Любими парфюмни съставки за юни

Любими съставки в парфюмите

Стартираме дългоочакваното лято с месец юни - време на забавления, любов, нови преживявания и моменти, за които да си спомняме с умиление след време. Ако трябва да определим юни само с един израз, който съвсем точно да описва онова, което откриваме като усещане в месеца, то това ще е "вкусът на живота".

Ето защо и обвързваме любимите си парфюмни съставки именно с вкусове - този месец решихме да ви запознаем с ароматни компоненти, които съумяват да превърнат съдържанието на всяка бутилка в едно истинско гурме изживяване. Знаем, че определени парфюми съдържат "ядивни" съставки, което допълнително стимулира сетивата ни и ни кара още по-силно да се привържем към определено ухание.

Представяме ви любимите си парфюмни съставки за юни - не можем да си представим ароматния свят без тях


Бергамот - цитрусовият плод, който властва над ароматите през лятото


Плодът е известен с киселия си вкус, а от обвивката му се извлича масло, участващо в производството на чая Ърл Грей. Киселинността се вплита чудесно в състава на парфюмите, спомагаща за постигането на характерна свежест, живителност и енергия на аромата. Ето защо хората, предпочитащи парфюми с тази съставка, са авантюристи, оптимисти, мечтатели - тези им черти на характера идеално се вписват в освежаващата сила на бергамота.

Срещаме го в:

  • S.T. Dupont Essence Pure - компания на бергамота в това опияняващо произведение на изкуството правят мандарината, фрезията, момината сълза и ванилията. Френският бранд насочва аромата към дръзката, мечтаеща дама, която не се спира пред нищо в името на това да постигне целите си.

  • Trussardi Uomo - дървесният характер на този мъжки аромат съотнасяме към летните пътешествия към екзотични места, където да се любуваме на прекрасната природа. Освен бергамот, от Trussardi включват в парфюма си още и лимонов сок, индийско орехче, виолетки, здравец, градински чай, кожа, дъбов мъх и пачули. В комбинация всички те обрисуват смелия и чувствен мъж.

  • Extraordinaire на Van Cleef & Arpels - плодовата вълна ни облива, отваряйки парфюма и на Van Cleef & Arpels. Ванилията и тонката в състава обуславят изумителна сладостна комбинация, а пикантността на розовия пипер се свързва силно с киселиността на бергамота, постигайки неподправен баланс. Всяка дама, носеща този парфюм, се чувства окрилена, обичана и приковаваща погледите.

Парфюмни съставки в Trussardi Uomo, Carolina Herrera Good Girl и Joop! Jump


Лятната сладост откриваме в зрънцата какао


Едва ли сме единствените - сещайки се за лятото, морето, слънцето, в съзнанието ни категорично изниква и вкусът на шоколада. Чувственият аромат на какао, използван в парфюмите, прави кожата ни истински неустоима. Едва ли някой би останал равнодушен пред подобен аромат - определено една от дефинициите, свързващи се с гурме парфюмите, се съотнася недвусмислено към какаото като съставка.

За щастие, откриваме съставката в любимия си Good Girl - ароматът на Carolina Herrera, който, още с излизането си, прикова дамските погледи и плени сърцата на нежния пол. Парфюмът блести с категорично очарование и дава висока заявка за качество и неповторимост. Тези си характеристики дължи на съставки като:

  • бадем и кафе,

  • бал жасмин "Самбак" и тубероза,

  • тонка, какао, сандалово дърво и ванилия.

Подчертаното "вкусово" усещане оставя дълбоки следи в съзнанието ни, правещи забравянето на този аромат невъзможно.


Ексцентричност в бутилка - розмаринът в парфюмите ни впечатли


Знаем, че кулинарията е изкуство. Вплитането на различни и ексцентрични съставки е задължителен елемент от формулата за постигането на интересни и изтънчени ястия. Е, именно това е и успешната стратегия при създаването на парфюми, които не биха могли да бъдат забравени или подминати.

Такъв е и Joop! Jump - в съдържанието на бутилката му се натъкваме на свежи стръкчета розмарин, които спомагат за причисляването на аромата към наистина нестандартните. Победете еднообразието и сивотата, посягайки към парфюм, който стои буквално в противоположния спектър. Освен розмарин, в благоуханието долавяме и:

  • мащерка, грейпфрут,

  • кориандър и хелиотроп.

Гарантираме, че ароматът ще се превърне в любимец на господата още при първото впръскване.

Е, вече нямате търпение да стартирате лятото, нали? Подарете си чувствени благоухания, за да направите прекрасните си моменти перфектни и незабравими.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Тамян - нотката, без която ориенталските парфюми нямаше да съществуват

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Смирна - тайната нотка на най-загадъчните, чувствени и сложни парфюми

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматна история: Иновативните подходи към ароматите

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив