Нишовите парфюми, които белязаха 2022-ра

Нишовите парфюми, които белязаха 2022-ра

Първите нишови парфюми се появяват в края на миналия век. Те постепенно набират популярност от 90-те години на ХХ век до днес. Почитателите им по целия свят са многобройни. Все повече хора избират нишови аромати пред дизайнерски ухания. Каква е причината?

Нишовите парфюми карат, хората които ги носят, да се чувстват специални

Хората, които обичат да се отличават и да бъдат забелязвани избират нишови ухания. Те държат аромата, който носят да е уникален и да предизвиква възхищение. Уханието е важна част от идентичността на всеки човек. То е нещо специфично, което ни отличава.

Ароматът е първото нещо, по което хората си създават впечатление за нас, дори преди външния вид и начина, по който говорим и се изразяваме. Затова е наистина важно да избираме парфюми, които ни подхождат и разкриват какъв е нашият характер и себеусещане.

Нишовите парфюми разказват истории

Създаването на нишови ухания е вдъхновено от времето, когато парфюмите са били достояние само на привилегировани. Парфюмните къщи се връщат към времето, когато ухания са били разработвани лично за кралските семейства и за други високопоставени благородници, а парфюмите са били наистина луксозен и скъп подарък.

Днес много компании, които проектират нишови парфюми, залагат на пищни и бляскави опаковки, други предпочитат минимализма на изчистените и стилни линии. Гарантирано е, че каквато и да е опаковката на нишовите парфюми, съдържанието на флакона е наистина висококачествено и лимитирано.

Нишовите парфюми се разработват от най-висококачествени съставки по уникални формули

Проектирането на нишови ухания се отличава с креативност и внимание към всеки детайл. Това печели на нишовите парфюми все повече верни последователи, които се впечатляват от тяхната уникалност и високо качество.

Все повече почитатели на класическите маркови ухания се насочват към нишови аромати заради лимитираните серии в които се предлагат, което създава на потребителите усещане, че са привилегировани и специални.

Сравнително малкият брой, в който се предлага на пазара всеки нишов парфюм, дава възможност при разработването му да се използват най-ценните естествени суровини, което наред с иновативните формули е гаранция за качество.

Въпреки лимитирания си характер, нишовите парфюми не са задължително изключително скъпи. Както споменахме водеща при разработването им е креативността, което означава, че могат да се комбинират по необичаен начин съставки от различен характер, което да даде възможност и за различни цени на продуктите за крайните потребители.

Всеки нишов парфюм е своеобразна визитна картичка на човека, който го е избрал

Поради лимитираните серии, в които се предлагат нишови парфюми, почти не съществува вероятност да срещнете човек, избрал точно същия аромат като вашия. Това прави нишовите ухания любими на хора, които обичат да се отличават.

В техните очи дизайнерските парфюми все повече отстъпват от позициите си, тъй като в последните години основен стремеж при тях е все по-голяма масовост и достъпност. Любителите на нишови парфюми държат на чувството на ексклузивност, което уханията, които обичат, им създават.

Ето някои от най-харесваните нишови аромати през 2022-ра година, които със сигурност ще ви накарат да се чувствате специални и неповторими:

Tiziana Terenzi Kirke Extrait De Parfum

Tiziana Terenzi Kirke Extrait De Parfum

Tiziana Terenzi Kirke Extrait De Parfum е впечатляващо ухание, лансирано през 2015 година. Ароматът е подходящ, както за мъже, така и за жени. Вдъхновен е от магичните истории за вълшебните отвари на богинята Кирка. Парфюмът се отличава с топло и чувствено ухание.

Ароматната композиция се открива с вкусни и сочни нотки праскова и маракуя, а плодовият коктейл е допълнен с акценти от малини, пасифлора и круша. В сърцевината пулсира омайна момина сълза, а базата, изградена от пачули, мускус, ванилия, сандалово дърво и хелиотроп, придава плътност на уханието, което разкрива пред сетивата ни пленителен ароматен свят.

Според ценители ароматът на Kirke е мистериозен, чувствен и загадъчен. 

Xerjoff Erba Pura

Xerjoff Erba Pura

Изкушаващият унисекс парфюм Xerjoff Erba Pura е представен през 2019 година. Създатели на брилянтното ухание са парфюмеристите Christian Carbonnel и Laura Santander. Свежи и тръпчиви цитрусови плодове откриват аромата.

Комбинацията от бял мускус, кехлибар и мадагаскарска ванилия в сърцевината и базата, придава на парфюма мек и топъл ориенталски характер. Ароматът се отличава с изключително дълъг, траен и ярък шлейф, което прави уханието завладяващо и незабравимо.

Erba Pura е ухание, което зарежда с енергия и създава чувство за радост, наслада и финес.

Montale Arabians Tonka

Montale Arabians Tonka

Уханието на Montale Arabians Tonka е предназначено за най-верните ценители на ориенталските дървесни аромати. Парфюмът е подходящ, както за жени, така и за мъже и е определян като един от шедьоврите на популярната и доказана марка.

В уханието се преплитат френската неподправеност и чар, и арабското величие и лукс. Montale Arabians Tonka привлича с кадифен полъх и магнетичност. Уханната композиция се открива със свежи и пикантни нотки шафран и бергамот.

В сърцевината е изградена впечатляваща хармония между арганово дърво и българска роза. Базовият акорд е постигнат с комбинацията между топли нотки захарна тръстика, зърна тонка, амбър, бял мускус и дъбов мъх.

Mancera Red Tobacco

Mancera Red Tobacco

Дървесно-пикантното унисекс ухание Red Tobacco от Mancera е лансирано през 2017 г. Ароматната комбинация привлича с топлата си хармония и чувственост. Уханието има силата да запленява, то подсилва чара и магнетизма на всеки, който го носи.

Ароматът се открива с омайни нотки  канела, агарово дърво (уд), шафран, тамян и индийско орехче, освежени със сочна зелена ябълка и бяла круша. След тях се разкрива уханието на пачули и жасмин, а трайно финално впечатление за парфюма изграждат базовите акценти тютюн, мадагаскарска ванилия, кехлибар, гваяково дърво, сандалово дърво, бял мускус и хаитянски ветивер.

Топлият аромат е най-подходящ за носене през есента и зимата, когато имаме допълнителна нужда от уют и комфорт.

Montale Intense Cafe

Montale Intense Cafe

Ориенталският нишов аромат Montale Intense Cafe е разработен от самия създател на марката -  Pierre Montale. Парфюмът е представен на пазара през 2013 година. Уханието привлича вниманието, както на мъжете, така и на жените, със своята изтънченост и уникалност.

Montale Intense Cafe е поредният аромат, разработен от  Pierre Montale, който цели да провокира хора от различни точки по света да се влюбят в удивителната магия на Ориента.

Забележителният парфюм се открива с флорални нотки, последвани от съблазнителна сърцевина, в която са преплетени роза и кафе Мока. Базата изградена от кехлибар, ванилия и бял мускус дава общото топло, сладко и чувствено излъчване на уханието.

Ароматът е подходящ за носене през цялата година, но най-приятно е чувството да се обгърнете с него през студените месеци.

Придайте допълнителна щипка ексклузивност на цялостното си излъчване с нишов парфюм, който по най-добрия начин подчертава силните ви страни. Ще се пристрастите към нишовите ухания, които ви карат да се чувствате единствени, неповторими и специални!

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

На осми март празнуваме женствеността - ето и най-добрите идеи за...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Избрахме 7 флорални парфюма за вдъхновение през настъпилата пролет

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Подарък за абитуриент 2023 - Предложенията на Parfium.BG

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив