Как да съхраняваме правилно парфюмa

Много хора подценяват употребата на парфюмите. Освен, че трябва да ги нанасяте на точно определени места, за да ухаят възможно най-дълго, е строго препоръчително да ги съхранявате по подходящ начин, който същевременно да запази и тяхното качество. Всеизвестно е, че парфюмите нямат срок на годност, но това не означава, че трябва да ги захвърлите, където ви падне. За да запазите тяхното високо качество, е препоръчително да ги съхранявате по целесъобразен начин. Ако спазвате тези няколко съвета, то няма за какво да се притеснявате.

Как да съхраняваме правилно парфюмa

Начини за съхраняване

Не излагайте парфюмите на пряка слънчева светлина

На някои парфюми това е написано на опаковката, но не на всички. В никакъв случай не трябва да оставяте шишенцата на пряка слънчева светлина. Подобни действия ще влошат качеството на парфюма. Затова ги дръжете далеч от прозорците, по възможност в някое шкафче, но, ако искате да са изложени на показ, то изберете такова местенце, където няма как да бъдат озарени от слънчевите лъчи.

Дръжте парфюма в помещения с постоянна температура

Рязката промяна в температурата може да влоши химичните връзки на парфюма, както и неговите качествени характеристики. Това не означава, че трябва да държите в хладилника. В мига, в който го извадите от там, ще се промени температурата и това ще наруши качеството му – загуба или промяна на аромат, дълготрайност и т.н. Препоръчителна е стайна температура, която не подлежи на сериозни амплитуди. Няма строго дефинирани градуси, при които трябва да се съхраняват шишенцата с благоухание.

Дръжте парфюма далеч от влагата

Освен слънчевата светлина и температурните амплитуди, друг неблагоприятен фактор е влагата. Избягвайте влажни помещения, ако искате да съхраните качеството на вашия парфюм. Това автоматично остава, че парфюмите нямат място в банята, колкото и просторна да е тя.

Съхранявайте го в оригиналната опаковка

Може би не знаете, но оригиналната опаковка на парфюма, е специално създадена, за да съхрани неговото качество. Тя далеч не е просто обикновена „картонена или метална кутия“. При нейното изработване са взети всички възможни странични фактори и опасности, които биха могли да навредят на парфюма.

Не разклащайте преди употреба

Градска легенда е, че преди впръскване трябва да разклатите парфюма, за да се смесят по-добре съставките му. Това не отговаря на истината. Всъщност дори е противопоказно да разклащате шишенцето преди използване, тъй като по този начин навлиза повече кислород в него, който моментално се смесва с парфюма.

Как да разберем, че парфюмът е развален 

Неправилното съхраняване неминуемо ще доведе до развалянето на парфюма. Тогава неговото използване може да бъде опасно за здравето и да причини алергични реакции. За щастие има някои симптоми, които показват, че парфюмът е тръгнал да се разваля и е по-добре да се отървете от него. Най-видимият от тях е потъмняването или промяната на цвета на течността. Образуването на млечен слой е характерен белег за това. Също така и промяната на аромата ясен сигнал, че е в процес на „амортизация“. Губи дълготрайността си или придобива ухание на алкохол.

Съхранявайки правилно парфюмът си, ще се радвате по-дълго на неговото ухание.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Кои парфюми са подходящи за подарък и кои не

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Кои парфюми са подходящи за студеното време

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Психология на ароматите

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив