Най-често използваните морски нотки в парфюмите

Най-често използваните морски нотки в парфюмите

Когато безскрупулното слънце цари в небето от ранна сутрин, пронизвайки всички живи същества със своите лъчи, тогава искате да се скриете в спасителната сянка, да почувствате капки роса по кожата си или да се потопите в морето.

Именно през лятото интересът към морските свежи парфюми рязко се увеличава, защото те дават усещане за лек бриз и усещане за прохлада. Но ако се поинтересувате повече, се оказва, че по принцип нотка на абсолютната морска вода не съществува. А фактът, че я усещаме не е нищо друго освен красива илюзия, т.е. съдържанието на тежки атрактивни флакони с цвета на морската дълбочина е ефимерна субстанция.

Страстта към водните композиции започва през 90-те години на миналия век. И това, което е най-интересно, е, че те остават на върха на популярността и досега. Каква е причината за това явление? Фактът че морските нотки са причина за много приятни, вълнуващи асоциации. Какво вижда и чува всеки от нас, когато поставя морско ухание върху кожата си? Да звънят кубчета лед в бистра чаша? Вълните на морето при сърфиране или буря? Именно ярката асоциативност на тези парфюми им позволява да бъдат толкова привлекателни и обичани отново и отново всяко следващо лято.

Сред най-популярните нотки, които носят усещане за море и свежест, са цикламата, лимонът, грейпфрутът, момината сълза, ментата, зеленият чай, зелени нотки, краставица, ябълка, бели цветя и др.

Парфюми за жени

Guerlain Aqua Allegoria Herba Fresca

Aqua Allegoria Herba Fresca е незабравим летен аромат, който носи наслада и радост. Това е усещането, когато ходите боси по тревата, покрита с утринна роса, чувствайки, че в този момент целия свят ви принадлежи. Ухание, което дарява свежестта на тревата, примесена с полъха на мента, дървета и диви цветя. Семпъл и елегантен, парфюм който възпява хармонията, царяща в природата.

Guerlain Aqua Allegoria Herba Fresca парфюм за жени EDT

Pacco Rabanne Olympea Aqua Legere

 Paco Rabanne Olympea Aqua Legere 2018 идва от дълбините на океана като нов величествен аромат, създаден специално за съвременната богиня. Едно възхитително аква-флорално ухание, носещо едновременно свежест и неустоима сладост. Великолепното издание притежава една особена изтънченост и жизненост, които гарантирано ще се харесат и на по-младите почитателки на луксозния бранд.

Paco Rabanne Olympea Aqua Legere 2018 Парфюм за жени EDP

Calvin Klein Eternity Aqua

Calvin Klein Eternity Aqua е модерен аромат който ни обгръща с непринуденост, елегантност и чар. Едно тайнствено ароматно докосване. Думата, която го описва, е свежест, свежест и пак свежест. Притежава свежа и нерпинудена ароматна комбинация, съставена от нотки ябълка, краставица, кайсия, бял божур, бели цветя, жасмин, тиаре, гардения, магнолия, кедър и мускус.

Calvin Klein Eternity Aqua парфюм за жени EDP

Парфюми за мъжe

Calvin Klein Eternity Aqua

Calvin Klein Eternity Aqua е дървесно-морски аромат за мъже, който ще внесе свежест и енергия във вашето ежедневие. Парфюмът  издава „безгрижен елеганс, финес и добър вкус“. Той е по-ободряващ и свободолюбив от красическото издание, което бързо му печели почитатели. Аромат, който дава увереност и ще създаде настроение за среща с лятото.

Calvin Klein Eternity Aqua парфюм за мъже EDТ

Paco Rabanne Invictus Aqua 2018

Paco Rabanne Invictus Aqua 2018 божествено свежо ухание, което е вдъхновено от епичните герои, които смело се изправяли срещу вълните, изкачвали най-високите върхове и се гмуркали безстрашно в най-дълбоките води на живота. Те били готови на всичко, само за да постигнат целите си.

Paco Rabanne Invictus Aqua 2018 Парфюм за мъже EDT

Carolina Herrera 212 Aqua

Carolina Herrera 212 Aqua представлява свеж, секси и невероятно мъжествен аромат. В него искрящи цитрусови нотки се потапят в прекрасни морски акорди. Те са подчертани от възхитителни дървесни съставки, които носят чувство за свобода и завършеност. Изданието е дело на легендарният парфюмерист Alberto Morillas, носител на 2 от най-престижните международни награди в областта - “Perfumer of the Year Lifetime Achievement” и “Prix Francois Coty”.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Beauty routine: как да третираме кожата си след баня

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Домашни маски за красива коса през лятото

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматен хороскоп за 2018 г. – Oвен, Tелец и Близнаци

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив