Трикове за трайност на парфюмите

Трикове за трайни парфюми

Случвало ли ви се е да впръснете сутрин от любимия си парфюм по кожата си и, само няколко часа по-късно, вече да не усещате аромата му толкова силно?

Парфюмите, колкото и трайни и оригинални да са, все пак се изпаряват и с часовете носене намалят ароматния си интензитет. Определящ фактор е и кожата на човека, който носи конкретния парфюм. Добрата новина, обаче, е, че съществуват трикове, чрез които бихме могли да удължим трайността на любимите си благоухания.

Ето защо днес решихме да ви занимаем именно с този въпрос. Вижте по-долу нашите идеи за това какви стъпки да предприемете, ако желаете да усещате за много по-дълго аромата на любимия си парфюм.


Заложете на парфюмните води


Вероятно знаете, че съществува разлика между одеколон, тоалетна вода, парфюмна вода и парфюмен екстракт. Концентрацията на парфюмни масла в одеколона и тоалетната вода е доста по-ниска, в сравнение с тази в парфюмната вода и парфюмния екстракт. Съвсем естествено, един от начините да удължите трайността на аромата, който носите, е да подберете парфюмната вода като най-добрата опция.


Моментът на пръскане с парфюм не е за подценяване


Знаете ли, че мократа кожа е в пъти по-способна да улови и "заключи" аромата? Ето защо експертите и парфюмеристите препоръчват да ползвате парфюма си непосредствено след взимането на душ. Подсушете тялото си и впръскайте от шишенцето на леко влажна кожа. Така ароматните молекули ще се настанят трайно по местата, на които носите парфюма си. И още един съвет - не бързайте да се обличате веднага след това. Контактът с дрехите на кожата ще "подсуши" все още неизсъхналия парфюм и съществено ще потуши аромата. Изчакайте няколко минутки, преди да се облечете, за да изсъхне есенцията.


трикове за трайни парфюми колаж


Не търкайте китките си една в друга след полагането на парфюма


Тази практика така дълбоко се е вкоренила в съзнанието ни и в начина ни на ползване на парфюми, че почти няма човек, който, съзнателно или не, да не втрива китките си една в друга. Смятаме, че, по този начин, помагаме на есенцията "да се разнесе" по кожата и да "попие по-добре", но, всъщност, постигаме доста негативен ефект. Втривайки участъците от кожата си, където сме пръснали парфюм, постигаме нищо повече, освен да разрушим молекулярния баланс на течността и дори да изтрием голяма част от нея. Вместо това, впръснете, изчакайте парфюма да изсъхне и не търкайте кожата си. Това е правилният начин за запечатване на аромата.


Използвайте лосион за тяло


Козметиката за тяло би свършила чудеса за увеличаване на трайността на любимия ви парфюм. Тук бихте могли да постъпите по два начина. Ако колекцията на вашия аромат разполага с лосион за тяло със същата есенция, то нанесете от продукта след баня. Така цялото ви тяло ще се обгърне с обичаното от вас благоухание. Впръскването на същия парфюм после само ще подсили ефекта и ще направи аромата в пъти по-интензивен. Ако пък няма лосион за тяло към колекцията на вашия парфюм, то тогава подберете такъв без добавени аромати. Втрийте го в кожата си и тогава нанесете парфюмната есенция. Както споменахме, леко влажната кожа ще успее да "задържи" ароматите за по-дълго време.


трикове за трайни парфюми колаж 2


Напръскайте косата си


Доказано е, че косата задържа много повече аромати, отколкото кожата. Ако желаете да усещате парфюма си за дълго и да оставяте приказно благоухание след себе си, то тогава впръскайте от аромата и в косата си. Всяко нейно движение ще разпространява парфюма ви във въздуха и ще се чувствате свежи и красиви през целия ден. Имайте предвид, че алкохолът в парфюмите има свойството да изсушава косъма, затова не пропускайте да използвате балсами и хидратиращи продукти за коса.


Местата, по които впръсквате от парфюма си, също са от съществено значение


Ако смятате, че няма значение къде по кожата си ще впръскате от любимия си парфюм, то помислете пак. Местата, които следва да парфюмирате, за да се наслаждавате на аромата за дълго, са китките, между ключиците, зад ушите, във вътрешността на лактите и зад коленете. Тези места са ключови, ако искате парфюмът ви да е траен за дълго време през деня.

Надяваме се с тези няколко лесни трика да сме ви били полезни и, използвайки ги, да съумеете да удължите трайността на любимите си аромати. Любовта към парфюмите не се изразява само в подбора и съхранението им, а и в начините, по които ги носим по кожата си.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Teст: Правилно ли се грижите за външния си вид

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Kaк правилно да почистваме лицето си

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

За един ароматен старт на 2022 – парфюмите, които ще ни донесат...

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив