Kак да изберем най-подходящия дамски парфюм според повода

Един от цитатите на Коко Шанел

„Парфюмът е невидим, незабравим, главен моден аксесоар.  Той оповестява появата на жената и продължава да напомня за нея, когато тя си е отишла.”

Коко Шанел

Kак да изберем най-подходящия дамски парфюм според повода

При избора на парфюм различните събития също накланят везната в полза на определен аромат. Парфюмът не е по-малко важен за цялостната ви визия. Той я допълва, както всеки аксесоар, който добавяте към облеклото си. Въпреки че няма физически облик, той оставя най-силното впечатление в околните, затова трябва да се подбере с особено внимание. Предлагаме ви нашите съвети за избор на аромат според повода:

Парфюми, подходящи за романтична среща

Коко Шанел казва, че парфюмът трябва да се поставя там, където една жена иска да бъде целуната. Това важи и за романтичните срещи. Но по-важно е какъв парфюм трябва да изберете. Изключително сексуални и въздействащи са нотки като жасмин, роза, портокалови цветчета и лилия. За първа среща обаче е по-добре да не залагате на аромати като тубероза и гардения.

Парфюми, подходящи за делова среща

Деловата среща предполага малко по-дързък аромат, който да свидетелства за вашата увереност, независимост, интелигентност и отговорност. Парфюмът трябва да бъде запомнен така, както се помни дръзкото червено червило на устните на една истинска дама. Подходящи ухания за такъв повод са пачулите, жасминът, ванилията, розата и амбрата, например.

Парфюми, подходящи за работните дни

За работа е добре да заложите на свежи и деликатни аромати. Придържайте се към класиката и не си позволявайте много експерименти. На работното място е необходимо да поддържате безупречен стил във всяко отношение. Цветно-плодовите и цветно-тревистите парфюмни нотки биха се вписали чудесно във вашето ежедневие.

Парфюми, подходящи за специални поводи

За специално събитие е необходимо да подберете и специален парфюм. Няма никакво значение дали става въпрос за благотворително събитие, бал официална вечеря, коктейл, сватба, театър или опера, например. Парфюмът трябва на първо място да разкрива вашата женственост, да е силен, да подчертава индивидуалността ви и да допълва стилната ви визия. Дървесните аромати, мускусът и пачулите са перфектно решение за всеки специален повод.

Парфюми, подходящи за неофициални поводи

Разходки сред природата, срещи с приятели, шопинг и други – все малки поводи, които заслужават своя ненатрапчив парфюм. В тези случаи е най-добре да се спрете на леки, фини и свежи аромати. Нежни и женствени нотки са люлякът, плодовите, тревистите аромати и други.

След като започнахме с Коко Шанел в началото, то може би е добре и да завършим с нейна мисъл, тъй като тя е един от най-известните ценители на парфюмите и женската красота, а ние обичаме да се вслушваме в съветите й: „Парфюмът говори за жената повече от нейния почерк.”

 

 

"Жена без парфюм, е жена без бъдеще"
Коко Шанел

 

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматен дует: двойните парфюми – част 1

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как да изберем парфюм за Свети Валентин

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Избираме най-добрите парфюми за 2020

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив