Цветни парфюми за Цветница - част 2

Продължаваме темата с най-популярните цветни парфюми по повод предстоящия празник Цветница. Когато се говори за Цветница обаче, няма как да не се спомене и един от най-красивите български обичаи, който се изпълнява точно на този ден - така нареченото "кумичене" на лазарките. Характерно е, че преди обяд всички момичета лазарки са отивали заедно към реката, като всяка от тях е носела със себе си цветя, малко хлебче, което се е наричало "кукла" или върбово венче. Момите са се подреждали една до друга по брега и по едно и също време са пускали във водата това, което носат. И онази, чиято китка, венец или хлебче бъде пренесено най-бързо от водата, е била избирана за "кръстница" или "кумица" на лазарките. И от този момент нататък тя е ставала обект на специално уважение и почит от страна на останалите момчета. А на третия ден от Великден "кръстницата" е канила момите в дома си и ги е гощавала с великденски яйца, боядисани в червено, и с баница. С тази гощавка се е слагал и краят на празничните лазарски дейности, чрез които моичетата демонстрирали годността си за встъпване в брак.

Цветни парфюми

Chloe Chloe

Chloe Chloe е един от най-интелигентните флорални дамски аромати, предназначен за изискани, стилни и смели дами. Уверен в качествата и стойността си и хладнокръвен, този парфюм има силата да изрази по най-добрия начин женското излъчване. Ароматната комбинация се отваря от нотки на фрезия, личи и божур, прелива в сърцето, пълно с момина сълза, роза и магнолия и завършва с основа на верджиния кедър и кехлибар.

Gucci Bloom

Gucci Bloom е сред най-новите емблематични парфюми в ароматната история на марката, представен през 2017 г. Всъщност това е първият парфюм, който е лансиран, след като легендарния Алесандро Микеле поема поста на творчески директор на Gucci. Характерно за парфюмната композиция е, че е създадена от на пръв поглед малко на брой съставки, но ключово в случая е тяхното съчетаване. Началото се поставя от жасмин Сабак, който е известен освен с факта, че е силен афродизиак, още и с ароматерапевтичните си качества. След него идва ред и на туберозата - "кралицата на нощта", е символ на удоволствието и женската страст. Ароматът се завършва от ухание на китайски орлови нокти и корен от ирис.

Jean Paul Gaultier Scandal

Основната цел, с която Jean Paul Gaultier Scandal е лансиран на пазара през 2017  г., е да разбие всички клишета в дамската парфюмерия, като предложи нещо много нестандартно, модерно и разчупено. Елегантната му и едновременно мощна аура изненадва със своето шеметно присъствие и издръжливост. Едва ли има дама, която да си го е купила и да не е станала негова заклета почитателка. Ключовите ароматни съставки в композицията са гардения, мед парули, червен портокал и дълбоки дървесни тонове, които придават изключителен гурме ефект.

Paco Rabanne Olympea

Почитателите на парфюмерийното изкуство знаят, че Olympea е дамския еквивалент на мъжкия Invictus, който е може би най-емблематичният за марката. Създателите - парфюмеристите Anne Flipo и Log Dong, черпят вдъхновение от модерната гръцка богиня, която е едновременно женствена, силна, преизвикателна, борбена и динамична. Уханието може да се определи като женствено, пикантно, сладко и енергично - отваря се с водни нотки и нотки на зелена мандарина, момина вода, огнен джинджифил, жасмин и ванилия и прелива в кашмир, амбра и сандалово дърво. Тези екстравагантни съставки са изкусителна атракция, която оживява върху нежната дамса кожа.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-добрите дамски парфюми за зимата

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Първите дамски парфюми за 2018 г. – част 2

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Дамски парфюми, подходящи за лятото - част 1

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив