Защита на кожата на лицето през студеното време

Защита на кожата на лицето през студеното време

Зимата пристъпва неумолимо и единственото, което можем да направим, е да се подготвим възможно най-добре за нея. Всеизвестно е, че красотата не се съсредоточава само и единствено в използването на прелестна декоративна козметика или нанасянето на вдъхновяващи оригинални парфюми. Не по-малко важно е да осигурим на кожата на лицето си подходящите защита и грижа.

Затова и фокусът на днешната статия се съсредоточава върху употребата на правилната бяла козметика за лице в разгара на есенния и идването на зимния сезон. Само така ще можем да дадем на кожата на лицето си всичко необходимо, за да бъде тя здрава, сияйна и без несъвършенства, дори и в условията на студ и пронизващ вятър.

Кожата ни се характеризира със свои специални нужди през студеното време

Любителите на използването на бяла козметика са добре наясно, че употребата й не се изчерпва само с различните разновидности на кожата на лицето, но също и с множество външни условия – като метеорологичните например.

Зимното време се характеризира с доста ниски температури, а честите мразовити ветрове са в състояние прекомерно да изсушат кожата на лицето ни. Колкото и да се стремим да я предпазваме, разчитайки на аксесоари като шалове, очила и шапки, то не бихме могли да я снабдим с необходимите витамини, минерали и влага. Единственият начин това да се случи е чрез използването на бяла козметика, богата на ценни вещества. В днешната статия ще се опитаме да предоставим на вашето внимание селекция от продукти за лице, за които вярваме, че ще съумеят да запазят кожата ви красива и хидратирана, дори и в мразовитите и сурови зимни условия.

Хидратация, витамини и слънцезащита – правилната козметична формула за здрава и сияйна кожа на лицето

Хидратация, витамини и слънцезащита – правилната козметична формула за здрава и сияйна кожа на лицето

Хидратацията, осигуряването на ценни витамини и минерали, както и регулярното предпазване от вредните слънчеви лъчи са основните стъпки към постигането на прекрасна и здрава кожа на лицето без несъвършенства. Често сред потребителите цари заблудата, че лицето ни се нуждае от слънцезащита например само в условията на лятото и високите температури. Това не е вярно – за да се радваме на красива и здрава кожа, трябва да се осланяме на тези три стъпки през всяко време от годината.

Хидратираната кожа е здрава, млада и запазила еластичността си

Хидратацията е от съществено значение за кожата на лицето ни. Разбира се, голяма част от влагата успяваме да си набавим чрез правилен хранителен режим, но също толкова важно е да използваме хидратиращи козметични продукти на ежедневна база. Влагата в кожата се грижи за поддържането на хидролипидния слой, запазва еластичността, озарява тена и регулира свръхпроизводството на себум, отговорно за появата на акне и несъвършенства.

Filorga Hydra Filler Mask с алое вера е нежна хидратираща маска, осигуряваща достатъчно влага на кожата в дълбочина. Зимата е времето, в което особено много трябва да съсредоточим вниманието си върху хидратацията – наличието на студени ветрове може да има изсушаващо въздействие върху лицето ни. Екстрактът от алое вера прави този продукт подходящ и за раздразнена кожа, благодарение на успокояващите си свойства.

Използването на универсален крем е също препоръчително, тъй като често основната роля на подобен тип продукти е да осигуряват достатъчно хидратация. Така лесно можем да запечатаме влагата в дълбочината на кожата си и да се радваме на озарен и свеж тен.

Снабдяването на кожата с ценни вещества е най-важната стъпка през зимната грижа

Снабдяването на кожата с ценни вещества е най-важната стъпка през зимната грижа

Както вече споменахме, суровите метеорологични условия през зимата са достатъчна предпоставка за влошаването на състоянието на кожата. Ето защо е от съществено значение ежедневно да й осигуряваме достатъчно витамини, минерали и ценни съставки – по този начин най-добре ще спомогнем регенерацията на клетките и поддържането на отличен дерматологичен баланс.

Серумите са отличен продукт, целящ точно тово – представляват концентрирани формули, осигуряващи на кожата коктейл от важни и ценни вещества, витамини и минерали. Поради дребните молекули на серумите, те имат свойството да проникнат в кожата в дълбочина, дарявайки я с още по-оптимална грижа. Интензивните подмладяващи серуми са чудесен вариант за суровата зима, а концентрат за проблемна и раздразнена кожа е в състояние да извърши чудеса за кожата ви – ще я успокои и ще я балансира оптимално, за да възвърне бързо най-добрата си форма.

Дори и в условията на суровата зима, не бива да забравяме за антиейдж грижата. Бихме могли да създадем идеалната ежедневна рутина, залагайки на подхранваща козметика и такава с антиейдж ефект. Подмладяващите серуми са прекрасна комбинация между двата така търсени ефекта, а нощната грижа за кожата си брилянтно можем да завършваме с подходящ продукт за околоочния контур.

Слънцезащитата е задължителна, независимо от сезона

Битува схващането, че през зимата не се нуждаем от слънцезащитна козметика за лице, но това не би могло да бъде по-далече от истината. Вредните UV-лъчи достигат до кожата ни, независимо от сезона, нанасяйки трайни вреди, водещи до появата на пигментни петна.

Добър начин за осигуряване на необходимата слънцезащита на кожата на лицето ни е използването на декоративна козметика със слънцезащитен фактор. Така с лекота съчетаваме две ползи от използването на един продукт. Флуидните фон дьо тени с фактор против слънце равномерно и нежно изравняват тена, лишавайки кожата ни от несъвършенства, а щадящите CC кремове озаряват кожата, правейки я да изглежда свежа и видимо подмладена.

Не позволявайте на студеното време да навреди на кожата ви – обърнете се към бялата козметика за грижа, хидратация и предпазване.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

5 подходящи маски за лице през лятото

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Трикове за нанасяне на грим през летните месеци – как да създадем...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Продуктите за тяло и защо ги обичаме

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив