Парфюми за лятото с босилек, мента и лимон

Почти всички обичат лятото, но когато горещината почука на вратата ни, веднага започваме да търсим всички варианти, които ще ни спасят от нея - климатици, вентилатори, хладни места, а понякога дори и парфюми с охлаждащ ефект. Именно за последните става дума. Като "парфюми с охлаждащ ефект" можем да определим онези аромати, които имат в състава си нотки на мента, босилек и лимон.

Ароматите на лятото са неизменно изпълнени с прохладни нотки на мента, цитрусови плодове, зелени и бели цветя - те освежават в горещината и дават усещане за комфорт и уют. Подобни парфюми обикновено се наричат "зелени". Те са универсални - идеален избор са да посрещнете сутринта с радостна усмивка, подходящи са и за офиса, за среща с приятели в кафене и за вечерно излизане. Естественото им ухание е абсолютно хармонично за всяка дейност, която е характерна за горещите летни дни.

Характерното за зелените аромати е, че те винаги придават младост, енергия, свежест и лекота, които са така важни през лятото. Те нямат възрастов праг, т.е. могат да се носят от всички - от малки до големи. 

Парфюми с аромат на лимон

Ако целта ви е с всяко свое решение и действие да подчертавате уникалността си, то за през лятото идеалният вариант за вас са парфюмите с лимонова нотка. Пенливите нотки на лимона са като шампанско, придават лекота и дързост и могат да донесат усмивка на всекиго, който ги усети. Другото характерно за парфюмите с нотка на лимон е, че повишават настроението и енергизират.

Fleur De Parfum от Chloe

Fleur de Parfum е създаден за жените, които обичат да бъдат естествени като природата. Със своите деликатни флорални ухания той е идеалният избор както за ежедневието, така и за специални поводи, тъй като придава на вашия разко още по-голям блясък. Ароматният състав е лек и нежен. Първите ухания, които се усещат, са на лимон, бергамот и грейпфрут, които се сливат в сърцето с роза, касис, праскова и черешов цвят. А финалът се отваря от елегантна хармония от бял кехлибар, оризови акорди и кедър. 

Парфюми с нотка на босилек

Ако искате чист аромат, който да създава усещане за единство с природата, изберете парфюм с преобладаващата нотка босилек. Тази съставка се комбинирана идеално със зелени нюанси на билки, сочни цитрусови плодове и дървесни нотки. Тя е в състояние да ви даде минути и дори часове на хармонична релаксация. Такива аромати могат лесно да се използват за практикуване на йога и други подобни релаксиращи практики.

Aqua Allegoria Mandarine-Basilic от Guerlain

Aqua Allegoria Mandarine-Basilic се присъединява към невероятната колекция на Guerlain, посветена на природата, през 2007 г. И оттогава се превръща в един от символите на лятото. Това, заради което парфюмът е обичан, е неговото изящно цитрусово ухание, което дава възможност истински да се насладим на прекрасните слънчеви и топли дни. Ароматната колаборация представлява фантастичен плодов микс от горчив портокал, мандарина и клементина, които са примесени с уханията на босилек, бръшлян, зелен чай и портокалови цветчета. В парфюма не липсват и луксозните цветни ухания, както и елегантните акценти на сандалово дърво и кехлибар.

Още парфюми с нотка на босилек, подходящи за лятото са: Royal Water от Creed, Fiore di Portofino от Moresque, Basilico & Fellini от Vilhelm Parfumerie и др.

Парфюми с нотка на мента

Искате да се охладите и точно тук и сега да се почувствате като на почивка с мразов коктейл в ръцете си? Имаме идеалното решение за вас - парфюми с аромат на мента. Тези ухания са перфектното решение за лятото, тъй като имат функцията да енергизират и освежават дори и в най-горещите часове от деня.

Aqua Allegoria Herba Fresca от Guerlain

Guerlain Aqua Allegoria Herba Fresca е рядък аромат, който се появява през 1999 г. и още тогава изумява света. Ароматната алегория отвежда в божествена градина, пълна с невероятни нежни и свежи ухания. Подходящ е за жизнерадостни и свободолюбиви жени, които търсят хармонията с природата. Ароматната композиция съдържа нотки на лимон, зелен чай, детелина, мента, момина сълза и циклама.

Още парфюми с нотка на мента, които са подходящи за лятото: Le Jardin de Monsieur Li от HERMES, Acqua Di Gioia от Giorgio Armani и др.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Защо да изберем подаръчен комплект за празниците

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как различните аромати влияят върху мъжете

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Топ парфюми на Carolina Herrera

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив