Свежестта в парфюмите – трепетното очакване на пролетта

Свежестта в парфюмите

Безспорно пролетта е любимият сезон на мнозина – и как би могло да бъде иначе, след като тези месеци ни омайват с превъзходните си гледки на току-що събуждащата се за нов живот природа?

Пролетта асоциираме със свежест, виталност, повече енергия и стремление към покоряване на висини. Ако има нещо, което категорично да ни спомогне при усещането на тези емоции и настроения, то това е прекрасният парфюм. Знаем, че пролетните месеци предполагат една много по-пъстра, лежерна и вдъхновяваща визия. Следва обаче да споменем, че това никак не важи само и единствено за дрехите и аксесоарите. Какво би била една визия без прелестния й завършек под формата на ароматно очарование? В днешната статия подбрахме за вас няколко парфюма, които блестят и привличат вниманието именно със свежестта, която блика от гърлото на бутилките им. Ако сте изпаднали в търсене на подходящото благоухание, което да ознаменува идването на любимия сезон, то няма да ви се налага да търсите още дълго – каним ви да се присъедините към едно епохално ароматно пътешествие из света на марковата парфюмерия.


Преходът от зимата към пролетта ясно личи при избора на нов парфюм, излъчващ свежест


Ако за зимния сезон са характерни и подходящи по-тежките и наситени аромати, то с настъпването на пролетта всеки желае да се докосне до далеч по-освежаващи и леки нотки и акорди. Именно това беше водещото ни намерение, подбирайки ароматите за днешната селекция – всички те се характеризират със съставки, които спомагат за изтънченото им и свежо благоухание. Точно пролетта е сезонът, в който бихте могли да заложим на флоралните аромати – ето защо във всеки един от подбраните артикули се откроява присъствието на нежни и прекрасни цветя. Благодарение на тях композицията на парфюма се разгръща по един ефирен и безкрайно чувствен начин. Открийте в следващите редове страхотни дамски, мъжки и унисекс аромати, които идеално се вписват в пристигащите пролетни концепции.


Освежаващо ухание на бергамот ни предоставят от Bvlgari и Dior


Bvlgari Omnia Coral

Трудно бихме си представили даден аромат да бъде определян като „свеж“, без в съдържанието му да се натъкваме на цитруси. Бергамотът придава необикновена енергизираност и виталност на всеки парфюм, в който взема главно участие. Такъв е любимият на всички Omnia Coral by Bvlgari – изящна и превъзходна композиция, дължаща обожанието на почитателите си на:

  • Бергамот и годжи бери;
  • Водна лилия, хибискус и нар;
  • Мускус и кедър;

Christian Dior Sauvage

Бергамот откриваме и в прекрасното предложение за господа от Диор – парфюмът Sauvage, чието лице е обичаният актьор Джони Деп, остава трайни спомени в съзнанието по един красноречив и ненатрапчив начин. Есенцията е сякаш повик от дивото – предизвиква мъжката сила, вплитайки свежест и ударна доза енергия. В състава на този така търсен и предпочитан аромат откриваме:

  • Бергамот и амброксан;
  • Амбра и пипер;
  • Дървесни акорди;

Сладкият аромат на тонката ни прави компания в предложенията от Carolina Herrera и Versace


Сладострастният и притегателен аромат на африканското растение определено ни действа доста добре – отдаваме се на мечтания, стремейки се към удовлетворяването на желанията и сбъдването на мечтите. Възможно ли е парфюми да носят с ароматите си по-добри послания от тези?

Carolina Herrera Good Girl

Тонка откриваме в любимия дамски аромат Good girl by Carolina Herrera. Знаем, че повечето дами изпадат във възторг при споменаването на името му – и как би могло да бъде иначе, след като в съдържанието му откриваме:

  • Бадем и кафе;
  • Бял жасмин и тубероза;
  • Тонка, какао, сандалово дърво и ванилия;

Безспорно считаме това ароматно предложение за едно от най-освежаващите и завладяващи на пазара – съветваме ви никак да не пропускате добавянето му към ароматната ви колекция.

Versace Eros

Сред мъжките аромати, носещи в композицията си чудния аромат на тонката, откриваме и предложението от Versace, символизиращо любовта и буйната страст. Eros е от онези парфюми, които безспорно притежават магнетизъм и свежест, способни да обезоръжат и най-непоклатимия и неподатлив на изкушения господин. Перфектното съчетание между съставките е ключът към разкриването на парфюмната тайна:

  • Мента, лимонови кори и зелена ябълка;
  • Цветчета тонка, здравец, кехлибар и ванилия;
  • Кедрово дърво, ветивер и дъбов мъх;

Едва ли бихме могли да говорим за свежест при парфюмите, без да споменем прекрасната роза


Trussardi The Black Rose

Розата е от онези цветя, които трайно са вкоренени в концепциите ни за изящество, прелест и пролетна свежест. Би било немислимо да създадем днешната класация без специалното участие на кралицата измежду цветята. Розовите акорди са сладостни, напомнящи за утринната роса при ранното настъпване на пролетта. Бихме казали, че всеки аромат, съдържащ в себе си роза, се превръща в гарантиран успех. Такова е и предложението от Trussardi – The Black Rose е изтънчен унисекс аромат, който ще оглави личните класации на милиони дами и господа. Благодарение на съставките си, той е един от най-добрите възможни избори. В съдържанието се натъкваме на:

  • Розов пипер;
  • Роза;
  • Ванилия, кехлибар, мускус и пачули;

Успяхте ли вече да изберете свежестта, която да съпроводи идващите пролетни дни? Споделете ни кой от прекрасните парфюми, представени днес, ще включите към ароматната си колекция. Сигурни сме, че ще бъдете неотразими през целия сезон!

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Топ 10 парфюма на Hugo Boss

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Топ 5 козметични продукти на Lancome

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Kaк правилно да почистваме лицето си

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив