История на марката Lalique и нейните парфюми

Създателят на марката Lalique Рене Лалик започва своята дейност с производството на бижута. Дълго време обаче той стои в сянката на по-именити конкуренти. Младият майстор успява да спечели своя дял на популярност, когато името на актрисата Сара Бернхард проблясва сред клиентите му. За своите роли тя използва бижута на Рене Лалик. В своите произведения той използва естествени материали, които включват опал, корал, яспис, кост. Рене Лалик обаче не се ограничава само със скъпоценни бижута. Той даде на света и незабравими парфюми.

Рене Лалик е създателят, който отнесе тайните на своите продукти със себе си. През 1905 г. той отваря първия си магазин в столицата на Франция. И само две години по-късно получава изкушаваща оферта от главния мастодон на парфюмерийната мода - Франсоа Коти. Рене я приема и започва да произвежда красиви шишенца за парфюми.

Любопитното с случая обаче е, че неговите произведения не са обикновени уханни шишенца, а истински уникати. Той експериментира с форма, цвят, материал. Няколко техники за обработка на стъкло, които са изобретение на френския майстор, и до ден-днешен се пазят в строга тайна. Уникалността на неговите модели е постигната поради факта, че след отливането на матрицата, пробата бива унищожена. Така никой няма възможност да направи копие на оригиналните шаблони. След смъртта на Рене Лалик през 1945 г. уникалната формула преминава в неговия син, а в крайна сметка и във внучката му - Мари-Клод.

От много години марката Lalique е основен производител на парфюмни бутилки за световни компании. Но през 1992 г. се появява уханието Lalique de Lalique, което поставя основата на бъдещата линия парфюми. Огромна популярност спечели и Lalique Amethyst, който крие ярки нотки на малини, касис и къпини.

Богатство от аромати Lalique

Ароматът Lalique Amethyst възхвалява женственoстта. Това е божествен аромат, създаден от парфюмериста Nathalie Lorson. За вдъхновение е послужил елегантния, виолетов кристал аметист. Той ни приканва на разходка из тихите гори сред великолепна природа. Съчетава умело нюанси на ароматни цветя и пресни, сочни, червени плодове. Представен е на пазара през 2007 година и веднага се превръща в любимец на романтичната, млада жена.

Lalique Amethyst парфюм за жени EDP

Lalique Perles De Lalique е аромат, издаден през 2006 година от модната къща. Изграден е изцяло на основата на българската роза. Този парфюм разкрива напълно хармонично съвременната женственост, което му придава усещане за свобода и независимост, показвайки силата, красотата и увереността на свояра собственичка. Фин, елегантен вкус за нежните жени на съвременния свят.

Lalique Perles De Lalique Парфюм за жени EDP

Lalique L`Amour е аромат, който също е създаден от  парфюмериста Nathalie Lorson. Бихме го описали като цветен, дървесно-мускусен парфюм, ухаещ на любов, на първата целувка, първия трепет...Чувствен еликсир, едно истинско предизвикателство за сетивата. Представен е на пазара през 2013 година.

Lalique L`Amour парфюм за жени EDP

Lalique Encre Noir е много характерен, интензивен и наситен аромат за мъже, с подчертани уди съставки. Представен е на пазара през 2006 година и е създаден от парфюмериста Nathalie Lorson. Уханието се определя като сексапилно, богато и уверено. Освен това ще ви впечатли и с факта, че е изключително трайно и характерно. Това, което се харесва най-много в него, е изтънченият му дървесен характер, който пасва идеално на елегантните и уверени мъже.

Lalique Encre Noire Парфюм за мъже EDT

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматен Хороскоп за 2018 г. – Рак, Лъв и Дева

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Какъв е правилният грим според цвета на очите – част 1

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Серията Аllure на Chanel

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив