4 маски за коса, подходящи за лятото

След като един от предишните ни материали ви дадохме няколко съвета за грижа за косата през любимия сезон, то сега ще ви предложим няколко варианта за домашни маски, с които можете да поддържате косата си свежа и красива дори и през лятото.

Нека първо обаче да припомним на какви вредни влияния е изложена косата ни през горещите летни дни. Два са основните вредители, които й влияят - изгарящите слънчеви лъчи и солената морска вода. 

Слънцето може да окаже пагубно влияние върху косата и в края на прекрасната си ваканция да установите, че тя е загубила за отрицателно време своя блясък, краищата й са цъфнали и е изтощена и суха. Това се получава, когато косъма е изложен на директни слънчеви лъчи дълго време, без да е положена нужната грижа за неговата защита. UV лъчите на слънцето имат силата да разграждат пигментите на косата и кератина, заради което тя изсветлява и загубва блясъка си.

Вторият вредител - солената вода, прави косата чуплива и суха, раздразва скалпа и има вероятност да причини кожни проблеми и сърбеж. Същото е влиянието и на хлорът в басейните. 

Всичко това нарушава структурата на косъма, той буквално умира и губи силата си да се регенерира. Затова трябва да помислим както за превенция, така и за последваща грижа. А едно от най-силните ни оръжия, с които можем да се борим срещу летните вредители на нашата коса, са домашните маски

Маска за подхранване и успокояване

Нужни продукти: 2 с. л. кокосово масло, 1 с. л. масло от жожоба и 3 капки маслко от мента. Начин на приготвяне: Разбърсквате съставките в дълбока купа и със сместа, която се получи, започвате да правите лек масаж на скалпа. След което намазвате цялата си коса и стоите така 15 минути, ако използвате маската като превантивна мярка върху здравата си коса, или 30 минути, ако косата ви вече е изтощена и суха. След като мине оказаното време, изплаквате с топла вода.

Маска за хидратация

Нужни продукти: 3 с. л. кокосово мляко и 3 с. л. рициново масло Начин на приготвяне: Смесвате продуктите в дълбок съд и разбърквате до получаване на еднотодна смес, която след това нанасяте върху скалпа и корените. После разресвате внимателно с гребен и оставяте маската да стои един час. Изплаквате с топла вода.

Маска против косопад

Нужни продукти: 2 с. л. бадемово масло, 2 с. л. рициново масло, 2 с. л. кокосово мляко, 2 с. л. семена от сминдух.  Начин на приготвяне: Разбърквате всичките съставки в дълбока купа и получената смес  нанасяте върху косата си. Оставете маската да подейства около 15 минути, след което изплакнете с топла вода.

Маска за много силно подхранване

Нужни продукти: 1 с. л. зехтин, 1 суров жълтък, 1 чаша топла вода Начин на прихотване: Смесвате съставките, след което нанасяте получената смес върху мокра и предварително сресана с гребен коса. Оставяте да подейства за около 30 минути, след което изплаквате с вода. Препоръчително е след това и да измиете косата си със шампоан. 

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Подаръчни комплекти с парфюми - идеални за предстоящите празници

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Грижа за кожата след лятната почивка

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-интензивните и трайни парфюми за спорт

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив