Хитрини за по-дълго ухание на парфюма

Знаете ли как да  удължим трайността на парфюма ?

Много хора, се оплакват от парфюмите, които използват, че аромата им не е достатъчно дълъг и дори два-три часа след впръскването изчезва напълно. Всъщност замисляли ли сте се, че проблемът може да е във вас, а не в него и по-точно в начина, по който го използвате?

Именно поради тази причина решихме в днешния материал да разгледаме как стоят нещата с дълготрайността на парфюмите и от какви фактори, се определя тя.

Хитрини за по-дълго ухание на парфюма

Какви трикове да приложим за по-дълготраен аромат

Първото нещо, което трябва да вземете предвид, когато си купувате парфюм е видът на кожата ви. Ако имате суха кожа, то трябва да потърсите по-силен аромат и обратното. Колкото по-суха ви е кожата, толкова повече парфюм ще трябва да нанесете. Много важен е и начинът, по който употрябвате своя парфюм. Има някои неписани правила, с които трябва да се съобразите. В блога ни ще откриете специална тема по този въпрос, но все пак, за да ви спестим търсенето ще ви припомним основните правила за използване на парфюм, а те са:

"Парфюмирайте се там, където желаете да бъдете целунати" - прочутата фраза на Коко Шанел

  • Пръскайте се след душ. Тогава кожата ви по-лесно ще абсорбира аромата.
  • Пръскайте върху точно определени зони от тялото – т.нар. „пулсиращи места“. Това са сърцето, китките, свивките на коленете и т.н. Ако кожата ви е прекалено суха може да нанесете лосион за тяло на въпросните места, за да подсилите ефекта.
  • Не използвайте козметика, чието ухание е близко до това на парфюма ви.
  • Впръсквайте парфюм  във въздуха и минете под ароматния облак

Хитрини за по-дълго ухание на парфюма снимка 2

Кои са грешките, които допускаме при нанасяне на парфюм

След като заговорихме за правилните начини за употребяване на парфюм, то няма как да не отбележим и кои са грешните. Много хора правят грешката да впръскват парфюма върху дрехите си. По този начин той губи до голяма степен своето ухание и трайност, тъй като се изпарява във въздуха и синтетичните не могат да задържат аромата му. Друга често срещана грешка, е впръскването на неправилните „зони“ от тялото. Вече отбелязахме кои са те, така че вероятно се досещате, че останалите са грешни – подмишници, коса и т.н. И не на последно място трябва да добавим като грешка и неизползването на допълнителна козметика, която подсили неговия ефект.

Как и къде да съхраняваме парфюма?

Това, че не усещате аромата на парфюма си, то това в никакъв случай не означава, че той е загубил своето ухание. Най-вероятно сте привикнали с него и вече не правите разлика. Поради тази причина, е желателно да редувате уханията, които използвате. Влияние върху дълготрайността на парфюма оказва и начина на съхранение. Шишенцето трябва да се държи на тъмно и прохладно място. Разликата в температурите оказва съществено влияние върху аромата. Така че, забравете за „гениалните съвети“, според които може да съхранявате парфюма си в хладилника.

 

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Mugler Cologne - 5 аромата с 5 послания за щастие

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Kirke Extrait от Tiziana Terenzi разказва история за магия,...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Хитрини за по-дълго ухание на парфюма

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив