Любими парфюмни съставки за март

Любими съставки в парфюмите

Дойде любимият ни момент от месеца - времето, в което ви запознаваме с някои от най-знаковите съставки в света на всички оригинални парфюми и нишова козметика.

Следвайки ароматната традиция от януари и февруари, днес се гмурваме в поредната благоуханна селекция. Отворете сетивата си и се подгответе да усетите някои от най-любопитните, дръзки и вдъхновяващи парфюмни съчетания.

Оригиналната парфюмерия е свят на разкош и прецизност до най-малкия детайл. Така знаковите експерти и дизайнери по ароматите творят в сферата на изкуството - защото именно това е създаването на един парфюм. И, също като в приказка, всичко започва от съставките - онези така необходими компоненти, които обрисуват качеството, трайността и приказността на всяко едно шишенце.

Приветстваме ви в тазмесечната селекция от благоуханни съставки, които ще ви накарат да помечтаете дръзко.


Мускус. Но бял. Ей така, за разкош.


Мускусът е една от най-широкозастъпените в парфюмерията съставки. Естествено го откриваме при мускусния елен, но, с развитието и напредването на технологиите, "добивът" на тази така ценна суровина вече почти изцяло е синтетичен.

Защо именно мускусът се цени така високо в света на оригиналната парфюмерия? Съставката се отличава с:

  • подсилване на трайността на парфюма
  • подсилване на силата на аромата му
  • наличие на натурални феромони, което го прави истински пристрастяващ

И, за да не сме голословни, открийте как тази съставка чудно си взаимодейства с разнообразие от други ароматни компоненти. Бял мускус откриваме в CK Women - парфюм, толкова впечатляващ, че е коронован за любимец на милиони жени по света. Черният пипер, бергамотът и лимонът във връхните нотки укротяват стихиите си в сърцето на аромата, съставен от магнолия, жасмин и чай. А в базата? Бял мускус, разбира се - за сила, трайност и дръзка привлекателност.


Любими парфюмни съставки в Calvin Klein Women & Thierry Mugler Cologne Come Together


Не оставаме с никакво съмнение относно екстравагантността на тази съставка, щом бранд като Thierry Mugler се доверяват на страхотното й въздействие. Унисекс одеколонът им Come Together почива именно на разкоша на белия мускус - един дързък и подходящ за всеки марков парфюм.


Съставка от България. Здравей, Дамасцена


Сигурни сме, че включването на българската роза Дамасцена в списъка с любимите ни съставки не е изненадващо за никого. В мартенския месец, когато сме заобиколени от празници, белязани с красотата и благоуханието на цветята като 8-ми март и Първа пролет, е повече от естествено да отдадем почит на флоралната кралица.

Розата Дамасцена е българската гордост. Отглеждана в Казанлък, тя е толкова ценна и всепризната, че чисто розово масло от нея е по-скъпо дори и от злато. Отличава се с:

  • изключително качество, тъй като цветовете й се събират на ръка
  • невероятен аромат
  • плътност и интензивност на парфюмите, в чийто състав влиза

Любими парфюмни съставки в Montale Roses Musk


И именно един такъв е Rose Musk на нишовия бранд Montale. Прекрасната роза Дамасцена умело се съчетава с жасмина - двете цветя заформят такава благоуханна приказка, че е почти немислимо човек да успее да устои. Прецизната и внимателна селекция на подбраните съставки правят този парфюм едно истинско бижу.


Парфюми с ухание на сладкиш - щипка канела, моля!


Ако асоциирате тази екзотична и чувствена подправка само с кулинарни шедьоври и изкушаващи сладкиши, помислете пак.

За тази любима и, буквално вкусна, съставка, знаем, че:

  • се добива от кората на лавровото дърво
  • възбужда апетита, което обяснява притегателната й сила
  • е често срещан компонент в редица гурме-парфюми

От Paco Rabanne очевидно са оценили високо изключителните парфюмни качества на тази дръзка подправка, защото безцеремонно я включват в състава на Black XS, правейки го безпощадно съблазнителен. В компанията на цитруси, градински чай, кардамон и пачули, канелата ярко се откроява в този така чувствен мъжки аромат. На това ние казваме някой да "ухае вкусно"!


Любими парфюмни съставки в Paco Rabanne Black XS & Amouage Jubilation


И, отново за господата, от Amouage създават марков парфюм, който блести с цяло съзвездие от необичайни, знакови и наистина екстравагантни съставки - кой да предположи, че комбинацията от кориандър, естрагон, канела, пчелен мед, карамфил, кедър и дъбов мъх ще се получи по толкова страхотен начин? Изброените съставки изпълняват главните роли във вдъхновяващия Jubilation - мъжки парфюм, който трайно оставя отпечатъци както в съзнанието, така и в душата.

Сигурни сме, че вече нямате търпение да усетите аромата на всички гореизброени съставки в тези знакови оригинални парфюми. Качеството, трайността и благоуханието вървят ръка за ръка с разкоша, който се издига от гърлото на всяко шишенце, приютяващо белия мускус, розата Дамасцена и канелата.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Лавандула - свежест и още нещо...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Здравец - нотката, която бори стреса в ежедневието

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмен бар: Парфюми с нотки на обичани алкохолни напитки и...

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив