия е за вас.

 

 

  • Бледа кожа

Често светлата и почти бледа кожа е до голяма степен по-суха, от колкото при хората, които не я притежават. Така ароматните вещества, които са положени върху нея, биха могли да се изпарят за отрицателно време във въздуха. За такъв тип кожа е хубаво да се използват цитрусови и  цветни  аромати, тъй като оставят по трайна миризма.

 

  • Матова кожа

Брюнетките, например, обикновено имат по-мазна кожа, която спомага за по-дълготрайно съхранение на ароматът върху нея. Нещо, с което едва ли естествените блондинки, биха могли да се похвалят. За такъв тип кожа са подходящи  както леки , така и по остри миризми.

Кожата на едно младо момиче и кожата на една зряла жена, се различават по своите свойства. Ето защо, когато избирате парфюм, трябва да вземете предвид, както и съответния вкус, така и възрастта на човека.

Подходящи парфюми за млади жени 

За момичета и по-млади жени, се считат за подходящи аромати с флорални нотки и освежаващо, романтична миризма. Типичен пример за тях са: ароматът на пролетни цветя - теменужки, рози, зюмбюл, жасмин, момина сълза и ароматите на зеленина, като често те могат да бъдат допълнени и с амброви нотки. Особено подходящи, също така, са и плодово цветно-ориенталските смеси. Това, което е важно да знаете е, че в никакъв случай не бива от младата жена да се носи особено натрапчива и тежка миризма.

 

Подходящи парфюми за по-зрели дами

Жените на средна възраст и зрелите дами, могат да си позволят по-голяма свобода при избора на аромати. Те могат да изберат парфюм, в който преобладават пикантен и чист, свеж, ненатрапчив аромат. Такива аромати могат да бъдат благоуханно съчетание от цветя с нотки на цитрус, смесени с аромати на портокалов цвят, иланг – иланг и роза, базирани на балсамова основа с нотки на редки дървета и мъх.

Подходящи парфюми за по-шарматните дами

За по-елегантните и шармантни дами подходящи са комбинации от цветя с аромат на плодове и дървета. Този избор определено ще остави приятни спомени, след проведена среща с вас.

Подходящи парфюми за по-активни жени

За активни жени, подберете най-добре т.нар. „папрат аромати“ – свежа миризма, зеленина, листа, прясно окосена трева. Те могат да се насладят и на т.нар. шипрови аромати със смес от фини нотки на бор, цитросови аромати, горски аромат или мъх. Смятаме, че тези аромати за тях са подходящи, тъй като активната жена, обикновено е подложена на по-голям стрес или дълъг престой по важни дела в офиса.

Подходящи аромати за жените лидери

За жените лидери са особено подходящи източните (амброви) аромати, парфюмна композиция, която е съчетание от елементи на тамян, подправки и ванилия. За екстравагантни жени- мускатови аромати.

Вашият аромат говори за вас ...

 

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Време за подаръци

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-екстравагантните парфюми, с които да се откроиш

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмите, които тийнейджърите обожават

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив