Топ 10 марки парфюми за жени

Топ 10 марки парфюми за жени

Бихте ли искали да узнаете кои аромати влизат в топ 10 парфюми за жени? В такъв случай сте попаднали на правилното място! В днешната статия разглеждаме онези парфюмерийни марки, които трайно са се настанили в сърцата на дамите по света – на фокус са онези жени, които впечатляват с поразителна визия и наистина изтънчен и прекрасен вкус за естетика. Резултатите са категорични – днес ви представяме най-обичаните и търсени парфюмни марки, що се отнася до създаването и избирането на благоухания за дами.

Парфюмът безспорно е онзи аксесоар, който ударно завършва цялостната ни визия и е способен изключително бързо да се превърне в наша запазена марка. За вас днес подбрахме някои от най-предпочитаните и обичани парфюмни марки – заповядайте с нас на едно ароматно пътешествие в света на любимите брандове за женска парфюмерия.

Ще ви запознаем с:

  • Christian Dior
  • Paco Rabanne
  • Carolina Herrera
  • Versace
  • Bvlgari
  • Chanel
  • Guerlain
  • Calvin Klein
  • Giorgio Armani
  • Boucheron

1. Dior


Изтънчената парфюмна марка вече дълги години обгрижва вкусовете и сетивните предпочитания на милиони жени по света. Парфюмите на бранда са изключително популярни, предизвикващи внимание и окриляващи дамата, която ги носи.

Ако трябва да изберем най-обичаните аромати на марката, то безспорно спираме избора си върху Hypnotic Poison и J’adore. При първия аромат се натъкваме на прелестното очарование на кайсия, тубероза, жасмин и сандалово дърво, а при J’adore откриваме магнолия, пъпеш, орхидея, фрезия, жасмин и мускус.

Dior & Paco Rabanne


2. Paco Rabanne


Марката е всеизвестна със своите прекрасни и очарователни аромати. Говорейки за подчертано дамска парфюмерия, няма как да не споменем именно този бранд. Подходящ за дамите, действащи с размах и преминаващи успешно през житейските трудности, парфюмите на марката са повече от подходящи за ежедневно носене.

Lady Million и Olympea са сред флагманите на марката, що се отнася до дамска парфюмерия. При Lady Million се натъкваме на смесица от нероли, жасмин, гардения и бял мед, а Olympea ни посреща с чудна композиция от сандалово дърво, кашмир и амбра.


3. Carolina Herrera


Епохалният парфюм-обувка е дело именно на тази марка и определено го считаме за един от най-разпознаваемите аромати и по отношение на флакона, и по отношение на правещото впечатление и дистинктивно благоухание. Good Girl е невероятно гурме изживяване, обогатено с нотки кафе и бадем на върха, последвани от чувствените акорди на жасмина, туберозата, какаото и сандаловото дърво. Няколко години след неговото лансиране от марката ни зарадват с друга негова версия, която по никакъв начин не отстъпва на оригиналното ухание – Good Girl Legere залага на иланг-иланг, жасмин и тубероза, тонка и сандалово дърво. Гарантираме, че който и от двата аромата да изберете, никак няма да сгрешите.

Carolina Herrera & Versace


4. Versace


Едва ли някой действително е смятал, че е възможно да създадем подобна класация без присъствието на италианския бранд. Дългогодишен първенец в света на модата и парфюмерията, марката категорично си извоюва място сред топ 10 най-харесвани дамски парфюми за всички времена.

Crystal Noir е притегателен и енигматичен аромат, съдържащ съставки като джинджифил, кардамон и пипер, правещи го един от най-търсените пикантни и ориенталски парфюми за жени. Неотлъчно го следват акордите на портокалов цвят, божур, гардения и кокос, а в базата ни посрещат сандалово дърво, мускус и кехлибар. Bright Crystal пък е далеч по-леко, ефирно и свежо предложение, подходящо за ежедневно носене в по-непринудена обстановка. Съдържа нар, водни акорди, лотос, магнолия, божур, мускус, махагон и кехлибар.


5. Bvlgari


Истинска наслада за сетивата е докосването до парфюмните очарования на италианската марка. Едва ли ще срещнете дама, която поне веднъж да не е спирала избора си върху аромат на Bvlgari, позволявайки на изтънчените и внимателно селектирани съставки да докоснат душата й.

Omnia Crystalline е един от добре известните и популярни дамски парфюми, любимец на поколения жени. Впечатлява ни освен с изисканото си шише, станало запазена марка на бранда, също и с прецизния подбор на компонентите си. В композицията откриваме бамбук, круша, лотос и дървесни акорди. Splendida Jasmin Noir пък е аромат, изключително въздействащ и запомнящ се. Спечели сърцата ни със съставки като гардения, зелени акорди, сандалово дърво, тонка, кашмир и пачули.

Bvlgari & Chanel


6. Chanel


Невъзможно е марката да не намери своето място в класацията ни за топ 10 най-обичани дамски парфюми. Ако има дама, която изцяло да се вписва в концепциите за модерна, еманципирана и пред нищо спираща се жена, то това категорично е Коко Шанел. Останала в историята с бунтарския си и иновативен образ, тя е символ на женствеността в най-чист вид.

Coco Mademoiselle е аромат, чудно вписващ се в традииците на дамската душевност. Композиран е с участието на съставки като роза, жасмин, ветивер и пачули. Другият аромат на марката, без който нито една жена не би могла да си представи безупречната си визия, е Chanel N5 – може би най-популярният дамски парфюм в световен мащаб. Славата си той дължи на акорди от бергамот, нероли, иланг-иланг, жасмин, роза и момина сълза.


7. Guerlain


Изтънченият френски бранд категорично се настанява в сърцата на дамите и няма никакви изгледи скоро да ги напусне. Що се отнася до елегантност, безупречност и вроден аристократизъм, то безспорно ароматните очарования на бранда са правилният избор за вас.

Guerlain Mon Guerlain е прекрасен флорален аромат със съставки като лавандула, жасмин, ирис, сандалово дърво и ванилия. Guerlain Mon Guerlain Florale пък е неговото логично продължение, впечатляващо ни с ухания на лавандула, жасмин, иланг-иланг, нероли и дървесни акорди.

Guerlain & Calvin Klein


8. Calvin Klein


Марката е всеизвестна с модерния си и свободолюбив подход, що се отнася до създаването на аромати. Действително някои от най-свежите и енергизиращи парфюми за жени са дело именно на този бранд. Не се колебайте, а мигом допълнете парфюмната си колекция с продукт от богатия асортимент на марката. Ние бихме могли да ви препоръчаме две опции:

Euphoria превзе сърцата на дамите още в началото със своето лансиране на пазара. Вече дълги години бива един от най-предпочитаните и обичани дамски аромати. В композицията ни радва присъствието на нар, лотос, орхидея, виолетки, кехлибар, мускус и махагон. При In2U наблюдаваме свежа и енергизираща смесица от грепфрут, бергамот, червено грозде, орхидея, кактус, хвойна и ванилия.


9. Armani


Поредната италианска модна и парфюмерийна марка, намираща местенце в нашата класация за топ 10 обичани дамски парфюма. Армани е символ на изяществото, лукса и елегантността. Предполагаме, че за никого не е учудващо присъствието на техни аромати в днешната ни статия. За да бъдем по-конкретни, спираме избора си върху SI и Code. Който и от двата дамски аромата да предпочетете, със сигурност няма да сбъркате.

Дамското изкушение SI постига чувствената си притегателност, благодарение на съставки като роза, нероли, османтус и египетски жасмин. От друга страна пък, Code ни радва с композицията си от жасмин, мандарина, мед, ванилия и сандалово дърво.

Armani & Boucheron


10. Boucheron


Нишовата пикантна парфюмерия достига своя връх при създадените от Boucheron парфюмни изкушения. Магията на Близкия изток и Ориента се въплъщава в ароматните очарования за дами, излизащи изпод името на марката.

Boucheron Quatre Boucheron е може би един от най-известните ориенталски дамски парфюми, въздействащ на сетивата чрез подбора си от лимон, портокал, мандарина, зелена ябълка, жасмин, карамел, кашмир и ванилия. Към колекцията се причислява и уханието Quatre Absolu De Nuit Pour Femme – сладострастен и привличащ аромат, създаден на основата на розов пипер, горчив бадем, бергамот, жасмин, тонка, круша, сандалово дърво и ванилия.

Оннлайн магазин Parfium.bg предлага голямо разнообразие на дамски парфюми и  индивидуална консултация, която ще ви улесни при избора на подходящия продукт!

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-завладяващите дамски парфюми за горещите месеци

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Дамски парфюми, които са подходящи за подарък за 8 март - част 2

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Есен 2018: Новите дамски парфюми – Chanel, Guerlain, Givenchy и Mugler

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив