Dolce & Gabbana Light Blue - или как се създава шедьовър

Light Blue парфюм от Dolce & Gabbana - или как се създава шедьовър  Вероятно най-консервативната сред известните модни къщи, които се занимават с производството на парфюми, е марката Dolce & Gabbana. Компанията не радва често феновете си с нови ухания, но, от друга страна, може да се каже с увереност, че всеки произведен аромат е истински шедьовър на парфюмерията. И един от тях безспорно е Light Blue. Парфюмът се появи преди 15 години, но въпреки това ароматът му остава и до днес актуален и търсен във всеки сезон. Създател на този шедьовър е изключителният парфюмерист Оливер Кресп.

Парфюмът е вдъхновен от италианския остров Сицилия, където Оливер Кспеп почива със семейството си. Той остава поразен от природата на този остров и от специалната приказна атмосфера, която се опита да предаде в аромата си. Името на парфюма Light Blue е вдъхновено от сицилианското небе и лазурната сянка на морската вода. Дизайнът на бутилката е създаден от най-добрите майстори на марката D & G, които успяха да съчетаят безкрайното синьо на италианското небе, лекия крайбрежен пясък и къдриците на морските вълни.

В Light Blue можете да почувствате целия патос и шик, характерни за модната къща, които са скрити професионално зад светлите, свежи нотки на морския бриз. Ароматът ще помогне на всяка жена да почувства господарката на Средиземно море. Иключителната ароматна комбинация се отваря с прохладните и пенливи нотки сицилиански лимон, синчец и ябълка. Следват ги сърдечните акорди в които са се преплели нотки роза, бамбук и жасмин. Кехлибар, мускус и кедър в основата създават плътна и чувствената вибрация на завършващия акорд.

Благодарение на своята свежест, Light Blue не е най-добрият вариант за вечерта, но е идеален за ежедневна употреба. За по-официален случай експертите препоръчват избор на парфюми с по-изразено разнообразие от различни миризми.

Шест години по-късно след пускането на женския парфюми от поточната линия слезе и мъжкият аромат Light Blue. Много време отне на парфюмеристите на марката, за да създадат аромат, който напълно отговаря на ненадмината женска версия. И те не се заблудиха. Това парфюм се превърна в истински стандарт, а година по-късно бе признат и за най-добър в категорията на елитните мъжки парфюми и спечели най-високите награди.

Още продукти от линията Light Blue

Dolce & Gabbana Light Blue Sunset in Salina  за жени

Dolce & Gabbana Light Blue Sunset in Salina е лимитиран аромат за жени, представен на пазара 2015 г. Той е достоен наследник на оригиналния аромат Dolce & Gabbana Light Blue от 2007 година, който се превърна във абсолютен фаворит за бранда и любим аромат за няколко поколения както в дамската, така и в мъжката версия. Свежо и цветно ухание, което неусетно ще ви потопи в атмосферата на лятна тераса, покрита с цветя, топъл залез и аромата на вино Malvasia. Това е типичния летен аромат, който внася свежест, лекота, слънце, настроение и желание за забавления.

Dolce & Gabbana Light Blue Sunset in Salina парфюм за жени EDT

Dolce & Gabbana Light Blue Discover Vulcano за мъже

Dolce & Gabbana Light Blue Discover Vulcano е мъжествена отвара, вдъхновена от красотата на Средиземноморието и остров Вулкано. Лимитирано издание на най-продавания мъжки парфюм на модна къща Dolce & Gabbana е въплътило в себе си силата, характера и поразителните пейзажи на острова. Неговото ухание още с първата капка пресъздава атмосфера на пълен релакс и "отвежда" сетивата на райски места. Свеж, дървесен парфюм с композиция, построена около нотки на лимон, джинджифил, лавандула, кипарис, кедър и ветивер. Летен аромат, лансиран през 2014 година.

Dolce & Gabbana Light Blue Discover Vulcano

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмеристът Жак Золти - създателят на ароматите за сноби

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Серията Аlien на Thierry Mugler

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Слънцето в нас и по нас - топ 5 летни парфюма

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив