Следващо поколение парфюмеристи: Ugo Charron

Следващо поколение парфюмеристи: Ugo Charron

Хората често казват, че младостта е порок. Ние обаче смеем да твърдим, че ако на младостта й липса опит и мъдрост, тя ги заменя с десет пъти повече ентусиазъм, дързост и експериментиране. И точно идеите на младите парфюмеристи ще оформят вкуса и ароматите на следващото поколение. Затова в тази статия решихме да ви запознаем с един млад и талантлив парфюмерист, който вече дълбае със златни букви името си на парфюмерийната сцена – Уго Чарън.

Визитка

Име: Уго Чарън Сегашна позиция: Стажант на парфюмерията в DreamAir LLC Град/градове: Ню Йорк и Берлин Националност: Французин Хобита и интереси: Съвременно изкуство, пътуване, наука, музика, вино, кръстосано сензорни взаимоотношения, смях  Най-важен момент в кариерата досега: Срещата ми с Кристоф Лаудамиел

На кратко за себе си

Израснах в красива винена зона, наречена Sancerre, заобиколена от аромата на грейпфрут, касис и боклук - типичните аромати на Совиньон. Когато бях на 13 години, прочетох "Парфюмът: историята на един убиец" от Патрик Сускенд и беше незабавно очарован от този невидим свят. Но никога не съм си представял, че може да имам кариера парфюмерист, затова бързо забравих за това и продължих да уча, като се съсредоточих върху химията - основата на всичко.

Изкуството също имаше голямо влияние в живота ми, благодарение на родителите ми. Баща ми е страстен музикант, а майка ми художник и скулптор през свободното си време.Етозащо работата на парфюмерията е била мечтана работа: баланс на науките и изкуството. Веригата беше почти завършена, но все пак беше трудно да се влезе в този малък свят. Това е коктейл от търпение, любопитство, смирение, страст и ангажираност. Много ангажираност!

Какво го кара да прави парфюми?

Дори и да не спасяваме животи в парфюмерията, ние достигаме огромно количество хора чрез миризмите, които създаваме, и им донасяме моменти на радост. Дали някога сте забелязали, че когато говорим за парфюми, всеки е развълнуван да сподели своите мисли? Ето защо харесвам създаването на парфюми: те са много мощно средство за свързване на хората, които  живеят с тях от няколко секунди до години, като споделят с тях един миг, ситуация или емоция.

На второ място, разбрах, че създаването на парфюми винаги означава да изследвате безкрайни неща, обонятелни асоциации и да разбирате как работят. Те не са случайни открития, а по-скоро игрив спор между вашата причина, вашия инстинкт и вашето любопитство! Всеки ден сте изненадани от неочаквани открития, ако сте страстни достатъчно, за да ги анализирате следващите си творения.  Осъзнах, че работата на един парфюмерист е универсална – в нея се срещат на кръстопът психоаналитик, бизнесмен, художник, учен и екозащитник.

Какво го вдъхновява?

Срещнах много парфюмеристи, които ми дадоха сила да вярвам в моята мечта. Например, Жан-Клод Елена и неговият "A bientôt". Или когато срещнах Кристофър Шелдрайк - бях толкова впечатлен от мъдростта и смирението му, че си казах, че бих искал да имам същия дух в бъдеще. Художници като Duchamp, Magritte, Dali, Kandinsky и Monet също са чудесен източник на вдъхновение. Те бяха пионери, които носеха нови мисли и усъвършенстваха интелектуално преживяване на върха на красивите шедьоври.

На кого се възхищава?

Имам няколко парфюма от различни поколения, на които много се възхищавам. Разбира се, на Едмонд Рудница за неговия философски подход към парфюмерията и на Жан-Клод Елена, неговият духовен живот. Морис Ручел също е човек, на когото много се възхищавам – обичам начина му на приближаване към живота и творението, просто с много личност и интензивност. 

Какви аромати иска да създаде?

Бих искал да създам парфюми, които да предизвикат искрени емоции – като пътуване към самия себе си, които никога да не свършва. За да се направи това, става въпрос за голямо количество смирение. Необходимо е взаимодействайте с творенията – попитайте ги дали всичко е на правилното място и след това чуйте отговора. Не е лесно, а идва от дълбока и обвързана работа, разбиране на взаимодействията на съставките. Освен това бих искал да проуча нови модерни структури, като зачитам наследството от старите парфюмеристи.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмни легенди: Dior, Chanel, YSL

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюми подходящи за плажа и летните жеги

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как да изберем най-подходящия парфюм според сезона

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив