Kак да изберем парфюм за зимния сезон

"Стоплете" сетивата си със зимни аромати

„Обожавам ароматите на зимата. За мен е важно чувството, когато ми замирише на индийско орехче, канела, тиква, джинджифил и смърч.”

Тейлър Суифт

Захлаждането на времето ни подсеща, че трябва да сменим летните си дрехи с по-топли, но малко хора се сещат, че студеният въздух оказва влияние върху парфюмът, който носим и променя неговото ухание. Това е и причината, поради която понякога имаме усещането, че един и същ парфюм има различен аромат през топлите месеци и през студените. На това се дължи и главоболието, вследствие на определена миризма през лятото, която през есента пък се оказва идеален избор.

Ето какво е важно да знаете за зимните парфюми, за да направите най-добрия избор

Каква трябва да бъде основата на парфюма?

Парфюмите обикновено са „изградени” на три нива – основа, сърцевина и повърхност. Повърхността е най-лека, тъй като това всъщност са завършващите нотки на парфюма. Точно тези нотки се усещат трудно през зимата. Основите са най-силни и често това са дървесни аромати, мускус, шоколад, пачули, ванилия и други. Това, което е най-важно при избора на парфюм за зимата е да заложите на силна основа.

Какъв аромат да изберете?

Изберете силен аромат. Използването на тоалетните води през зимата не е препоръчително, тъй като са твърде леки и нетрайни. Това означава, че трябва да се спрете на малкото шишенце с надпис “parfum”, а не на голямото с надпис “eau de toilette”.  Това ви гарантира, че ще усещате аромата на парфюма през зимните месеци и колкото по-силен е – толкова по-добре.

Кои са по - наситените аромати?

За лятото са силни нотки като карамелът, смърчът, джинджифилът, канелата, индийското орехче и кимионът. Те се наричат още и „затоплящи” аромати, пикантни са и не са подходящи за жегите през летните месеци. През зимата обаче, тези аромати се усещат силно, затоплят и имат способността да повишат настроението на всеки.

Бонус съвет

Ако искате любимият ви аромат да остане с вас възможно най-дълго, пръснете малко от него на шала си, както и от вътрешната страна на ревера на палтото ви. Тази хитринка ви гарантира дълготрайно ухание на страхотен парфюм.

В обобщение

Оказва се, че в крайна сметка каквото е настроението ни през зимата – такива са и парфюмите – екзотични, силни аромати, които допринасят за празничното настроение и чувството за топлина. Хубавият парфюм винаги прави впечатление на околните, а нека не забравяме, че зимата е и време за любов и нежност. След като се запознахте с основните правила при избор на зимен парфюм, значи остава единствено да проучите тенденциите и да се доверите на вкуса си.

Следвайте зимните тенденции при парфюмите! Доверете се на Parfium.bg !

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматна история: Miss Dior

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматът и характерът на жените. Има ли връзка? - част 1

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюми с вкус на вино

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив