Най-скъпите марки парфюми – аристократичната история на марката Creed

Най-скъпите марки парфюми – аристократичната история на марката Creed

История на марката

Аристократичната история на марката Creed датира още от 18-ти век. През 1760 г. в столицата на Великобритания Джеймс Хенри Крийд създава нещо ново и различно за това време. А именно, специализирана фирма за производство на униформа за езда - ръкавици, костюми и т.н. Заедно с това започва и създаването на уникални парфюми. Заслужава си да се отбележи, че на ароматите на марката Creed са се възхищавали много исторически личности, сред които кралица Кристина от Испания, Никола II, кралица Виктория, Наполеон III и други.

Първоначално фирмата издава новоизявени по това време съставни композиции, богати букети от аромати, наситени и много силни парфюми, като всяка година концепциите се променят, с което Creed печели все повече почитатели. Най-популярни по това време са били частните поръчки – изобретяване на уникални парфюми, като дори и клиентът не е знаел какво ще се получи в крайна сметка. Парфюмеристът сам е решавал какъв парфюм ще носи неговият клиент, заради което той винаги се е запознавал в детайли за живота на клиента, опознавал е неговите вкусове, интереси и т.н.

През 1854 г. Крийд и семейството му се преместват в столицата на Франция по искане на императрица Евгения и там също започват да получат признание от обществеността и благородството. Именно в Париж са създадени огромни количества ръчно изработени парфюми за аристокрацията и изтънчените клиенти. Точно една година след преместването, Creed спечели титлата на официалния производител на парфюми за британските и испанските кралски дворове.

Creed в наши дни

Всички аромати и парфюми на марката са разработени от членове на голямото семейство Creed. Към днешна дата собственикът на компанията е шестият наследник от династията Крийд - Оливър Крийд. А синът му Ервин Крийд е непосредственият и първият помощник на баща си, но и бъдещият наследник на целия семеен бизнес. А пък с дизайните на марката се занимава дъщерята на Оливър – Оливия Крийд. Тя разработва дизайнерски бутилки за парфюми, както и опаковки. Оливия е и отговорната за развитието на имиджа на цялата компания.

Като цяло за парфюмите на Creed може да се каже, че отразяват максимално всички традиции на сревна Англия. Парфюмите са ярки и чисти, а имената им съответстват на максималното вътрешно съдържание. Парфюмните серии на Creed се отличават от другите марки, защото процесът на тяхното производство остава непроменен - всички аромати и до днес се създават ръчно. На всеки етап от производството се извършва ръчен труд - първо се претеглят съставките, смилат се и се подготвят компонентите за парфюма, след това се почистват и разпределят готовите аромати в красиви бутилки.

Парфюми

Creed Aventus - за жени – плодово-флорална композиция, създадена с мисъл за дамите, които винаги оставят незаличима следа след себе си. Creed Aventus - за мъже - дървесно-плодово мъжествено ухание, притежаващо изключителен характер, класа и неустоимо излъчване. Creed Original Santal – унисекс аромат, в който се срещат кралско и духовно великолепие от Индия.Парфюмът е пикантен, дълбок и чувствен, като оставя завладяващ и неустоим ароматен воал. Неговият величествен привкус е подходящ за специални поводи, случайни срещи и романтични вечери.

Creed Original Santal Унисекс парфюм без опаковка EDP

Creed Himalaya – за мъже – аромат за мъже, които са почитатели на свежестта на цитрусово-дървесните аромати.

Creed Himalaya парфюм за мъже EDP

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

10 дървесни парфюма, подходящи за есента - част 2

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Подходящи подаръци за Цветница

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

10 ароматни нотки, които са мощен афродизиак

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив