Грижа за косата през топлото време – как да запазим блясъка и хидратацията

Грижа за косата през топлото време

Вероятно многократно досега сте срещали теми, занимаващи се с въпроса за грижата на кожата през лятото. Безспорно това е от съществено значение, за да се чувстваме красиви и свежи през горещите месеци, но никак не ни се иска да пренебрегваме нуждите и на косата си.

Подобно на кожата, така и косата ни се нуждае от екстра грижа и внимание през лятото. Високите температури и прекомерното излагане на слънце са в състояние да дехидратират и изсушат косъма – ето защо считаме, че ще е повече от полезно да обърнем внимание на няколко стъпки за грижа за косата през любимия на всички ни сезон.


Как топлото време се отразява на космените фоликули и какво можем да направим, за да осъществим качествена грижа


Както вече споменахме, високите температури и жаркото слънце оказват своето влияние не само върху кожата ни, но и върху косата и скалпа.

Не бива да забравяме, че точно през лятото се отправяме към морето – солената вода също въздейства на структурата на косата. Дехидратацията и излагането прекомерно на слънце през лятото са в състояние да изсушат косата, както и да въздействат върху загубата на блясък и еластичност. Затова е важно да обърнем внимание на нуждите й и да й предоставим качествена грижа.

  • Заложете на хидратиращи маски за коса два пъти седмично;
  • Подберете шампоан и балсам с подхранващ и възстановяващ ефект;
  • Ако се боядисвате, изберете безамонячна и щадяща косата боя;
  • Козметиката за коса под формата на термозащитни спрейове, кристали и кремове със сигурност ще окажат своя благоприятен ефект през лятото;

Няколко лесни стъпки за сдобиването с красива коса през лятото


Основната грижа за косата през летните месеци е, съвсем естествено, съсредоточена върху допълнителната хидратация.


Заложете на хидратиращи маски за коса два пъти седмично


Маските за коса имат чудодеен ефект върху косата – ако досега не са били част от вашата бюти рутина, то лятото е най-точният момент, в който да поправите тази грешка. За да снабдите скалпа и косата си с екстра ниво на хидратация, изберете маска с овлажняващ ефект. „Заключването“ на влагата в косата ще ви осигури дълготрайна хидратация и еластичност. Това, от своя страна, ще минимизира риска от накъсвания и цъфтене на краищата. Подходящи съставки за целта са алое вера, краставица, яйчен жълтък, кокос, арганово масло.

грижа за косата


Подберете шампоан и балсам с подхранващ и възстановяващ ефект


Препоръчително е маската да използвате не повече от два пъти седмично, но, говорейки за измиването на косата, обикновено използваме подобни продукти далеч по-често. Важно е да се отбележи, че е препоръчително да не прекалявате с измиването на косата – ежедневното почистване отмива някои ценни масла, отделяни от скалпа. Това може да доведе до поява на пърхот например. За лятото специалистите препоръчват шампоан и балсам с подхранващ и възстановяващ ефект – така бързо и лесно ще накарате косата си да заблести и ще я усещате в пъти по-здрава.


Ако се боядисвате, изберете безамонячна и щадяща боя за коса


Боядисването на косата е изключително честа процедура, перфектна за прикриването на белите коси или просто в моментите, в които искате да се отличим с по-различна и нестандартна визия. За летните нужди на косата е удачна идея да заложите на безамонячна боя за коса, тъй като третирането с такъв продукт е в пъти по-щадящо и опазващо космените фоликули. Така лесно ще се наслаждавате на страхотен нов цвят, докато, същевременно с това, се грижите и за състоянието и здравето на косата си.

грижа за косата


Козметика за коса под формата на термозащитни спрейове, кристали и кремове със сигурност ще окажат своя благоприятен ефект през лятото


Освен всичко гореизброено, не бива да забравяме и декоративната козметика за коса, която, освен, че ни прави да изглеждаме още по-красиви, се грижи и за състоянието на скалпа и космените фоликули. Не пропускайте да нанесете слой термозащитен спрей, винаги когато предстои да третирате косата си със сешоар, преса или маша. Тази стъпка е от особено значение именно през лятото, тъй като косата ви и без друго е изложена на прекомерно количество топлина и слънчеви лъчи. Кристалите и кремовете спомагат стилизирането и изглаждането на косъма, но и също така играят ролята на защитен филм, който със сигурност ще предпази и освежи прическата ви.


Надяваме се да сте открили нещо полезно в днешния ни текст – гарантираме, че следването на тези няколко прости стъпки ще ви доведе до неотразима, здрава и сияйна коса не само през лятото, но и през останалите сезони от годината.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-добрите хидратиращи лосиони за лятото

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Влияе ли зодията на избора на парфюми

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Трикове за трайност на парфюмите

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив