MEMO - уханието, с което ще запомните всяко следващо пътешествие

MEMO - уханието, с което ще запомните всяко следващо пътешествие

MEMO е френска марка парфюми, създадена през 2007 година от съпрузите Джон и Клара Молой. Любопитна подробност е, че двамата авантюристи се запознават на планински лифт и решават да тръгнат на пътешествие заедно.

Страстта към пътуванията и приключенията обединява израсналия в ирландската провинция Джон и родената в Андалусия Клара. Точно страстта към пътешествията ги вдъхновява и за създаването на MEMO и впечатляващата им колекция парфюми.

Уханията на Memo Paris ни вдъхновяват да пазим незабравими спомени от всяко пътуване

Създателката на парфюмерийния бранд Клара споделя, че самата тя пази много сувенири, билети, исторически книги, пътнически дневници… Прекрасно би било да запомним всяко пътуване и с характерен аромат. Той ще има силата да ни връща към приятно прекараните мигове, всеки път, когато го доловим.

Парфюмите на MEMO включват висококачествени съставки от различни дестинации

Настроени за пътешествия, създателите на Memo Paris не пестят сили и средства, за да открият най-висококачествените природни екстракти от различни точки на света за своите ухания. Те дават истинска свобода на своите парфюмеристи да разгърнат таланта и полета на фантазията си, като създадат най-красивите аромати за най-специалните кътчета на Земята.

Уханията на MEMO са истинска обонятелна карта на света. От Memo Paris са убедени, че създаването на аромати е като пътуването - въпрос на търпение и високи стандарти, за да достигнете до мечтаната красота и хармония.

MEMO предлага три колекции парфюми

Ароматите на Memo Paris са около 60 и са разработени в сътрудничество с парфюмеристите Алиенор Масене, Жулиет Карагузоглу, Филип Папарела-Пари, Гаел Монтеро, Софи Лабе и Карин Виншон Шпенер. Ухания на Memo Paris се продават в избрани бутици в 22 държави по света.

Освен парфюми, брандът предлага също аромати за дома и продукти за баня. Създателката на компанията Клара Молой също така пише за парфюми и издава книги. Memo Paris е публикувал три тома, свързани с парфюмерийната индустрия.

От компанията си сътрудничат с илюстратори и фотографи, които представят по най-добрия начин техните ухания. Планират дори издаването на илюстровани книги за всеки парфюм, които да разказват историите, вдъхновили създаването на ароматните композиции.

Уханията на МЕМО, включени в трите ароматни колекции на бранда, са свежи, интензивни и дръзки.

Ароматите от линията Cuirs Nomades ще са ваш верен спътник при всяко пътешествие

Уханието и кожената чанта съпътстват авантюристите при всяко тяхно пътуване към непозната дестинация, която очаква да бъде покорена или самата тя да ги покори… Ароматите от линията Cuirs Nomades на MEMO са за откривателите - любопитни хора с будни умове, които обичат предизвикателствата.

Memo African Leather Унисекс

Memo African Leather

African Leather е кожен аромат за мъже и жени, представен от Memo Paris през 2015 г. Уханната композиция е вдъхновена от африканския континент и съчетава топли пикантни нотки на кардамон и шафран с цветен привкус на здравец, които се смесват с кожен акорд, за да вдъхнат живот на изключителна дива кожа. Ароматът African Leather на Memo Paris нашепва легенди за саваната, приютила истории, песни и автентични танци на различни култури и племена.

Memo French Leather Унисекс

Memo French Leather

Уханието French Leather от Memo Paris е представено през 2014 година. Кожената ароматна композиция е разработена от Алиенор Масене и е подходяща, както за мъже, така и за жени. Парфюмът е деликатно съчетание от нотки лайм, роза и велур, допълнени с акценти розов пипер, хвойна, мащерка, кедър, смола от стиракс, ветивер и мускус. French Leather от Memo Paris е ухание, което изостря сетивата и не оставя никой безразличен.

Memo Sicilian Leather Унисекс

Memo Sicilian Leather

Унисекс уханието Sicilian Leather е едно от най-новите в каталога на Memo Paris. Коженият аромат е лансиран през 2021 година и се отличава със своята свежест и жизненост. Уханната композиция е повлияна от слънцето и ободряващите морски ветрове на остров Сицилия, както и от магнетичното присъствие на вулкана Етна.

Ароматът ще ви поведе на незабравима разходка по оживените улички на Палермо, по цветните възвишения на Таормина, в Долината на храмовете… Уханието разкрива красотата и богатството на сицилианската душа.

Връхните нотки са кожа, лимон, кедър и горчив портокал, последвани от бергамот, лайм, кардамон, виолетови листа и кориандър в сърцевината. Незабравим финал на аромата осигурява базовият акорд балсамова ела, гваяково дърво, акигалаво дърво и пачули.

Уханията от колекцията Fleurs Bohèmes дават израз на най-смелите мечти на парфюмеристите

Водещи в тази ароматната линия на Memo Paris са флоралните нотки, които са в състояние да вдъхновят всеки със своята пищност, лъчезарна нежност и жизненост. MEMO посвещава цяла парфюмна колекция на цветята и подобно на съдържащия се в тях прашец, понесен от вятъра, и тя е в състояние да достигне до всяко сърце.

Memo Argentina Унисекс

Memo Argentina

Кехлибареният цветен аромат за жени Argentina от Memo Paris е разработен от Алиенор Масене и лансиран на пазара през 2021 година. Уханието ще ви привлече в страстния ритъм на танго, който е така характерен за латиноамериканската страна и нейните огнени жители. Ароматът е разказ за пламенната любов между роза и уд. В парфюмния коктейл нежно шептят магнолия и жасмин. Страстния характер на уханието е допълнен с пикантен розов пипер. Argentina от Memo Paris ще ви отведе на пътешествие, интензивно наситено с преживявания и изненади, които ще ви напомнят каква е сладостта и тръпката на живота.

Memo Lalibela парфюм за жени

Memo Lalibela

Lalibela е шипрово-цветен аромат за жени от Memo Paris, представен през 2007 година. Уханната композиция, разработена от Алиенор Масене се открива с пленителни нотки кокос, орхидея, роза и божур. Сърцевината омайва с акценти ванилия, пачули, жасмин и лабданум.

Базовите нотки тамян, тютюневи листа и скъпоценна дървесина по най-добрия начин завършват ароматния коктейл. Уханието отвежда в християнския град Лалибела в Етиопия, който е място за поклонение и празнуване, разположен е на повече от 2500 метра надморска височина, и е обвит в мистерия.

Легендата разказва, че през XII в. ангели са слезли от небето, за да построят дванадесетте църкви, изсечени в скалата, за една нощ. Lalibela ухае на радостен плам и мистичност.

Ярки плодови и ароматни ботанически растения завладяват сетивата с колекцията Graines Vagabondes на Memo Paris

Линията продължава приключението на пътешествениците в уникалните светове на ароматните растения и тяхната жизненост, която дава сила на живот. Те разцъфват във всяка ароматна композиция от колекцията и я озаряват с енергия, свежест и желание за живот.

Memo Corfu Унисекс

Memo Corfu

Цветният дървесно-мускусен аромат Corfu е лансиран от Memo Paris през 2021 година. Уханието е подходящо, както за мъже, така и за жени. Началото на парфюмния коктейл е подчертано свежо, съставено от ревен, лимон, грейпфрут, касис, мандарина, портокал, бергамот и босилек. Сочната и омайна сърцевина е приютила нотки розово масло, лилиум, здравец, праскова, малина, жасмин, ирис, хималайски нард и карамфил.

Базовият акорд на Memo Corfu е формиран от мускус, кашмирено дърво, пачули, амбрета, кедър, мъх, сандалово дърво, кехлибар и боб Тонка. Слънчевият парфюм ще остави върху кожата ви топла следа и ще ви вдъхнови с лазура на гръцкото небе и прохладния спомен за спиращо дъха гмуркане в Йонийско море. Корфу е известен като островът на всички срещи, който пази много тайни. Красивите природни картини на острова се редуват с архитектурни забележителности и ценни находки от древни времена и култури.

Memo Winter Palace Унисекс

Memo Winter Palace

Зеленото ухание за мъже и жени Winter Palace на Memo Paris е представено през 2019 г. Парфюмеристът Алиенор Масене е съчетал по забележителен начин масло от бергамот, акцент на червен чай и сухо кехлибарено дърво, есенция от грейпфрут, лимон, мате и портокал, абсолют от цистус лабданум, смола от стиракс, екстракт от ванилия и боб Тонка, мускус и балсам от гурджум. Уханието е вдъхновено от китайската митология и представата за огнедишащ дракон с омагьосващо сияен поглед, който преминава покрай Великата китайска стена. Драконът танцува от радост, опиянен от свободата. Той сее вечна пролет, след като е напуснал своя Зимен дворец.

Всеки парфюм е любовна история, убедени са от Memo Paris

Вече 15 години парфюмите на Memo Paris изразяват убеждението на техните създатели, че уханията са страстни и непредсказуеми като пътешествията. Всеки от тях е своеобразна завладяваща и пламенна любовна история, която събира в едно природните аромати и кожата.

Уханията на Memo Paris разказват за далечни дестинации и приключения, за спиращи дъха мигове, които се помнят цял живот… Те са истории за заминаване и пристигане, за надежда и очакване, за нетърпение, но и последователност в преследването на мечтите… Парфюмите на Memo Paris са за ценители, които влюбили се веднъж в страстната им и свободолюбива природа, ще останат запленени за цял живот.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Топ парфюмеристите на 21-ви век - част 1

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Професия "нос": Франсис Кюркджян

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как да изберем детски парфюм за момче

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив