Най-добрите летни романтични парфюми

Най-добрите летни романтични парфюми

Има ли нещо по-романтично от дългите летни вечери на плажа, когато пясъкът помни горещите целувки на слънцето, а морският бриз ни обгръща в солената си и свежа прегръдка. Изпълнени с магия и чувственост са и летните вечери в планината, изпълнени с дъхавия аромат на билки и диви цветя, със закачливото намигване на светулките и омайната песен на щурците. Лятото е сезонът, в който всяка година си обещаваме да се отдръпнем от досадното ежедневие и да намерим повече време за всичко, което ни вдъхновява и ни кара да се чувстваме живи и енергични. Какво по-хубаво от това да споделим тези ценни мигове с любимия човек.

Правилно подбраните парфюми ни помагат да се настроим на романтична вълна през лятото

Летните романтични парфюми създават усещането за уютна интимност. Вдъхновени са от всички мъже и жени, които се чувстват щастливи и уверени в партньора до себе си. Те обичат да споделят всеки свободен миг и заедно изграждат най-прекрасните си спомени. Летните романтични парфюми са подходящи и за тези, които тепърва откриват тръпката на любовта и привличането. За тях въздухът през лятото е наелектризиран не само от градусите навън, но и от интензивността на чувствата. Летни романтични парфюми използват, както партньори, които с годините са започнали да откриват черти от себе си в своята половинка, така други, които са доказателство на максимата, че противоположностите се привличат и балансират. Модерните мъже и жени работят усилено, за да успеят, но умеят и да се наслаждават пълноценно на почивката си заедно. Романтичните парфюми на лятото допринасят за чувството на споделеност, с което са изпълнени всички дни и часове от ваканцията на всяка щастлива двойка.

Ароматните нотки с полъх на чувственост

Анализатори отбелязват, че има специфични аромати, които повишават емоциите ни и помагат да се настроим на романтична вълна. Тези ухания ни правят по-освободени и чувствени.

Розата е класически символ на любовта и страстта. Всяка парфюмна композиция, която включва ароматното намигване на кралицата на цветята, се превръща в завладяваща магия за любов.

Жасминът в някои култури е определян като аромат на любовта. Уханието на нежните бели цветчета е наистина завладяващо и опияняващо. Сладкият, но деликатен аромат на жасмина носи щипка романтика в ежедневието ни.

Ванилията е една от най-примамливите ароматни нотки в света на парфюмерията. Смята се, че привидно лекото й, сладко и успокояващо ухание, всъщност има еуфоричен и чувствен ефект. Ароматът на ванилия със сигурност ще ни накара да се почувстваме неустоими.

Мускусната нотка прави парфюмите истински афродизиаци. Чувственият щрих се използва при разработването, както на мъжки, така и на дамски парфюми. Земната, дървесна нотка е очарователна и неоспоримо гореща.

Туберозата е ухание, което излъчва сексапил. Парфюмната нотка е богата, плътна и загадъчна. Ароматът е предпочитан от всички, които обичат да са дръзки и завладяващи.

Мъжките романтични парфюми за лятото ще повишат градуса на забавление

Интензивните ухания са прилив на свежест и адреналин с чувствени нотки. Подходящи са за всички нежни, но и самоуверени умели съблазнители, които искат да използват лятната ваканция, за да подарят нови незабравими преживявания на своята половинка.

Dolce & Gabbana The One

Dolce & Gabbana The One

Dolce & Gabbana The One е една от емблемите на лейбъла. Ароматът е представен през 2008 година, а няколко години по-късно е лансирано и новото по-екстремно, луксозно и богато ухание в концентрация eau de parfum. Парфюмната композиция е интензивна, ярка и запомняща се. Уханието се открива с деликатните и свежи нотки кориандър, босилек и грейпфрут. В сърцевината пулсират чувствените акорди на джинджифил, портокалов цвят и кардамон. Финалните щрихи на открояващия се аромат поставят тютюн, кехлибар и кедър. Dolce & Gabbana The One е елегантно и изискано ухание, обогатено с харизмата да съблазнява.

YSL Y

YSL Y

Мъжкият парфюм Y от Yves Saint Laurent притежава завладяващ фужерен и дървесен аромат. Уханието, разработено от Доминик Ропион е лансирано през 2018 година. Връхните нотки, от които си създаваме първоначално впечатление за характера на парфюма, са представени от свеж бергамот, пикантен джинджифил и хрупкава ябълка. Зелената сърцевина на уханието е изградена от градински чай, здравец и плодове от хвойна. Базовите акорди ветивер, кедър, Тонка, дървесен кехлибар и олибанум прибавят топлина и чувственост към аромата. Уханната композиция е свежа и мъжествена, и несъмнено оставя дълбока следа в паметта.

Романтичните летни парфюми карат дамите да засияят

Дамските ухания на лятото са опияняващи и пристрастяващи. Романтичните аромати за жени предизвикват усмивки и запалват искрицата на желанието за приключения и споделени с любимия радости през най-горещите месеци на годината.

Lancome La Vie Est Belle Soleil Cristal

Lancome La Vie Est Belle Soleil Cristal

La vie est belle Soleil Cristal е един от най-новите аромати на Lancôme, представен през 2021 година. Слънчевото флорално ухание ни напомня да изживяваме с радост и вдъхновение всеки миг. Романтичният парфюм La Vie Est Belle Soleil Cristal е озарен със сияйната аура на щастието и любовта. Пъстрата ароматна композиция се открива с нотки сочна мандарина, прохладен бергамот и розов пипер. След тях уханието омайва с истински цветен букет, съставен от иланг-иланг, ирис, жасмин и портокалов цвят. Финалните акорди кокосов орех, мадагаскарска ванилия и пачули придават на аромата допълнителна топлина и сладко очарование. La vie est belle Soleil Cristal е парфюм, с който всяка жена ще заблести!

Xerjoff Casamorati 1888 Dolce Amalfi

Xerjoff Casamorati 1888 Dolce Amalfi

Dolce Amalfi е унисекс ухание, разработено от българина Мирослав Петков за италианския бранд за нишова парфюмерия Xerjoff. Ароматната композиция е изненадваща и разнообразна, вдъхновена е от живописното крайбрежие на Амалфи. Връхните парфюмни нотки дюля, кардамон, ябълка и шафран са свежи и игриви. Опияняващ тамян, карамфил и толуански балсам превръщат сърцевината на уханието във вълшебна ориенталска приказка. Базовите акорди ванилия, зърна Тонка, амбра, кедър и мускус осигуряват достоен финал на аромата с изтънчен характер. Xerjoff Casamorati 1888 Dolce Amalfi е парфюм за мъже и жени, които се отличават с класа и стил.

Donna Karan DKNY Be Delicious

Donna Karan DKNY Be Delicious

Donna Karan Be Delicious е очарователен аромат, създаден специално за енергичните и жизнерадостни дами. Свежото ухание, разработено от Морис Рушел, е лансирано през 2004 година и до днес има своите верни почитателки. Ароматът се открива с освежаващото лятно намигване на нотки краставица и грейпфрут. Сърцевината е топла и ласкава, благодарение на дъхавия букет тубероза, момина сълза, магнолия и бяла роза. Финалният акорд на сандалово дърво и бяла амбра прави уханието хармонично и балансирано. Парфюмът Donna Karan DKNY Be Delicious зарежда с добро настроение и жизненост, но и деликатно подчертава женствеността и сексапила на дамите, които го обожават.

Най-добрите романтични парфюми ни настройват на чувствена вълна през лятото. Те вдъхновяват мъжете и жените, които се обичат, да не спират да откриват нови и нови начини, с които да показват на половинката си колко скъпа е за тях. Изградете незабравими спомени и това лято с най-чувствените, нежни и страстни романтични парфюми.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Вкусните аромати на лятото

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Дамски парфюмни семейства

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмите на Lancome, които ще ви накарат да притаите дъх

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив