Как да постигнем шоколадов тен

Откакто през второто десетилетие на миналия век Коко Шанел направи шоколадовия тен да бъде модерен, така до ден-днешен перфектният слънчев загар през лятото си остава тренд номер едно. Едва ли има жена, която ще отрече, че най-хубавият аксесоар през горещите дни е шоколадовата кожа, на която й личи, че е целуната от слънцето.

Постигането на това съвършенство обаче, не трябва да става без да помислим за здравето си. За това е абсолютно задължително да се научим как да постигнем перфектния летен загар, без да навредим на кожата си. А за да се случи това, са нужни само няколко съвсем елементарни стъпки.

1. Детоксикиране

За да може тялото ви да изглежда добре отвън, на първо място трябва да се погрижите за него отвътре. Затова, първото, което трябва да направите, е да изчистите организма си от всички натрупали се през предишните сезони токсини. За да се случи това, пийте повече вода и всякакви фрешове и лимонади. Всеизвестно е, че един от продуктите, който спомага за по-бързата детоксикация, е джинджифилът, така че ако го прибавяте към напитките си, няма никак да сбъркате.

2. Ексфолиране

Изключително важно е преди да започнете да се печете на слънце, да се погрижите за тялото си като му направите дълбока ексфолиация. По този начин ще премахнете мъртвите клетки от епидермиса и така ще подготвите горния слой на кожата си за хубав шоколадов тен. Освен това ексфолиацията прави кожата да изглежда по-млада и свежа. Така че, както е казал народът – с един куршум два заека.

3. Изпотяване

За да поддържате кожата си постоянно свежа и за да може тя по-добре да усвоява външните влияния, е добре да се изпотявате поне по веднъж на ден. За да се случва това, е най-добре да тренирате всеки ден по малко някакъв спорт или да упражнявате някаква по-натоварваща физическа активност, която да води до изпотяване.

4. Бета – каротин

Постигането на шоколадов тен зависи от това какво е количество на бета – каротин в организма ви. Характерното за него е, че увеличава производството на меланин и играе важна роля в защитните механизми на кожата срещу не толкова доброто влияние на силните слънчеви лъчи през лятото.

5. Хидратиране

Задължително консумирайте поне по два литра вода на ден. Това ще ви помогне както за пречистването на организма, така и ще направи кожата ви по-податлива на хващане на загар. Подходящи за употреба са и силно хидратиращите продукти на водна основа, които в последно време се превърнаха в хит на козметичния пазар.

6. Тип на кожата

Може би една от най-важните стъпки, които не трябва да изпускате, за да имате перфектният шоколадов загар, е предварително да определите към кой тип спада вашата кожа. Важно е, защото в зависимост от това трябва да определите какво ще бъде времетраенето на слънчевите бани.

Ако кожата ви е от келтски тип – много светла или снежнобяла, то трябва да ограничите излагането си на слънцето до максимум 10 минути. Ако пък сте по-кавказки тип – светла, но не бяла кожа, то между 15 и 20 минути са ви напълно достатъчни. За третият тип – тъмна кожа или бледа до светло кафява, подходящото времетраене на слънчевите бани е 30 минути. А ако кожата ви е много тъмна, чак мургава, то бихте могли да стоите на слънце дори и до 40 минути, но не повече.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как се прави опушен грим - ръководството, от което се нуждаете

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Трикове за трайност на парфюмите

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

6 правила за красива коса през есента и зимата

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив