Избрахме 7 флорални парфюма за вдъхновение през настъпилата пролет

Флорални парфюми за вдъхновение през пролетта

Има ли по-хубаво време от настъпилата пролет? Честваме пристигането й с нетърпение да се впуснем в повече приключения и занимания навън сред хубавото време. Мислехме по какъв начин бихме могли да ви зарадваме по случай един от любимите ни сезони. Установихме, че едва ли има по-подходящ вариант от парфюмна изненада – избрахме цели 7 аромата, с които да отпразнуваме заедно настъпването на най-хубавото време от годината.

Категорично пролетта свързваме с цветята – освен, че жадуваме да ги виждаме все по-често навън сред природата, така и ни се иска ароматът им да ни преследва и в ежедневието. За щастие това е съвсем постижимо, избирайки в парфюмната си колекция да заложим на флорални благоухания.


Избрахме 7 аромата с ухание на цветя, които безспорно ще ни настроят на пролетна вълна


Подгответе списъците си за пазаруване – предстои да ви представим седемте парфюмни избраника, които намериха място в днешната ни цветна селекция. Постарахме се да открием невероятни парфюмни изкушения както за дамите, така и за господата.


Дамските парфюми, които със сигурност ще ви накарат да мечтаете


Нямаме търпение да ви покажем парфюмите за жени, върху които спряхме избора си. Постарахме се те да съумяват да предадат следните усещания:

  • Свежест и мечтателност през пролетта;
  • Вдъхновение в ежедневните дела;
  • Брилянтно подчертаване на естествената красота;

Lancome Idole

Още със самото си излизане ароматът на Lancome съумя да се запечата трайно в сърцата на милиони дами по света. Създаден е от дами за дами – три от най-знатните и търсени имена в парфюмерията обединяват силите си в направата на този така отличителен и проникновен парфюм. В основата му се заложени розите – турска и френска роза съумяват да омаят сетивата на всеки, докоснал се до аромата. Компания им правят съставки като бергамот, круша, бял мускус и ванилия.

Dolce & Gabbana Dolce Shine

Тубероза и жасмин вдъхновяват съзнанието ни, докосвайки се до този аромат. От модния бранд безспорно знаят как да създават парфюми. Това дамско благоухание, пристигащо при нас в изтънчен и привлекателен флакон, ни радва с присъствието на акорди от манго, грейпфрут, портокалови цветчета, бял мускус и сандалово дърво.

флорални дамски парфюми

Bvlgari Omnia Golden Citrine

И докато сме все още на флорална вълна, бързаме да ви представим и това ароматно изкушение от Булгари. Вдъхновена от камъка цитрин, тази бляскава есенция категорично не би оставила нито една дама равнодушна. Впечатлява ни с аромата на иланг-иланг и жасмин, които откриваме в сърцевината на аромата. Обграждат ги благоухания на бяла праскова, сицилианска мандарина и кедрово дърво.

Paco Rabanne Black XS 2018

Любимите ни Paco Rabanne не спират да ни въодушевяват, създавайки все по-притегателни и вълнуващи аромати. Такъв е и Black XS, който завладява съзнанието ни с богата си палитра от аромати: във връхните нотки долавяме розов пипер и червени боровинки, сърцевината е богато отрупана с роза, виолетки и какао, а в основата се натъкваме на приказните ухания на ванилия и сандалово дърво. Трудно бихме могли да открием по-подходящ за пролетта дамски аромат.


Пролетта блести и в мъжката парфюмерия – откриваме я в ето тези няколко аромата


Мъжките парфюми също могат да се похвалят с обич и предпочитания от страна на господата. Събрахме за вас 3 благоухания, които бихме описали така:

  • Дръзки и предизвикващи;
  • Енергизиращи и примамливи;
  • Свежи и опияняващи за нови приключения;

Issey Miyake L’Eau d’Issey Pour Homme Fraiche

Дързък, проникновен и мечтателен, този прекрасен мъжки аромат съумява да спечели сърцата ни завинаги още с първото впръскване. Благодарение на ухания като грейпфрут, розмарин, бергамот и мента във връхните нотки, розов пипер, лавандула и роза в сърцевината и ветивер, мускус и пачули в основата, този приказен аромат съумява да се превърне в запазена марка на онзи мъж, който го е избрал да присъства в парфюмната си колекция.

флорални мъжки парфюми

Azzaro Chrome

Класиката сред парфюмните изкушения за мъже, този аромат и до днес не спира да удивлява и съблазнява с прекрасната си палитра от подбрани акорди и благоухания. Във връхните нотки долавяме приказния аромат на цитруси, бергамот и мандарина. В сърцевината се натъкваме на изящните акорди от джинджифил, кардамон и върба, а в основата – сандалово дърво, дъбов мъх и палисандър.

Givenchy Gentlemen Cologne

Накрая, но не на последно място, бързаме да ви представим вдъхновяващото предложение от Givenchy – то е посветено на онези джентълмени, които сякаш не се спират пред нищо в стремежа си да сбъднат мечтите и целите си. Връхните нотки ни съблазняват с ухание на бергамот и лимон, придаващи невероятна свежест на парфюма. В сърцевината откриваме ирис, ветивер и розмарин, а в основата – амброксан и мускус.


Вече категорично бихме могли да кажем, че сте готови за пролетта. Единственото, което ви остава, е да изберете някое от невероятните ни предложения и да го включите в своята парфюмна колекция. Позволете на пролетната нежност до докосне и вас през този сезон.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмите, които предпочитат прелюбодейците

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмна история: Ароматите L’eau par Kenzo

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Versace - парфюмната империя, която не спира да ни вдъхновява

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив