Beauty routine: как да третираме кожата си след баня

Beauty routine: как да третираме кожата си след баня

Всеки има рутинна програма, която изпълнява всеки ден – ставаме, мием зъби, мием си лицето. Това се е превърнало в навик и в повечето случаи дори не се замисляме какво правим. Правилното третиране на кожата ни обаче е от особена важност, а за съжаление доста хора се отнасят безгрижно към това занимание. В повечето случаи след баня единственото нещо, което правят е просто да се изсушат с кърпа и да се облекат. Затова и смятаме за важно да ви запознаем с няколко важни неща, които е добре да знаете и правите, за да поддържате здрави кожата и косата си.

Първото, на което задължително трябва да се спрем е хидратацията. Топлата вода и парата могат да изсушат кожата ни до състояние, което не е полезно за нея. Затова постарайте се след всяка баня да хидратирате цялото си тяло от глава до пети, за да не загубите важните наслоявания по епидермиса, от които се нуждаете. Използвайте доказали се на пазара продукти и козметика, като хидратиращия лосион за тяло за жени Bvlgari Omnia Crystalline, който прави кожата мека, еластична и най-вече хидратирана. Освен че ще я поддържа хидратирана, лосионът ще ви омагьоса с вълшебния си аромат.

За съвременните мъже, които ежедневно посрещат милион проблеми знаем, че също е важно да поддържат кожата и най-вече лицето си хидратирано. Успокояването на кожата с Shiseido Men Hydro Master Gel я прави по-приятна на допир и премахва щипенето и неудобствата, които един мъж би изпитал след бръснене.


Полезно: използвайте хавлията си като леко потупвате влажните части от тялото Ви. Знаем, че искате да облечете дрехите си по възможно най-бързия начин, но грубото изтриване не само ще изсуши, но може и да издраска кожата ви. Повярвайте ни, няма да изгубите повече време от обикновено, и кожата Ви ще Ви обича.


Щом веднъж кожата на тялото Ви е суха, идва ред да обърнете внимание на кожата на лицето си. За всяка дама е важно да изглежда добре без значение от възрастта си. Благодарение на горещия душ порите са отворени и сега е най-добрият момент, в който тялото Ви ще абсорбира серумите, от които има нужда. Погрижете се най-вече за лицето, а ако мислите, че имате нужда, използвайте серуми за зоната около очите, а като един от най-добрите такива определено можем да посочим Shiseido Benefiance NutriPerfect Eye Serum.

И накрая, не забравяйте кремовете и лосионите за тяло. Те не са измислени просто така и са нужни на кожата Ви, за да може да се чувствате добре във всякакви атмосферни условия. Те са предназначени за ежедневна употреба и ще подхранят, тонизират и омекотят кожата Ви, и ще я направят по-издръжлива. Опитайте Boucheron Quatre – лосионът за тяло, който ще помогне допълнително за хидратацията на кожата ви, Thierry Mugler Angel, с който ще се обградите с невероятен и приятен аромат, или пък лосионите за тяло на Victoria's Secret, достъпни в различни варианти.

Грижете се за кожата си правилно. Заслужава си!!

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как се прави опушен грим - ръководството, от което се нуждаете

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

10 правила за грижа за кожата през лятото

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Топ 10 парфюма на Hugo Boss

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив